12 szobanövény, amelyek a lakás legárnyékosabb pontján is jól érzik magukat!

12 szobanövény, amelyek a lakás legárnyékosabb pontján is jól érzik magukat!

Szélesi Ferenc - Főkertész, Bogi
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Azok a szobanövények, amelyeket ma szeretnénk bemutatni nektek, igazi kincsek lehetnek egy olyan helyiségben, ahol kevés a fény. Ezek a növények nem a virágaikkal, hanem a leveleikkel nyerik el a tetszésünket. Az árnyékos helyet szeretik és nem igényelnek túl sok törődést.

Szobanövények árnyékos helyen

Zebralevél

Ennek a növénynek a nagyméretű levelei elragadóak. Ne tegyük olyan helyre ahol a napsugarai rásütnek, mert nem tesz jót neki, ez a növény a félig árnyékos helyet szereti.

Buzogányvirág

Ez a növény a szétszórt fényt szereti, ezért a legjobb hely számára az a hely ahol a függöny védi a napsugaraktól. A buzogányvirág tavasszal és nyáron a legszebb, mert ilyenkor jelennek meg az új, világos színű levelei.

Tarka sárkányfa

Ha egy ilyen növényt teszünk a dolgozóasztalunkra,  egy egzotikus sarkot hozhatunk létre. Tartsuk távol a napsugaraktól, mert ártalmas lehet a számára, az árnyékos hely a legmegfelelőbb ennek a növénynek.

Zöldike

Nagyon sokan szeretik, mert nem igényel különleges gondoskodást, hosszú ideig bírja fény nélkül és tökéletesen tisztítja a levegőt.

Párnafű

Ennek a növénynek kicsi levelei vannak, ezért felaggatható cserépbe is tehetjük vagy magas növésű növény mellé. A párnafűnek sok nedvességre van szüksége, ezért locsoljuk gyakrabban.

Páfrány

A páfránynak kb. 2000 olyan fajtája létezik, amely alkalmas arra, hogy a lakás dísze legyen. Ezek a trópusi növények fény nélkül is bírják, de nedvesség nélkül nem. A leveleire gyakran kell vizet permetezni, főleg a fűtési szezon alatt.

Kúszó filodendron

Ez a növény sokak kedvence, nagyon szereti az árnyékos helyet és kiválóan tisztítja a levegőt. Időnként le kell vágni belőle, hogy ne nőjön túl hosszúra.

Neoregelia

A neoregelia egy olyan trópusi növény, amely a mesterséges fényt szereti, olyan helyen virágzik ahol párás a levegő. Érdemes gyakran vízpermettel ellátni.

Vitorlavirág

Ezt a növényt olyan személyeknek javasoljuk, akik elfelejtkeznek a viráglocsolásról és a szobájukban kevesebb fény van, mert ez a növény egyáltalán nem igényes.

Rákvirág

A legjobb választás, ha olyan szobánk van, ahol kevés a fény. Kezdő kertészek számára is remek választás, mert ez a növény nem igényel túl sok törődést.

Szobai szanszeviéria

Ez a növény nem igényel gondoskodást, a fény befolyásolja a növekedését, de az árnyékos helyet is szereti.

Aspidistra

Ez a növény jól bírja az árnyékot, a meleget és a hideget is, de nagyon lassan növekszik. Ha szeretnétek, hogy tiszta levegő legyen a szobátokban, akkor tartsatok ti is szobanövényeket!

Forrás: Ketkes.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

góré

hagyományos tárolóépítmény a csöves kukorica részére. Eredetileg fából, ma már acél-... Tovább

Gyomirtó Betanal Eco

Gyomirtó permetezőszer cukorrépa gyomirtására.Hatóanyag: 160 g/l dezmedifam, 160 g/l... Tovább

Tovább a lexikonra