Az 5G hálózat miatt hullanak a madarak

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Erre jó az 5G hálózat – Már 300 madár halt meg a tesztelés miatt!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hullanak a madarak az 5G miatt

5. generációs mobil hálózat vagy 5. generációs vezeték nélküli hálózat, az angol név alapján rövidítve 5G, a mostani 4G/IMT-Advanced standardok után következő, jelenleg javasolt telekommunikációs rendszer. A Qualcomm cég által 2016. októberben bemutatott kezdetleges csipje, a Snapdragon X50 5G modem, támogatja a 28 GHz-es sávban való üzemelést, melyet már milliméteres hullámsávnak is neveznek. A 800 MHz-es sávszélesség mellett lehetővé válik akár 35,46 gigabit per másodperces adatsebesség elérése is. 

A tervezett 5G hálózat nagyobb kapacitással működne, mint a jelenlegi 4G, ezzel nagyobb lefedettséget biztosítana a széles sávú mobilos hálózatoknak, és támogatja az eszközök közötti, az ultra elérhető és a kiterjedt gépi kommunikációt is. Az 5G-s kutatás és fejlesztés céljai között szerepel, hogy a 4G-hez képest csökkentse a szerverhez viszonyított késleltetést és az akkumulátorhasználatot, így teremtve meg a lehetőséget a tárgyak közötti internet kifejlődéséhez. 

hirdetes

A Next Generation Mobile Networks Alliance meghatározása szerint az 5G standardnak a következő előírásoknak kell megfelelnie: több tízezer felhasználónál az adatsűrűség tíz megabit másodpercenkénti nagyságrendű kell legyen. Nagyvárosi környezetben 100 megabites másodpercenkénti forgalmat kell biztosítania. 1 gigabites adatátvitelnek kell elérhetőnek lennie az egy irodai szinten tevékenykedő dolgozók között. Vezeték nélküli szenzoros hálózatnak több százezres tagja is lehessen. A lefedettség növelése, jelentős hatékonyságnövekedés, az LTE-hez képest jelentősen csökkenő késleltetés. 

hirdetes

A The Next Generation Mobile Networks Alliance azt mondja, az ületi és felhasználói igények kielégítése végett a rendszert 2020-ig ki kell fejleszteni. Azon kívül, hogy nagyobb sebességet kell biztosítani, új használati esetekre is fel kell készülni. Ezen kívül ez lehet a tárgyak internetének az alapja, valamint természeti katasztrófák idején életmentők kommunikációjában lehet alkalmazni. 

Bár még megbeszélés tárgyát képezi a 4G-t követő hálózattól elvárt képességek, az új lehetőségeket tartalmazza már a felújított ITU-T 4G standardrendszer. 2016. július 14-én az USA Szövetségi Kommunikációs Bizottsága elfogadta az 5G hálózatok számára a 28 gigahertz, 37 GHz és a 39 GHz sávok kijelölését.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
93 370
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 988 459

gyom

a régebbi felfogás szerint minden olyan növény, amelyet nem vetettek, hasznot nem hajt. A... Tovább

ló színe

a csikó puha, pelyhes szőrrel jön a világra, amely mindig más színárnyalatú, sőt más... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok