A kutyáknak csodatévő ereje van! Bemutatjuk, hogyan is gyógyítják az embert hosszú évek óta

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A kutyák csodatévő ereje

vd
Így gyógítanak minket kutyák

Amikor kutya és gazdi együtt sportol


Napjainkban – hála istennek – egyre népszerűbb a felelős állattartás. Így teret nyerhettek kishazánkban is a kutyás sportok. Az egyik legcsodálatosabb dolog tud lenni, amikor kutya és gazdi együtt tesznek a sikerért, együtt dolgoznak, együtt örülnek. Mondhatnám, hogy együtt is szomorkodnak, de az egyik leglenyűgözőbb tulajdonságuknak köszönhetően, ők csak annyit érzékelnek a dologból, hogy mekkora buli és játék az egész. Mivel a felelős kutyatartás egyre inkább terjed az országban, ez elősegítette, hogy a kutyasportok is egyre népszerűbbek lehessenek a kutyások körében. Az agility, a flyball és az engedelmes is egy ilyen kutyás sport, melyek komoly felkészülést és munkát igényelnek mind a gazditól, mind a kutyustól. 

hirdetes
Ám ahol még inkább kiütközik a kutyák fantasztikusan lehengerlő jelleme és természete, az az, amikor mozgás és/vagy fogyatékkal élő emberek együtt sportolnak a kutyusokkal.

(forrás: kutyabarát.hu)

A kutyatartás jó dolog lehet, mindenki számára, de mégsem való mindenkinek. Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy élő, lélegző életért vagyunk felelősek attól a perctől kezdve, hogy úgy döntünk, magunkhoz vesszük egészen odáig, hogy idős korában végül úgy hozza a sors, hogy átlép a szivárvány mezőkre. Nap, mint nap gondoskodni kell róla, etetni, fürdetni, sétáltatni. Lemondásokkal és áldozatokkal jár sokszor, de ha igazán elkötelezettek vagyunk, hatalmas szívüket kapjuk cserébe, ami a világ egyik legszebb ajándéka. Ha esetleg gyerek mellett vállalunk kutyát, annyi mindenre taníthatja meg a felelősségtől kezdve az önzetlen szeretetig, ami egy életen át elkíséri gyermekünket.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-08-10

Minden, ami buxus – A buxus ültetése, gondozása, metszése, növényvédelme

A buxus gondozása, a buxus metszése, a buxus növényvédelme, mindent elmondunk nektek a buxusról. A buxus ültetésétől egészen a buxus téli védelméig mindent megtudhattok!

2020-08-10

Augusztusi természeti kincs – Így használd fel a fekete bodzát!

A fekete bodza a természet egyik nagy ajándéka, a fekete bodzát sokféleképpen fel lehet használni, a fekete bodzának számtalan jótékony hatása van, most te is megtudhatsz mindent a fekete bodzáról!

2020-08-07

Készítsünk mazsolát! - 3 bevált módszer mindenkinek

Mazsola készítése házilag, nézzük, hogyan készíthetünk mazsolát saját kezűleg otthon. Most te is megtudhatod, hogyan készíthetsz isteni mazsolát saját kezűleg!

2020-08-07

Medencék karbantartása kezdő medencetulajdonosoknak!

A medence karbantartásához nem kell profinak lennie senkinek, viszont van egy-két dolog, amit mindenképpen érdemes tudni, most ezt mutatjuk meg nektek!

2020-08-11

A világ legszuperebb gyomnövénye – A kövér porcsin felhasználása

A kövér porcsin a világ legfantasztikusabb gyomnövénye, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a kövér porcsinról, a kövér porcsin felhasználásáról!

2020-05-22

Kedvenc tollasaim – Bemutatom a selyemtyúkokat

A selyemtyúkok a világ legcsodálatosabb élőlényei, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a selyemtyúkokról, ismerkedjetek meg a selyemtyúkokkal.

2020-07-03

Tollaslábú szépségek – A Brahma tyúkok bemutatása

A Brahma tyúkok nagyon érdekesek, nagyon szépek és nagyon aranyosak, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a Barahma tyúkokról!

2020-07-03

Mit tehetünk méhtámadás esetén? – Szakértőnk tippjei mindenkinek!

Méhtámadás elleni védekezési módokat mutatok most nektek, cikkünkben megtalálhatjátok azokat a legjobb módszereket, amik segítségével könnyen védekezhettek méhtámadás esetén.

További cikkek ebben a témában
hirdetes


heterociklikus vegyület hatóanyagú gyomirtó szerek

heterociklusos vegyületet tartalmazó gyomirtó szerek. Ebbe a csoportba tartoznak a triazin... Tovább

napperzselés (napégés)

a tűző nap hatására bekövetkező károsodás a növényeken. Termesztett növényeink... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek