Az új víztározók Uniós támogatásból épülhetnének

Az új víztározók Uniós támogatásból épülhetnének

Kiszner Klaudia
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

 Az aszálykárok kivédéséhez szükséges tárózok Uniós támogatásokból épülhetne. Tehát a 2014-2020-as költségvetési időszakban uniós forrásokból megépülhetnének, azok víztározók, amelyekkel jelentős mértékben kivédhető lenne a szárazság okozta mezőgazdasági kár - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Tisza-tavi polgármesterek találkozóján.

Vízgazdálkodás-víztárolók

 A hazánknak körülbelül 400 millió köbméter tárolókapacitásra lenne szüksége, ami középtávon reálisan 120 tározót jelentene, aminek költsége megközelítőleg 46millárd forintba kerülne. A további fejlesztések lehetővé tennék a mostani 100 ezer hektárnyi öntözési területet kibővíteni akár 2 millió hektárra a következő 15-20 évben.

 

A költségeket a saját erőn és az állami önrészen kívül az uniós költségvetési időszakban Magyarország által megnyerhető közösségi források egészíthetik ki.

Előrébb viszi a dolgot, hogy az Union belüli innovációk egyre inkább előtérbe helyezik a környezetvédelem fontosságát és az éghajlatváltozás elleni küzdelmet, a benyújtandó pályázatok útján számszerűsítve uniós szinten 281 milliárd, illetve 89 milliárd eurós forrásbázis válik majd elérhetővé.

 

A kormány elfogadta a vízgazdálkodási, öntözési és aszálykezelési stratégiáról szóló előreterjesztést - mondta Fazekas Sándor a találkozón. Amely értelmében a jövő év közepére kell elkészíteni a pontos költségeket tartalmazó cselekvési tervet.

Forrás: agrarszektor.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Téti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal A hivatalhoz tartozó települések:  Árpás, Csikvánd,... Tovább

Luca (Liza)

Burgonya Cél: Téli tárolású étkezési burgonya Leírás:A növény közepes-magas, lomb... Tovább

Tovább a lexikonra