Elkezdődött a Balatoni haltelepítés

Elkezdődött a Balatoni haltelepítés

Kiszner Klaudia
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Megkezdődött a haltelepítés a Balatonon az első állomás Balatonföldvár. A telepítés során körülbelül 300 tonna, 2-3 nyaras pontyot engednek a vízbe előreláthatólag november végéig.- Írta az MTI

Haltelepítés a Balatonba

 A 20-25 telepítési pontnak idén csak a negyedét tudják felhasználni a célra az alacsony vízállás miatt, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem jut mindenhová majd hal! A betelepített halak telepítést az irampusztai halastavakban nevelkedtek, átlag súlyuk pedig 1,2 kilogramm ebből csak csütörtökön 150 mázsát engedtek be a Balaton vizébe.

 Figyelmeztették a horgászokat is a haltelepítéssel kapcsolatban

Fontos hogy idén még jobban figyeljenek a horgászok az előírt napi 3 darabos nagyhal fogására, hiszen a tó még igen meleg és ilyenkor a halak mozgékonyak és könnyedebben lehet kifogni őket. A korai telepítésre viszont azért került sor, mert az idei szárazságok miatt a horgásztavak is száradásnak indultak, így nem lehetett tovább várni.

 A haltelepítés halai

.A haltelepítés halai nagyrészt az irampusztai halastavakból származnak majd, de egy kisebb darabszámot máshonnan kényszerültek vásárolni a telepítéshez. A szárazság nagy részben befolyásolta a halak gyors áttelepítését a tavakból, hiszen így nem tudták feltölteni azokat, így  minden a tógazdaságból lehalászott halat azonnal a Balatonba kell engedni! Jövőre viszont ezért nagyobb mennyiségű halfelvásárlásra kell majd számolni.

 

A tömeges ponty betelepítés mellett szeretnének még a tóba engedni mintegy 300 darab süllőt, ezen kívül kisebb egyedszámban harcsát, compót és csukát is! A tó egyensúlya érdekében.


 

Forrás: agroinform.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

betakarítás

a növények hasznosítható termésének elválasztását (->aratás), begyűjtését,... Tovább

csíraalvás

egyes fajokra (kalászosok, napraforgó, kender stb.) jellemző tulajdonság; ezek magvai... Tovább

Tovább a lexikonra