A kutyasétáltatás legfontosabb szabályai

hirdetes

A kutyasétáltatás aranyszabályai

N, GE.
Kutyasétáltatás

Egy kutya, két kutya...

Ezeket (is) figyelembe véve érdemes megkérdezni más kutyásokat, ha szembejönnek, hogy ha a két kutya szimpatizál egymással, engedik-e, hogy játsszanak egymással, hiszen mindenki a saját kutyáját ismeri jobban, a másik reakcióit maximum sejtheti.  

Ha az utcán sétáló emberek közül valaki megáll, és megkérdezi, szabad-e megsimogatni a kutyánkat, az már egy abszolút pozitív kezdet, hiszen azt feltételezi, hogy az illetőnek is van állata, vagy legalábbis barátságosan viszonyul a kutyákhoz. Amennyiben a kutyánk barátságos, egészen nyugodtan megengedhetjük. Ha viszont azt látjuk, hogy szeretné megsimogatni, ámde bizonytalan a kutyával szemben, nyújtsunk segítséget – akár egy jutalomfalat bevetésével.

hirdetes

Ha viszont kutyánk bizalmatlan idegenekkel szemben, vagy tudjuk, hogy nem jól reagálná le a kialakuló helyzetet, nyugodtan kommunikáljuk azt az érdeklődő felé, hogy sajnos nem áll módunkban megengedni ezt neki, hiszen nem szeretnénk, ha bármilyen probléma merülne fel.

Törvényileg a szájkosár használata csak a veszélyes ebbé nyilvánított kutyáknak, illetve tömegközlekedésen közlekedő állatoknak kötelező (kivéve a vakvezető, vagy egyéb segítő kutyáknak).  

Séta közben a gazda mindig a falkavezér szerepét kell, hogy betöltse, ami azt jelenti, hogy végig kontroll alatt kell tartani a kutyát. Ez pedig azt is maga után vonja, hogy lehetőleg ne ilyenkor böngésszünk az interneten, hallgassunk zenét, vagy csináljunk bármi olyat, ami elterelheti a figyelmünket.

hirdetes

És végül – de nem utolsó sorban - van még egy nagyon fontos kötelezettsége minden gazdának, aki közterületre viszi kutyáját, és ez az egyik első a törvények közt: köteles mindenki eltakarítani az eb ürülékét, amit maga után ott hagy. Magyarán mindig legyen nálunk egy kis zacskó (vagy több), aminek a segítségével eltakaríthatjuk a végtermékeket. Ez csak egy pár másodperces mozdulatsor, és még ha nem is feltétlenül fűlik hozzá mindig a fogunk, gondoljunk arra, hogy ugyanezt mi is elvárjuk többi kutyás társunktól.  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

2022-07-30

A műanyagmentes július margójára: így lehet zöldebb az életünk napról napra

Hogy ki lehet-e iktatni az életünkből teljesen a szemetet, vagy legalább a műanyagot? Ha már csak megpróbálkozunk vele is sokat segítünk a környezetünknek!

2022-07-25

Készíts házi mosogatógép tablettát!

Hogy ha te is használsz mosogatógépet, akkor ez a cikk hasznos lesz számodra, mivel olyan módszert mutatok be, amivel sokat tudsz spórolni és környezetbarát is!

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-07-04

Ismerd meg a különleges Hegyestűt

Ha Balatonon a Káli-medencénél jártok, érdemes elmenni és a Hegyestűhöz, ami egy vulkán volt régen, ma pedig egy igazi különlegességnek számít. A kilátás a hegyről páratlan!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

További cikkek ebben a témában


felnevelés

az újszülött állatok teljes kifejl.-éig alkalmazott tartási, takarmányozási eljárások,... Tovább

ivadékgondozás

külső ingerek és belső késztetés által kiváltott ösztönös viselkedésforma, amely az... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Környezetvédelem