Kerüld el a nyüzsgő balatoni városokat - Helyek ahol nincs sok turista

hirdetes

Kerüld el a tömeget a Balatonnál – Gyönyörű és csendes helyek a Balatonon

ZH

El sem tudnánk képzelni egy nyarat Balaton nélkül, ennek következtében viszont sokszor tömött strandokat találunk, a szállások javarészt már márciusban elkeltek és a lángososnál is végtelennek tűnik a sor. Azonban a Balatonnál is vannak csendes, ám mégis gyönyörű helyek, ahol egy igazi nyugodt nyaralásban lehet részünk. Nézd meg ezt a 8 Balatoni települést, ha elkerülnéd a tömeget.

Balatoni nyaralás

8 imádnivaló kis falucska a Balatonnál


A Balatonnál a nyári kánikulában a strandok zsúfolásig telnek és hemzsegnek a nyaralók az egyes településeken, azonban bőven találni nyugodt és csendes falvakan a tó környékén, ahol egészen más világ fogadja a pihenni vágyókat. Idén nem vágysz a nyüzsgő balatoni forgatagra és a turisták zsivajára, na meg a nagy tömegre? Egyes a Balatonhoz közeli falukban a part menti településeknél egy sokkal idillibb világ várja a látogatókat, csodás panorámákkal, természeti attrakciókkal és bájos utcácskákkal. Ugyan nem a vízparton vagyunk közvetlenül, de akár biciklire pattanva csupán pár perc alatt már a strandon lehetünk. Nézd meg mely helyeken pihenhetsz teljes nyugalomban!

1.    Balatonszentgyörgy

Balatonberény és a Kis-Balaton szomszédságában a délnyugati part közelében bújik meg Balatonszentgyörgy, ahol különleges vidéki hangulat elvarázsol. Egykoron a Festetics grófok kedvenc vadászbirtokaként funkcionált, és a Talpasház tájházként őrzi a régi emlékeket.

2.    Kéthely

hirdetes

Körülbelül 10 kilométerre található a Balaton partjától, de egy fürdőzésre alkalmas bányató is található Kéthelyen, ha megmártóznánk a nagy melegben. Több borászat is hozzájárul a falucska hangulatához.

3.    Lovas

Alsóörs és Paloznak szomszédságában találhatjuk meg Lovast, ahonnan a part akár busszal is megközelíthető, viszont mégsem kell az egész nyaralásunkat a tömegben töltenünk. Lovas egy igazán csendes, nyugodt falu, ahonnan számtalan túraútvonal indul a Balaton-felvidéki hegyekbe és még a Somlyó-hegyi kilátóhoz is ellátogathatunk.

4.    Lesencefalu

Csupán pár percre Balatonedericstől található Lesencefalu, a Keszthelyi-hegység oldalában. Egy aprócska település tele vendégszeretettel és nyugalommal a szőlőbirtokok ölelésébe, ahol elképesztő a panoráma bármerre nézel.

5.    Nemesvita

A Balaton északnyugati részen található Nemesvita, amely kilátójából mesés panoráma nyílik a Balatonra és remek túralehetőségekkel kecsegtet. Az Öreg-hegyen is kellemes sétatúrát tehetünk és számtalan borospincét is meglátogathatunk.

hirdetes

6.    Óbudavár

A Nivegy-völy, vagy másnéven a Csicsói-medence gyöngyszeme az aprócska Óbudavár, ahol számos műemlék és a hagyományos népi építészet valósul meg. Itt található a híres Szent Márton-templom és a felújított Mosóház is, de egy különleges túrán is részt vehetünk, ugyanis itt húzódik a Házaspárok útja, amin végig haladva tanösvényszerűen járja végig egy házasság állomásait, gondolatait.

7.    Kisapáti

Kellemes sétatúrák és friss levegő a Szent György-hegy körül, a faluban pedig magával ragadó a nyugalom, amely jellemzi.

8.    Szőlősgyörök

A déli parthoz közel, Balatonboglártól még délebbre található Szőlősgyörök, ahonnan csupán negyedórára található a strand, de a faluhoz egy bájos halastó is tartozik, ahol kedvünkre tölthetjük el időnket és még a bor kedvelői is találnak programot, hiszen a település híres a jobbnál jobb borairól. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


halászat

a mg. egyik sajátos ága, amely magába foglalja a halak és más víziállatok tartását,... Tovább

konyhasómérgezés

főként sertésben, ritkábban baromfiban fordul elő, konyhai hulladék, páclé, túlsózott... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek