Szerinted kutyád igazán boldog? 8 jel, amiből azonnal egtudhatod!

hirdetes

8 jele annak, hogy kutyád igazán boldog

vd, GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Kutyatulajdonosként mind azt kívánjuk, bárcsak a kutyák beszélni tudnának – mennyivel egyszerűbb is lenne akkor a dolgunk, minden szempontból. De attól függetlenül, hogy szavakkal nem tudják elmondani, tetteikből alapos megfigyelés után igen egyszerű megállapítani, hogyan érzik magukat.

 

Ha te is kíváncsi vagy arra, hogy kedvenced, vajon élvezi-e a veled töltött idejét és az életet, amit te biztosítasz neki, akkor nézd meg az alábbi 8 jelet, mely egyértelműen elárulja, hogy kutyád boldog-e.

Kutyád boldog? Megtudod ebből a 8 jelből

#1 Nyugodt szemek


Egy amerikai kutatócsoport megállapítása szerint, amikor kutyánk nyugodt és boldog, a szemei normál alakjukat veszik fel. Figyeld meg, hogy kutyád szemeinek alakja milyen formákat vesz fel bizonyos szituációkban, vagy a különböző napszakokban.

 

Minél tovább követed figyelemmel ezt a változást kutyád szemében, annál könnyebbe tudod majd megállapítani, hogy kutyád éppen milyen hangulatban van és mikor igazán boldog.

#2 Nyugodt száj


a kutatócsoport a szemhez hasonló vizsgálatnak vetette alá a kutyák száját is, mely véleményük szerint, hasonló jeleket mutathat kutyánk lelkiállapotáról. Amikor kutyáink nyugodtak és boldogok a szájukat alapesetben zárva, vagy enyhén nyitva tartják. Próbáld ki a szemeknél említett megfigyelést kutyád szjánál is. Próbálj meg minél több figyelmet szentelni kutyád testbeszédére, mert könnyen kiolvasható belőle kutyád hangulata.

 

Ha jól megfigyeled a képen látható kutyát, látni, hogy teljesen nyitva van a szája. Ez több dologra is utalhat: vagy melege van, vagy stresszes állapotban van. (a stressz állapota nem feltétlen jelenti azt, hogy kutyádnak rossz, mindössze annyit, hogy valami felkeltette a figyelmét és pörög)

#3 Könnyed fülek

 


A kutyák füleire is ugyanígy igaz, hogy minél inkább a normál, állapotukban állnak, annál inkább azt jelzik, hogy kutyánk boldog és kiegyensúlyozott. Természetesen az alap fülállás fajtánként eltérő lehet, ezért mindenképpen tájékozódjunk arról, kutyán fajtájának esetében, mi a normál fül állás.

hirdetes

#4 Farok állás


Egy másik, igen ’beszédes’ testrésze kedvenceinknek a farkuk. Talán ebből a testrészből a legegyszerűbb megállapítani, hogy kutyánk éppen mit érezhet. Amikor kutyád nyugodt és kiegyensúlyozott, farkát minden bizonnyal eredeti, természetes állapotában fogj tartani.

 

Ez a fülekhez hasonlóan szintén eltérhet fajtánként, hiszen míg egy shi-tzunak vagy egy malamutnak a farka természetes állásban a hátához kunkorodik, addig például egy border collie-nak lefelé lóg, esetleg a vége emelkedik felfelé kissé. Az viszont minden gazdinak egyértelmű, ha kutyán igazán, kitörően boldog, akkor hatalmas farokcsóvákat fogunk ajándékba kapni tőle.

#5 Kényelmes testtartás


Az utolsó lényeges testrészük kutyáinknak, melyet alaposan meg kell vizsgálni ahhoz, hogy megtudjuk lelkiállapotukat, az maga a kutya teste. Nézd meg alaposan, hogy kutyád izmai nyugalmi helyzetben vannak-e.

 

Egy kutya, ha igazán boldog, még labdával a szájában is úgy szaladgál, mintha csupán egy tollpihe súlyával rendelkeznének. Az igazán boldog, kiegyensúlyozott kutya izomzata nyugalmi állapotban van, még mozgás közben is.

