notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az új víztározók Uniós támogatásból épülhetnének

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Az új víztározók Uniós támogatásból épülhetnének

Kiszner Klaudia

 Az aszálykárok kivédéséhez szükséges tárózok Uniós támogatásokból épülhetne. Tehát a 2014-2020-as költségvetési időszakban uniós forrásokból megépülhetnének, azok víztározók, amelyekkel jelentős mértékben kivédhető lenne a szárazság okozta mezőgazdasági kár - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Tisza-tavi polgármesterek találkozóján.

Vízgazdálkodás-víztárolók

 A hazánknak körülbelül 400 millió köbméter tárolókapacitásra lenne szüksége, ami középtávon reálisan 120 tározót jelentene, aminek költsége megközelítőleg 46millárd forintba kerülne. A további fejlesztések lehetővé tennék a mostani 100 ezer hektárnyi öntözési területet kibővíteni akár 2 millió hektárra a következő 15-20 évben.

 

A költségeket a saját erőn és az állami önrészen kívül az uniós költségvetési időszakban Magyarország által megnyerhető közösségi források egészíthetik ki.

Előrébb viszi a dolgot, hogy az Union belüli innovációk egyre inkább előtérbe helyezik a környezetvédelem fontosságát és az éghajlatváltozás elleni küzdelmet, a benyújtandó pályázatok útján számszerűsítve uniós szinten 281 milliárd, illetve 89 milliárd eurós forrásbázis válik majd elérhetővé.

hirdetes

 

A kormány elfogadta a vízgazdálkodási, öntözési és aszálykezelési stratégiáról szóló előreterjesztést - mondta Fazekas Sándor a találkozón. Amely értelmében a jövő év közepére kell elkészíteni a pontos költségeket tartalmazó cselekvési tervet.

Forrás: agrarszektor.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
145 086
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 462 545

duzzasztómű

hasznosítási céllal létesített vízszintszabályozó műtárgy, amely elzárja a vízfolyás... Tovább

esszenciális aminosavak (nélkülözhetetlen aminosavak)

olyan aminosavak, amelyeket egyes heterotróf szervezetek nem képesek bioszintetizálni, ill. a... Tovább

Tovább a lexikonra