Készítsünk adventi naptárat saját kezűleg

Készíts saját kézzel adventi naptárat!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Én mindent szeretek saját kézzel elkészíteni, sokkal jobban tetszenek, mint a boltban megvehetők és tudom, hogy én csináltam, még büszkeséggel is eltölt az érzés. A most következő cikkben mutatok 5 + 1 szuper adventi naptárötletet nektek, leírással :)

Adventi naptár házilag

WC papír guriga (alsó kép)

Ez egy zseniális ötlet, és ettől olcsóbbat el sem lehet képzelni. Nincs másra szükségünk, csak is WC papír gurigára, csomagolópapírra és egy szalagra. A WC papír gurigákat csomagoljuk be ügyesen egyesével, lehet különböző papírokkal is, vagy pedig egységesen. A csomagolást úgy csináljuk meg, hogy a végén egy szaloncukorra hasonlítson, ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk elérni, hogy a gurigára ráragasztjuk a papírt, a két végén pedig megkötjük, mint ahogy a képen is látszik. A szalagra azért van szükségünk, mert ha elkészült az összes, akkor a szalag segítségével összeköthetjük mindet, majd felakaszthatjuk, ahova csak szeretnénk.

A következő oldalon folytatom, van még 2 szuper ötlet, ne hagyd ki egyiket se! :) 

Adventi naptár házilag

Muffinsütő (felső kép)

Erre nem is gondoltál, ugye? Manapság már a legtöbb háztartásban találkozhatunk muffinsütővel, fel is használhatjuk azonnal adventi naptárnak is! Nincs más dolgunk, mint egy-két apróságot elhelyezni a sütőforma nyílásaiban, majd lefedni azokat. Díszítsük a tetőket ízlésünk szerint, a számokat ne felejtsük el! 

 

+1 Ismét WC papír! (felső kép)

Ez tetszik nekem a legjobban, könnyen el lehet készíteni és nagyon mutatós. Kössük össze a WC papír gurigákat úgy, hogy 4 x 6 sor kijöjjön belőlük, ezt a legjobban ragasztó segítségével tudjuk megoldani. A gurigákba helyezzünk egy kis apróságot, majd a tetejét is ragasszuk le, én sütőpapírt használtam erre a célra. Számozzuk be a sütőpapírt, ha ezzel is megvagyunk, akkor a tetejére ragasszunk még egy kis tetőt, a huszonötödik pedig a kémény lesz. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

juhtrágya

jól értékesíthető N-t tartalmaz, ún. heves, gyors és erélyes hatású szerves trágya. Kis... Tovább

bárányszéna

olyan —>szálastakarmány (->pillangós v. dús levélzetű réti széna), amely nagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek