Alternatív karácsonyfa ötletek otthonra

Csináld magad karácsonyfa - 4 alternatív karácsonyfa ötlet mindenkinek!

Szélesi Ferenc - Főkertész, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Nincs karácsonyozás karácsonyfa nélkül. Az otthonokban minden évben feldíszítenek egy fenyőfát, ami alá aztán az ajándékok is bekerülnek szenteste.

Alternatív karácsonyfa ötletek otthonra

Mi a véleményed ezekről az ötletekről?

Vannak azonban olyan otthontulajdonosok, akik szeretnek időről időre valami újat kipróbálni. Egyre többen próbálnak valami egyedit, valami újat alkotni, ami még mindig a karácsonyi hangulatot képviseli, de alternatív formában helyettesíti a hagyományos karácsonyfákat. Ennek persze több oka is lehet – egyeseknél egyszerűen nincs elegendő hely egy tipikus fenyőfa felállításához, mások spórolni szeretnének, vagy egyszerűen nem szívesen áldoznak fel egy élő fát erre a célra – a tűlevelek feltakarításáról már nem is beszélve. Bármi miatt is döntöttél úgy, hogy idén változtatni szeretnél, jó helyen jársz! Íme néhány kreatív ötlet alternatív karácsonyfákhoz, amikkel idén sajátos, de hamisítatlanul karácsonyi hangulatban ünnepelhetsz majd!

Alternatív karácsonyfák fából

Nem muszáj messzire kanyarodni a hagyományos verziótól, hiszen az „igazi” karácsonyfák is fából vannak! A visszaszerzett fából készül karácsonyfák pedig teljes mértékben környezetbarát megoldásoknak számítanak. Hogy aztán ebből a fából milyen karácsonyfát barkácsolsz magadnak, az teljesen kötetlen. A fa egyik különleges tulajdonsága, hogy nincs két egyforma falemez, gerenda, deszka, stb. ezért minden fából készült alkotás már alkotóelemeiben is egyedinek számít. Ha eléggé óvatosan bánsz vele, akkor akár jövőre is felhasználhatod idén készített karácsonyfádat!

Karácsonyfák könyvekből

Hogy miért váltak ilyen népszerű építőelemekké a könyvek, az a mai napig sokak számára rejtély, annyi azonban biztos, hogy egyedi és hangulatos látványt keltenek, ha megfelelően pakolják egymásra őket. Ezek a könyves karácsonyfák még azokat is könnyedén lenyűgözik, akik nem olvasnak el hetente egy új könyvet, persze ha imádsz olvasni, akkor egyszerűbb lesz összeállítani egy ilyen alkotást. Az ünnepek leköszönését követően a könyveket nem dobja ki az ember, csupán visszakerülnek eredeti helyükre a lakásban. Így nincs szükség sem plusz takarításra, és még szemetet sem termelsz vele.

Karácsonyfák újrahasznosított anyagokból

Ha az újrahasznosítás híve vagy, akkor biztosan elgondolkodtál már egy felhasznált anyagokból és tárgyakból elkészített karácsonyfa felállításán – itt az alkalom, hogy megvalósítsd kreatív víziódat! „Szemetet” nem nehéz szerezni, hiszen az ember otthonában is napi szinten termelődnek a kidobásra ítélt dolgok, egy kis kreativitással azonban a kuka helyett egy sokkal érdekesebb helyre is kerülhetnek ezek. Az újra felhasznált faanyagokról már volt szó, de temérdek más lehetőséged is van. Egy újrahasznosított karácsonyfa elkészítésénél felhasználhatsz üveget (régi palackok, borosüvegek, stb.), műanyagot (például vállfák) és bármilyen fém tárgyat is. Az újrahasznosított fák talán a legsokoldalúbbak az összes itt felsorolt fa közül!

Kétdimenziós karácsonyfák

Ha helyszűkében vagy, akkor sem kell lemondanod a karácsonyfákról, csupán egy dimenziójukról. Az ilyen fákhoz nincs szükséged másra, mint egy üres falfelületre. Előnyük, hogy nem csak egy „állítható fel” közülük az otthonban, hanem szinte bármelyik helységben felkerülhet egy a falra, ezzel is elősegítve a karácsonyi hangulatot. Akárcsak az eddig felsorolt opciók esetén, itt is erősen ajánljuk a sajátos, házi jellegű elkészítést, hiszen így egyrészt spórolhatsz (habár a bolti kétdimenziós fali díszek általában nem túl drágák), másrészt pedig pontosan olyan méretűre készítheted el fádat, amilyen megfelel a számodra.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

itatás

az állatok ellátása ivóvízzel. Külterjes körülmények között a természetes vizek,... Tovább

Sárvári Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Sárvár Kossuth tér 2. 9601 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony