A kutyasétáltatás legfontosabb szabályai

hirdetes

A kutyasétáltatás aranyszabályai

N, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Kutyasétáltatás

Egy kutya, két kutya...

Ezeket (is) figyelembe véve érdemes megkérdezni más kutyásokat, ha szembejönnek, hogy ha a két kutya szimpatizál egymással, engedik-e, hogy játsszanak egymással, hiszen mindenki a saját kutyáját ismeri jobban, a másik reakcióit maximum sejtheti.  

Ha az utcán sétáló emberek közül valaki megáll, és megkérdezi, szabad-e megsimogatni a kutyánkat, az már egy abszolút pozitív kezdet, hiszen azt feltételezi, hogy az illetőnek is van állata, vagy legalábbis barátságosan viszonyul a kutyákhoz. Amennyiben a kutyánk barátságos, egészen nyugodtan megengedhetjük. Ha viszont azt látjuk, hogy szeretné megsimogatni, ámde bizonytalan a kutyával szemben, nyújtsunk segítséget – akár egy jutalomfalat bevetésével.

hirdetes

Ha viszont kutyánk bizalmatlan idegenekkel szemben, vagy tudjuk, hogy nem jól reagálná le a kialakuló helyzetet, nyugodtan kommunikáljuk azt az érdeklődő felé, hogy sajnos nem áll módunkban megengedni ezt neki, hiszen nem szeretnénk, ha bármilyen probléma merülne fel.

Törvényileg a szájkosár használata csak a veszélyes ebbé nyilvánított kutyáknak, illetve tömegközlekedésen közlekedő állatoknak kötelező (kivéve a vakvezető, vagy egyéb segítő kutyáknak).  

Séta közben a gazda mindig a falkavezér szerepét kell, hogy betöltse, ami azt jelenti, hogy végig kontroll alatt kell tartani a kutyát. Ez pedig azt is maga után vonja, hogy lehetőleg ne ilyenkor böngésszünk az interneten, hallgassunk zenét, vagy csináljunk bármi olyat, ami elterelheti a figyelmünket.

hirdetes

És végül – de nem utolsó sorban - van még egy nagyon fontos kötelezettsége minden gazdának, aki közterületre viszi kutyáját, és ez az egyik első a törvények közt: köteles mindenki eltakarítani az eb ürülékét, amit maga után ott hagy. Magyarán mindig legyen nálunk egy kis zacskó (vagy több), aminek a segítségével eltakaríthatjuk a végtermékeket. Ez csak egy pár másodperces mozdulatsor, és még ha nem is feltétlenül fűlik hozzá mindig a fogunk, gondoljunk arra, hogy ugyanezt mi is elvárjuk többi kutyás társunktól.  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-16

Hallottál már a „Lasagne” kertészkedésről? – Ez az új trend lassan meghódítja a világ házi kertjeit

A lasagne-kert egyszerűen megépíthető, és a kerti és a konyhai hulladékot is újrahasznosíthatjuk általa. A lasagne-kertészet az új ásás nélküli komposztálás.

2023-03-16

Hagymatermesztési hibák – Ezt 8 gyakori hibát követjük el hagymatermesztés során

Ha azon tűnődsz, hogy miért nem nő a hagymád, akkor ez az egyik ilyen gyakori probléma eredménye lehet! Milyen hibákat követhetünk el hagymatermesztés során?

2023-03-15

Így hasznosítsd fel a háztartási cikkeket a kertedben

Nem is gondolnád, mennyi féle módon fel tudod használni a kiürült háztartási cikkek tárolóit a kertészkedésed során: kövesd környezetbarát tippjeinket te is!

2023-02-27

Egy szakadékból kiépített híd segíti a gyorsabb forgalmat a horvát tengerpartra – Igazi mérnöki csoda épült!

Végre elkészült a mérnöki csodának is titulált Omiš-híd a Cetina folyó felett, amivel végre megszűnik az óriási forgalom és dugó nyaranta a horvát tengerpartra

2023-02-10

Így készíts komposztot a növények táplálására és a hulladék csökkentésére

A komposztálás nem csak környezetbarát tevékenység, de csodálatos módja a növényeink táplálásának: kezdd el te is még ma, és sohasem akarod majd abbahagyni ezt!

2023-02-21

Hatalmas aszály Olaszországban – Már alig van víz a velencei csatornákban

Hetek óta téli szárazság tombol Olaszországban, ezért nem hiába aggódnak az olaszok. Sokan úgy vélik, hogy meg fog ismétlődni a tavaly nyári hatalmas aszály.

2023-03-16

A grillsütő tisztítása kefe nélkül – Így tudod percek alatt csillogóvá varázsolni a grillt!

Ez a hat grilltisztító technika nem igényel kefét, de így is hihetetlenül tisztává varázsolja a grillt! Ha van grilleződ, akkor hasznos lehet ez a cikk!

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ló ápolása

a ló egészségét fenntartani, munkabírását fokozni megfelelő ápolással lehet. Rendszeresen... Tovább

vagyonalap

a gazdálkodó szervezetek összes eszközének, beruházásainak, álló- és forgóeszközeinek... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Környezetvédelem