Szerinted kutyád igazán boldog? 8 jel, amiből azonnal egtudhatod!

hirdetes

8 jele annak, hogy kutyád igazán boldog

vd, GE.

Kutyatulajdonosként mind azt kívánjuk, bárcsak a kutyák beszélni tudnának – mennyivel egyszerűbb is lenne akkor a dolgunk, minden szempontból. De attól függetlenül, hogy szavakkal nem tudják elmondani, tetteikből alapos megfigyelés után igen egyszerű megállapítani, hogyan érzik magukat.

 

Ha te is kíváncsi vagy arra, hogy kedvenced, vajon élvezi-e a veled töltött idejét és az életet, amit te biztosítasz neki, akkor nézd meg az alábbi 8 jelet, mely egyértelműen elárulja, hogy kutyád boldog-e.

Kutyád boldog? Megtudod ebből a 8 jelből

#1 Nyugodt szemek


Egy amerikai kutatócsoport megállapítása szerint, amikor kutyánk nyugodt és boldog, a szemei normál alakjukat veszik fel. Figyeld meg, hogy kutyád szemeinek alakja milyen formákat vesz fel bizonyos szituációkban, vagy a különböző napszakokban.

 

Minél tovább követed figyelemmel ezt a változást kutyád szemében, annál könnyebbe tudod majd megállapítani, hogy kutyád éppen milyen hangulatban van és mikor igazán boldog.

#2 Nyugodt száj


a kutatócsoport a szemhez hasonló vizsgálatnak vetette alá a kutyák száját is, mely véleményük szerint, hasonló jeleket mutathat kutyánk lelkiállapotáról. Amikor kutyáink nyugodtak és boldogok a szájukat alapesetben zárva, vagy enyhén nyitva tartják. Próbáld ki a szemeknél említett megfigyelést kutyád szjánál is. Próbálj meg minél több figyelmet szentelni kutyád testbeszédére, mert könnyen kiolvasható belőle kutyád hangulata.

 

Ha jól megfigyeled a képen látható kutyát, látni, hogy teljesen nyitva van a szája. Ez több dologra is utalhat: vagy melege van, vagy stresszes állapotban van. (a stressz állapota nem feltétlen jelenti azt, hogy kutyádnak rossz, mindössze annyit, hogy valami felkeltette a figyelmét és pörög)

#3 Könnyed fülek

 


A kutyák füleire is ugyanígy igaz, hogy minél inkább a normál, állapotukban állnak, annál inkább azt jelzik, hogy kutyánk boldog és kiegyensúlyozott. Természetesen az alap fülállás fajtánként eltérő lehet, ezért mindenképpen tájékozódjunk arról, kutyán fajtájának esetében, mi a normál fül állás.

hirdetes

#4 Farok állás


Egy másik, igen ’beszédes’ testrésze kedvenceinknek a farkuk. Talán ebből a testrészből a legegyszerűbb megállapítani, hogy kutyánk éppen mit érezhet. Amikor kutyád nyugodt és kiegyensúlyozott, farkát minden bizonnyal eredeti, természetes állapotában fogj tartani.

 

Ez a fülekhez hasonlóan szintén eltérhet fajtánként, hiszen míg egy shi-tzunak vagy egy malamutnak a farka természetes állásban a hátához kunkorodik, addig például egy border collie-nak lefelé lóg, esetleg a vége emelkedik felfelé kissé. Az viszont minden gazdinak egyértelmű, ha kutyán igazán, kitörően boldog, akkor hatalmas farokcsóvákat fogunk ajándékba kapni tőle.

#5 Kényelmes testtartás


Az utolsó lényeges testrészük kutyáinknak, melyet alaposan meg kell vizsgálni ahhoz, hogy megtudjuk lelkiállapotukat, az maga a kutya teste. Nézd meg alaposan, hogy kutyád izmai nyugalmi helyzetben vannak-e.

 

Egy kutya, ha igazán boldog, még labdával a szájában is úgy szaladgál, mintha csupán egy tollpihe súlyával rendelkeznének. Az igazán boldog, kiegyensúlyozott kutya izomzata nyugalmi állapotban van, még mozgás közben is.