#6 Nem rombol


Egy olyan kutya mely folyamatosan rombol, mindent tönkre tesz az otthonodban, mire hazaérsz, valószínűleg unatkozik. Te boldog vagy, ha unatkozol? Ugye nem valószínű. Egy boldog, kiegyensúlyozott kutya alapesetben nem rágja szét a cipődet, nem tépi szét a kanapédat. Ehelyett boldogan elrágcsálja saját játékát a közeledben.

hirdetes

#7 Rendesen eszik


Előfordulnak azért a földön finnyás kutyák, de általánosságban elmondható, hogy a boldog, kiegyensúlyozott kutya szeret enni. Ha kutyád nem eszik, visszautasítja az ételt, az nem csak lelkiállapotában nem jelent jót, de sokszor egészségügyi problémákat is jelez.

Van, amikor az étvágytalanság magányosságot jelent náluk – ha több kutyád is van és valamelyik egy ideig távol van, vagy esetleg te hagyod egy időre magára kedvencedet, előfordulhat, hogy pár napig koplalni fog, mivel így ön ki rajta a depresszió.

#8 Mozgékonyak


A kutyák nem összekeverendők a macskákkal. Ők nem alszanak 20 órát egy nap alatt, vagy lustálkodnak mindig, valamelyik sarokban. Igaz koruk és egészségügyi állapotuk sok mindent befolyásol, de egy boldog kutya aktívan tölti a napjait, örömmel rohangál körbe-körbe a kertben.

 

Szeretnek új dolgokat felfedezni, megrágni ezt-azt, érdeklődve figyelnek, minden izgalmasnak tűnő dolgot. Ha kutyád többnyire csak egyhelyben fekszik kedvetlenül, ott valami baj lehet a háttérben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-27

Ha unod a főtt krumplit süsd meg így és fantasztikus dolog történik

Fedezd fel a krumpli új ízvilágát a zsíron sütés varázslatával! Ez a kevésbé ismert elkészítési mód ropogósra süti a krumplit, és feldobja az étkezéseket.

2024-02-26

Márciusban megjelennek a kertünkben a csigák, így védekezz ellenük

Így harcolj a márciusi csigák megjelenése ellen a kertedbe, ez egy környezetbarát módszer a csigák ellen, amivel nem árthatsz senkinek és a kerted is véded!

2024-02-26

Ez a legfinomabb sós muffin, ami medvehagymával készül

A medvehagyma hamarosan kapható a boltokban, hiszen itt a tavasz, így hát süssünk belőle valami finomat, például egy medvehagymás muffint, ami isteni lesz!

2024-02-26

8 kertészeti mítosz, amit 2024-ben el kell felejtened

Kertészkedés közben gyakran vannak olyan "tudások", amelyeket generációkon átöröklünk vagy az interneten találunk, vajon mennyiben felelnek meg a valóságnak?

2024-02-28

A csodálatos sétányrózsa ültetése és gondozása

Ha te is szeretnél gyönyörködni a sokszínű virág szépségében, akkor most mutatok néhány hasznos infót a sétányrózsa ültetésével, és gondozásával kapcsolatban.

2024-02-12

10 tipp, hogy a tyúkjaid kiegyensúlyozottak legyenek

A tyúkok boldogsága sem magától jön, tyúktartóként érdemes figyelned ezekre, mutatom, hogy mik segítik a tyúkokat a kiegyensúlyozott életben!

2024-02-21

Mit tegyek, ha zsonganak a méhek a kertemben? – a méhész válaszol

A méhek megjelentek a kertedben? Ez azt jelenti tavaszodik, cseppet se félj, Boros Tibor méhész szakértőnk elhozta a legfontosabb tippeket, tudd meg te is ezeket!

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

pántlikafű (Typhoides arundinacea [L.] Mnch.)

a —>pázsitfüvek családjának tagja. Laza bokrú, hosszú tarackot nevelő, magasra növő... Tovább

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy igazi sztárszakmává nőtte ki magát. Nem véletlen, hisz... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek