Agrárgazdasági Kutató Intézet

Agrárgazdasági Kutató Intézet

hirdetes

Kutatóintézet


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelenleg hazánk legjelentõsebb agrárökonómiai szellemi bázisa. Jogelõdjét 1954-ben alapították, ezt követõen többször átszervezték, más intézményekkel összevonták. Engedélyezett létszáma 148 fõ, többségük kutatási feladatokat lát el, vagy nemzetgazdasági szempontból jelentõs információszervezõ és elemzõ munkát végez.


Az AKI története és feladatai

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelenleg hazánk legjelentõsebb agrárökonómiai szellemi bázisa. Jogelõdjét 1954-ben alapították, ezt követõen többször átszervezték, más intézményekkel összevonták. Engedélyezett létszáma 148 fõ, többségük kutatási feladatokat lát el, vagy nemzetgazdasági szempontból jelentõs információszervezõ és elemzõ munkát végez.

Az AKI kettõs szerepet tölt be. Tevékenységével egyfelõl hozzájárul a gyakorlati kormányzati munka és az agrárpolitika tudományos megalapozásához, ugyanakkor
 – mint gazdasági és politikai érdekektõl független kutatóintézet – tudatosan törekszik arra, hogy eredményeit az agrárgazdaság szereplõi és partnerei számára hozzáférhetõvé tegye.

Tevékenysége során megkülönböztetett figyelmet fordít:

az agrárgazdaság megváltozott helyzetére az EU-ban, a nemzeti érdekek érvényesítési lehetõségeire a Közös Agrárpolitikában, a termékpálya szabályozásra, illetve a várható következmények feltárására, a piaci lehetõségek elõrejelzésére, a vidékfejlesztési programok megalapozására, a vidék foglalkoztatási és jövedelmi viszonyaira.
Az Intézet a kutatás és a gyakorlat számára is olyan fontos EU-konform információs rendszereket mûködtet, amelyekkel uniós adatszolgáltatási kötelezettségeink is teljesíthetõk.


 
 

 


Cím:
Budapest
IX. Zsil u. 3-5.
1093
Magyarország


Telefon:
+36-217-1011


Fax:
+36-217-7037


Email:
akii@akii.hu

hirdetes

címkék:
Kapcsolódó cikkek
Legjobb olajok főzéshez

Melyik a legegészségesebb olaj a főzéshez?

Az olajok fontos szerepet játszanak mind a mindennapi főzés során, mind az egészséges, kiegyensúlyozott étrend részeként, de a melegítés során nem minden olaj egyforma. Van,...

házi rétes

Igazi házi rétes recept, ahogy a nagyanyáink csinálták

A rétestészta készítésétől sokan félnek, hiszen annyira ijesztően hangzik elsőre, hogy egy asztalon kell papírvékonyra kinyújtani a tésztát és mindezt szakadásmentesen....

Vaníliapudingos almás pite

Ezt imádni fogja a család: vaníliapudingos almás pite recept

Ha unod a sima almás pitét, akkor ezt csináld meg! Omlós tészta, isteni fahéjas almaréteg, krémes vaníliapuding, amit bezár egy újabb réteg omlós tészta. Hidd el, mindenki imádni fogja!

Zöldségek novemberben

5 zöldség, amit elültethetsz novemberben

Attól még, hogy egyre hidegebb van kint, a kertünkben igenis vannak teendők. Ne hanyagoljuk el, hiszen rengeteg zöldséget elültethetünk akár novemberben is. Kövesd tippjeinket és...

Tökéletes hummusz recept 4 ízben

A csodálatos csicseriboróból: a tökéletes hummusz recept, 4 ízesítésben

A hummusz egy népszerű közel-keleti étel, aminek alapreceptje pofonegyszerű, és többféleképpen is meg lehet bolondítani, ha extra ízekre vágyik az ember. Az alábbiakban...

lenmagolaj

A gyógyító lenmagolaj: ilyen szuper tulajdonságai vannak!

A lenmagolaj őrölt és préselt lenmagból készül. Állítólagos előnyei közé tartozik a gyulladás csökkentése, a szívbetegségek megelőzése és a rák kockázatának...

Kedvencem az ősz

A legcsodálatosabb évszak - Ezért szeretem az őszt!

Idén is véget ért a nyár, szépen lassan beköszönt az ősz! Nekem az egyik legkedvesebb évszakom, természetesen a tavasz után. El is mondom nektek, hogy miért tetszik ennyire.

Tuja őszi metszése lépésenként

Így metszd meg ősszel a tuját, hogy dús, egészséges legyen!

Az ősz egy remek időszak a kertünk gondozására, és a tuják metszése az egyik olyan tevékenység, amely segíthet abban, hogy bokraink dúsabbak és egészségesebbek legyenek. A...

Kávézacc a növényekre

Mi mindenre jó a kávézacc? – Így használd fel a kertben!

Naponta megszámlálhatatlan szemetet termelünk az életünk folyamán, de leginkább a konyhai hulladékunk telíti el a szemetesünket. Miután lefőzted a reggeli kávédat, Te is...

bagel recept

Ha unod már a zsemlét vagy kenyeret, süss bagelt!

A bagel leginkább egy szendvicsalapnak használt péksütemény, mely zsemle alakú, de a közepe lyukas. Tetején meg van szórva különféle magokkal; lehet lenmag, szezámmag, mák vagy...

mátrai faluk

Mesekönyvekbe illő falucskákon keresztül túrázhatunk a Mátrában

A hegyvidéki túrák kedvelői számára, az egyik legközkedveltebb célpont az ország legmagasabb csúcsainak otthona, a Mátra. De ha kicsit más szemszögből figyeljük meg,...

Készíts télen is lekvárt

Őszi/téli befőzés – Citrom-, és narancslekvár készítése

Ősszel és télen is főzhetünk lekvárt, ráadásul nem is akármilyet, mostani cikkünkben elmondjuk nektek, hogyan készíthettek isteni finom dzsemet szezonális citrusfélékből,...