Magyarország legszebb őszi kirándulóhelye: Bakonybél Magyarország egyik legszebb őszi kirándulóhelye

Magyarország egyik legszebb őszi kirándulóhelye: Bakonybél

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hazánk tele van szebbnél szebb helyekkel, habár a határt átlépve is találhatunk érdekes látnivalókat, miért pont a mesés ősszel bajlódnánk ilyen dologgal. Hegyünk az nincsen, de a dimbes-dombos tájak annál szebben mutatnak a falevelek által ezerszínűre színezett árnyalattal. Mindenki tudja, hogy hivatalosan is itt az ideje előkapni a túrabakancsokat, és elindulni felfedezni Magyarország legszebb őszi kirándulóhelyét. Na de hol is van, merre kell indulni?

Magyarország legszebb őszi kirándulóhelye Bakonybél

Hol van Magyarország legszebb kirándulóhelye?

Magyarország telis-tele van szebbnél szebb helyekkel, de ezt csak az tudhatja, aki fel is fedezi azokat. Egyszerűbb néha panaszkodni, másra vágyni, de van egy jó tanácsunk: ha tele van a hócipőd is mindennel, kapd fel a bakancsod, pakold össze a túratáskád, készíts némi elemózsiát és indulj el hazánk kincseinek felfedezésére. Sorakoznak a kilátók, várak a Balaton parton, a mesés panoráma pontok a Dunakanyarban, felsorolni is nehéz lenne mennyi dombságunk, különleges történelmi helyünk van, na és akkor a borvidékekről ne is beszéljünk. Nekünk az egyik legnagyobb kedvencünk a Balaton-felvidék, valamint a Bakony környéke. Békés kis vidék ez, megannyi kedves kis csodahellyel a mélyén. Szerintünk a legszebb őszi kirándulóhely is itt bújik meg…

Bakonybél a legszebb őszi kirándulóhely Magyarországon

Ahhoz hogy egy hely tökéletes őszi kirándulóhelyként funkcionáljon, tulajdonképpen nem is kell olyan sok minden. Elég, ha vannak hatalmas fák, amik lombjai ezerszínűre tudják színezni a tájat, de azért az sem baj, ha van valami látnivaló is a környéken, az i-re a pontot pedig a semmihez sem fogható hangulat fogja feltenni. Nem is kell ecsetelnünk, hogy Bakonybél minden szempontból messzemenően túlmutat még a tökéletesen is. Az ezerarcú Bakonybél, ámbár aprócska, de nagyon különleges. Előnye, hogy a túrabakancsunkat felkapva gyalogosan bejárhatjuk az egészet, azaz megnézhetjük a Szent Mauríciusz Kolostort, a Bakonybéli Tájházat, a Szent Kutat vagy más néven Borostyán Kutat, a bakonyi Erdők Házát, ahol legjobb tudomásunk szerint kávézó is található. A közeli Köves-hegyi kilátó, a Pannon Csillagdához hasonlóan kihagyhatatlan látnivalója a környéknek. Ha kirándulunk egy kicsit a környéken, szinte biztosan rengeteg forrásra, barlangra, turistaútra és emlékhelyre bukkanunk.

Nekünk a kedvenc szállodánk is ezen a vidéken található (nem véletlenül a kedvencünk, ugyebár). Így ha valakinek egy többnapos őszi kiruccanásra támad kedve, akkor mindenképpen itt foglaljon. Gyakorlatilag a Bakony lábánál helyezkedik el Ajka városa, ahol találhatjuk ezt a szállodát, a négycsillagos Kristály Hotelt, ami azért a kedvencünk, mert jóval a környéken megszokott árak alatt lehet foglalni, az ellátás pedig tényleg négy csillagos, sőt néha már öt is. Egy fárasztó kirándulás után jól esik egy kis kiolvadás a szaunában, majd egy finom vacsora a legendásan jó éttermükben, ahol helyi bakonyi alapanyagokból készítenek hagyományos ételeket. Itt találtok róluk részletes infókat, és nézhetitek meg, hogy van-e szabad szobájuk: wellness hotel Ajka.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

gazdaságtechnikai mérőszámok

az olyan hozamok, teljesítmények, eszközök közös összehasonlítható és értékelésre,... Tovább

Veszprém Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Veszprém Vörösmarty tér 9. 8200 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra