A kutyasétáltatás legfontosabb szabályai

Hirdetés

A kutyasétáltatás aranyszabályai

N
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Kutyasétáltatás

Egy kutya, két kutya...

 

Ezeket (is) figyelembe véve érdemes megkérdezni más kutyásokat, ha szembejönnek, hogy ha a két kutya szimpatizál egymással, engedik-e, hogy játsszanak egymással, hiszen mindenki a saját kutyáját ismeri jobban, a másik reakcióit maximum sejtheti.  

 

Ha az utcán sétáló emberek közül valaki megáll, és megkérdezi, szabad-e megsimogatni a kutyánkat, az már egy abszolút pozitív kezdet, hiszen azt feltételezi, hogy az illetőnek is van állata, vagy legalábbis barátságosan viszonyul a kutyákhoz. Amennyiben a kutyánk barátságos, egészen nyugodtan megengedhetjük. Ha viszont azt látjuk, hogy szeretné megsimogatni, ámde bizonytalan a kutyával szemben, nyújtsunk segítséget – akár egy jutalomfalat bevetésével.

Hirdetés

 

Ha viszont kutyánk bizalmatlan idegenekkel szemben, vagy tudjuk, hogy nem jól reagálná le a kialakuló helyzetet, nyugodtan kommunikáljuk azt az érdeklődő felé, hogy sajnos nem áll módunkban megengedni ezt neki, hiszen nem szeretnénk, ha bármilyen probléma merülne fel.

 

Törvényileg a szájkosár használata csak a veszélyes ebbé nyilvánított kutyáknak, illetve tömegközlekedésen közlekedő állatoknak kötelező (kivéve a vakvezető, vagy egyéb segítő kutyáknak).  

 

Séta közben a gazda mindig a falkavezér szerepét kell, hogy betöltse, ami azt jelenti, hogy végig kontroll alatt kell tartani a kutyát. Ez pedig azt is maga után vonja, hogy lehetőleg ne ilyenkor böngésszünk az interneten, hallgassunk zenét, vagy csináljunk bármi olyat, ami elterelheti a figyelmünket.

Hirdetés

 

És végül – de nem utolsó sorban - van még egy nagyon fontos kötelezettsége minden gazdának, aki közterületre viszi kutyáját, és ez az egyik első a törvények közt: köteles mindenki eltakarítani az eb ürülékét, amit maga után ott hagy. Magyarán mindig legyen nálunk egy kis zacskó (vagy több), aminek a segítségével eltakaríthatjuk a végtermékeket. Ez csak egy pár másodperces mozdulatsor, és még ha nem is feltétlenül fűlik hozzá mindig a fogunk, gondoljunk arra, hogy ugyanezt mi is elvárjuk többi kutyás társunktól.  

 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-05-06

Elképesztő, Magyarország egyik legidősebb erdejét vágták ki a Bükkben!

Elképesztő, ami Magyarországon (is) zajlik, most 180 évesnél idősebb erdőt vágtak ki védett területen, a Bükki Nemzeti Parkban. Nézzük a részleteket!

2019-04-30

Azt hitték, hogy rég kihalt, de újra felbukkant a gigantikus méretű méhfajta!

Ismét felbukkant a majdnem negyven éve kihaltnak hitt óriásméh, mely négyszer akkora, mint az általunk ismert házi méh. Ismerkedjetek meg vele ti is közelebbről!

2019-05-10

Magyarországon is így kéne? Focipályából hoztak létre briliáns biogazdaságot!

Felszámolták a focipályát, hogy létrehozhassanak egy biogazdaságot a helyén – Ezzel megmentették az egész iskolát, és jobb életet biztosítanak a gyerekek számára!

2019-04-23

Természetes megoldás – Vakond ellen ültess vakondfüvet!

A vakondfű egy természetes megoldás a vakondok távoltartásához, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a vakondfű alkalmazásáról, érdemes megismerkednetek vele közelebbről!

2019-05-06

A sokak által alig ismert csoda – Így termessz orvosi vizitormát házilag!

Az orvosi vizitormát mutatom most be nektek egy kicsit közelebbről, érdemes elolvasnotok érdekes írásomat, melyből kiderül, miért és hogyan érdemes termesztenetek vizitormát!

2019-04-24

Így védd meg kertedet fóliaalagutakkal

A fóliaalagút egy nagyon szuper módszer, ami sajnos nem terjedt még el annyira, amennyire kellene. Most elmondom, miért kellene nektek is kipróbálnotok minél hamarabb!

2019-05-06

Termesszünk kertünkben rebarbarát – Szakértőnk elmondja, hogyan!

Mostani cikkemben bemutatom nektek kicsit közelebbről a rebarbarát, olvassátok el írásomat, és tudjatok meg mindent a rebarbara termesztéséről! Rebarbara kisokos mindenkinek

2019-05-10

Így teheted csinosabbá kertedet mohával

Nem muszáj megszabadulnod a mohától, ugyanis könnyedén alkothatsz segítségével a kertben, most meg is mutatom, hogyan lehet felhasználni a kertben a mohát!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
618 557
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 650 347
Közösség

hízó marha viselkedése

a hízó marha viselkedésenek ismerete nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a környezeti feltételeket... Tovább

koca ivarzása (rühetés, görgés)

a sertés rendszeres időközönként ivarzó (poliösztruszos) állat. Így az ivarérettség után... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 158

Átlagos értékelés: 4.7

Állatok Érdekességek Környezetvédelem