5 háziállat, amit gyerekek is tarthatnak

hirdetes

5 háziállat, amit gyerekek is tarthatnak

Puskás Rékka

A gyerekek többségi vágyik valamilyen háziállatra. gyesek azért, mert szeretnének egy szőrös, puha játszótársat, mások azért, mert gondoskodni szeretnének egy kis élőlényről. Azonban nem várhatjuk el gyerekektől, hogy teljes mértékben az ő felelősségük legyen egy élőlény, a szülőnek is részt kell ebben venni. Mutatok 5 háziállatot, amit gyerekek is tarthatnak – egy kis szülői segítséggel!

Milyen háziállatot tartsatok?

Kutya

Nyilvánvalóan az első és legegyértelműbb állat, amit kisgyerek mellett is bátran lehet tartani, az a kutya. Bár érdemes olyat választani, ami ösztönösen vigyáz is a kicsikre, jámbor, odaadó barát. Azonban arra készülj fel, hogy ő nem csak a gyerekek kutyusa lesz, hanem a családé. Neked kell majd zömében gondoskodnod róla, etetned, sokszor sétáltatnod, elvinned állatorvoshoz, megmosdatnod. Ez nem jelenti azt, hogy szép fokozatos nem szoktathatod rá a gyerekedet, hogyan is kell gondoskodnia a kutyájáról, de a dolgok oroszlánrésze bizonyosan rád marad.

Macska

A macska is egy evidens háziállat, bár a terhesség során és kisbabák mellé nem ajánlott. De később, amikor már a gyereked követelni fogja, hogy lehessen háziállata, akkor akár egy cicával kielégítheted ezt a vágyát. De itt is érvényben van az, hogy nem várhatod el egy kisgyerektől, hogy megértse, mit jelent a felelősség, legfeljebb szép lassan rászoktathatod.

hirdetes

Tengerimalac

hirdetes

A tengerimalacok is gyakran lakói a gyerekszobáknak. Alapvetően csendes, békés, vidám állatok, de arra figyelj, hogy ez az állat nem szeret egyedül lenni, párban élnek, mindig. Úgyhogy semmiképp ne vegyél a gyerekednek egy tengerimalacot – csakis kettőt! A helyét pedig gyakran kell tisztítani, kezdetben valószínűleg ez főként a te feladatod lesz, de idővel megtaníthatod rá a gyermekedet, hogy bizony az ő állatkái, az ő felelőssége, és neki kell tisztán tartania az otthonukat.

Halak

Halakat tartani a maga módján a legkevésbé macerás, hiszen csak berendezed az akváriumot, amit néha ki kell tisztítani, pár naponta beszórsz nekik egy kis kaját, máskülönben elvannak, nektek csak gyönyörködni kell bennük. De egyes halak kényesek, nehezen élik túl az akváriumba való áttelepítést, és az sem ritka, hogy a gyerekek folyamatosan etetik őket, emiatt is könnyen elpusztulnak. Ha halacskákat tartotok, tanítsd meg a gyermekednek, hogyan, mikor és mennyit etesse a halakat!

Degu

A deguk is rágcsálók, és alapvetően nem igényelnek különleges életkörülményeket. A többi rágcsálóhoz hasonlóan itt is figyelj arra, hogy a helyük mindig tisztán legyen tartva! Ebbe vond be a gyermekedet is, hogy ő is megtanulja, milyen gyakran és hogyan kell kipucolnia kedvencei lakhelyét – hiszen hosszútávon ez az ő dolga lesz, nem pedig a tiéd.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2019-01-24

Egy állatkert, ahol az emberek vannak a rácsok mögött!

Egy különleges állatkertet ismerhettek most meg, ami igazából nem is állatkert, mivel itt az emberek vannak a rácsok mögött, a vadak pedig szabadon.

2019-01-05

1300 kutyának segített otthont találni 3 év alatt, pedig csak 7 éves!

Mindössze hét éves a kisfiú, mégis olyan példát mutat az embereknek, hogy az megsüvegelendő, nem véletlenül kapta meg az Év Gyermekének járó elismerést, ismerjétek meg ti is Roman McConn történetét!

2018-09-26

Az ablakokban fagyoskodnak az itt ragadt kisfecskék! Így segíthetsz rajtuk!

A lakosság segítségét kérik! Az ablakokban fagyoskodnak az itt ragadt kisfecskék, akiknek még nőniük kell, még nem elég erősek az úthoz! Kérlek, segíts te is és oszd meg, hogy mások is segíthessenek!

2021-03-20

Hogyan vigyázz megfelelően kutyusodra tavasszal?

A tavasz megérkeztével a jó időt is köszönthetjük, illetve ez egy remek időszak, amit kiélvezhetünk kedvencünkkel. Viszont lássuk, mikkel érdemes vigyázni!

2021-03-21

Hogyan nevelj törpenyulat lakásodban? Tudj meg róla mindent

Sokan szeretnének törpenyulat kiskedvencnek, aki pici testével remek társa lehet az embernek. Tudj meg gondozásáról most mindent. Hogyan gondozd lakásodban?

2021-04-02

Hogyan biztosíts cicádnak megfelelő otthont?

Neked is van cicád lakásodban és szeretnél egy számára megfelelő környezetet kialakítani? Mostani cikkemben elárulom, hogy ezt hogyan teheted meg könnyen.

2021-03-29

12 kutya, akikkel öröm lesz a sportolás

Amennyiben a Te is sokat sportolsz, biztos benned is felmerült, milyen jó lenne kutyáddal űzni hobbid. Ezek a kutyák tökéletes társaid lesznek ebben az esetben.

2021-04-15

Hogyan tudod beazonosítani a kertedben csiripelő madarakat?

Kerted rengetegféle madárnak képes otthont nyújtani, arról nem is beszélve, hogy akik nem ott fészkelnek is megpihenhetnek benne, átrepülhetnek rajta.

További cikkek ebben a témában


Pásztói Földhivatal

Földhivatal hivatalvezetõ: Sulyok Tibor Cím: Pásztó Fõ út 102., Pf. 35. 3060 Magyarország... Tovább

kísérleti elrendezés

növénytermesztés kísérletekben a parcellák és a parcellákon vizsgált kezelések valamilyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok állattartás