#6 Nem rombol


Egy olyan kutya mely folyamatosan rombol, mindent tönkre tesz az otthonodban, mire hazaérsz, valószínűleg unatkozik. Te boldog vagy, ha unatkozol? Ugye nem valószínű. Egy boldog, kiegyensúlyozott kutya alapesetben nem rágja szét a cipődet, nem tépi szét a kanapédat. Ehelyett boldogan elrágcsálja saját játékát a közeledben.

hirdetes

#7 Rendesen eszik


Előfordulnak azért a földön finnyás kutyák, de általánosságban elmondható, hogy a boldog, kiegyensúlyozott kutya szeret enni. Ha kutyád nem eszik, visszautasítja az ételt, az nem csak lelkiállapotában nem jelent jót, de sokszor egészségügyi problémákat is jelez.

Van, amikor az étvágytalanság magányosságot jelent náluk – ha több kutyád is van és valamelyik egy ideig távol van, vagy esetleg te hagyod egy időre magára kedvencedet, előfordulhat, hogy pár napig koplalni fog, mivel így ön ki rajta a depresszió.

#8 Mozgékonyak


A kutyák nem összekeverendők a macskákkal. Ők nem alszanak 20 órát egy nap alatt, vagy lustálkodnak mindig, valamelyik sarokban. Igaz koruk és egészségügyi állapotuk sok mindent befolyásol, de egy boldog kutya aktívan tölti a napjait, örömmel rohangál körbe-körbe a kertben.

 

Szeretnek új dolgokat felfedezni, megrágni ezt-azt, érdeklődve figyelnek, minden izgalmasnak tűnő dolgot. Ha kutyád többnyire csak egyhelyben fekszik kedvetlenül, ott valami baj lehet a háttérben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-01

Hogyan ismerjük fel a beteg madarakat és mit tehetünk a megmentésükért?

Egy vadon élő madár nem tudja megmondani, mikor érzi rosszul magát. Azok az emberek, akik tudják, hogyan ismerjék fel a beteg madarakat, lépéseket tehetnek!

2022-07-04

Amit jó ha tudunk a fekete áfonyáról

Nagyon sokan szeretjük az áfonyát, akár nasiként, vagy desszertként, főleg így nyáron. Cikkünkben most elolvashatja milyen desszertet készíthet belőle és miért is jó az áfonya.

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-07-03

Rózsavíz készítése házilag: három pofonegyszerű módszer

A rózsavizet nemcsak napjainkban, de már évezredek óta rendkívüli csodaszerként emlegetik. Mutatjuk, hogyan készíthetsz Te is otthon saját rózsavizet!

2022-07-04

Ismerd meg a különleges Hegyestűt

Ha Balatonon a Káli-medencénél jártok, érdemes elmenni és a Hegyestűhöz, ami egy vulkán volt régen, ma pedig egy igazi különlegességnek számít. A kilátás a hegyről páratlan!

2022-05-31

Vízi siklók a kertünkben? Lehetséges! Ezeket kell tudni róluk!

A vízisiklók nem ritkán akár a kertünkben is előfordulhatnak! Főleg, ha rendelkezünk kerti tóval. Ne ijedjünk meg ezektől a kigyóktól, mert nem bántanak!

2022-06-30

Ezek az állatok dézsmálgathatják a paprikáid

A paprikanövényekben a legtöbb kárt a rovarok és a kártevők okozzák, mint például a vágóférgek. De ha kizártad ezeket, mik esznek még paprikanövényeket?

2022-06-01

Pici és bolyhos. Ismerd meg a nyuszit te is!

A nyuszik nagyszerű állatok, a maguk cukiságával. Igazán különlegesek és aranyosak is. Az erdei nyuszik pedig megtalálhatóak a Magyar erdőkben is nem ritkán.

További cikkek ebben a témában


energiaáramlás

az ökoszisztémákban az anyagok körforgalma lényegében zárt folyamat, a körforgásban az... Tovább

kenőanyagok

rendszerint kőolajból nyert, ritkábban szintetikus, nagy viszkozitású anyagok, amelyek... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek