5 háziállat, amit gyerekek is tarthatnak

hirdetes

5 háziállat, amit gyerekek is tarthatnak

Puskás Rékka

A gyerekek többségi vágyik valamilyen háziállatra. gyesek azért, mert szeretnének egy szőrös, puha játszótársat, mások azért, mert gondoskodni szeretnének egy kis élőlényről. Azonban nem várhatjuk el gyerekektől, hogy teljes mértékben az ő felelősségük legyen egy élőlény, a szülőnek is részt kell ebben venni. Mutatok 5 háziállatot, amit gyerekek is tarthatnak – egy kis szülői segítséggel!

Milyen háziállatot tartsatok?

Kutya

Nyilvánvalóan az első és legegyértelműbb állat, amit kisgyerek mellett is bátran lehet tartani, az a kutya. Bár érdemes olyat választani, ami ösztönösen vigyáz is a kicsikre, jámbor, odaadó barát. Azonban arra készülj fel, hogy ő nem csak a gyerekek kutyusa lesz, hanem a családé. Neked kell majd zömében gondoskodnod róla, etetned, sokszor sétáltatnod, elvinned állatorvoshoz, megmosdatnod. Ez nem jelenti azt, hogy szép fokozatos nem szoktathatod rá a gyerekedet, hogyan is kell gondoskodnia a kutyájáról, de a dolgok oroszlánrésze bizonyosan rád marad.

Macska

A macska is egy evidens háziállat, bár a terhesség során és kisbabák mellé nem ajánlott. De később, amikor már a gyereked követelni fogja, hogy lehessen háziállata, akkor akár egy cicával kielégítheted ezt a vágyát. De itt is érvényben van az, hogy nem várhatod el egy kisgyerektől, hogy megértse, mit jelent a felelősség, legfeljebb szép lassan rászoktathatod.

hirdetes

Tengerimalac

hirdetes

A tengerimalacok is gyakran lakói a gyerekszobáknak. Alapvetően csendes, békés, vidám állatok, de arra figyelj, hogy ez az állat nem szeret egyedül lenni, párban élnek, mindig. Úgyhogy semmiképp ne vegyél a gyerekednek egy tengerimalacot – csakis kettőt! A helyét pedig gyakran kell tisztítani, kezdetben valószínűleg ez főként a te feladatod lesz, de idővel megtaníthatod rá a gyermekedet, hogy bizony az ő állatkái, az ő felelőssége, és neki kell tisztán tartania az otthonukat.

Halak

Halakat tartani a maga módján a legkevésbé macerás, hiszen csak berendezed az akváriumot, amit néha ki kell tisztítani, pár naponta beszórsz nekik egy kis kaját, máskülönben elvannak, nektek csak gyönyörködni kell bennük. De egyes halak kényesek, nehezen élik túl az akváriumba való áttelepítést, és az sem ritka, hogy a gyerekek folyamatosan etetik őket, emiatt is könnyen elpusztulnak. Ha halacskákat tartotok, tanítsd meg a gyermekednek, hogyan, mikor és mennyit etesse a halakat!

Degu

A deguk is rágcsálók, és alapvetően nem igényelnek különleges életkörülményeket. A többi rágcsálóhoz hasonlóan itt is figyelj arra, hogy a helyük mindig tisztán legyen tartva! Ebbe vond be a gyermekedet is, hogy ő is megtanulja, milyen gyakran és hogyan kell kipucolnia kedvencei lakhelyét – hiszen hosszútávon ez az ő dolga lesz, nem pedig a tiéd.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2019-01-24

Egy állatkert, ahol az emberek vannak a rácsok mögött!

Egy különleges állatkertet ismerhettek most meg, ami igazából nem is állatkert, mivel itt az emberek vannak a rácsok mögött, a vadak pedig szabadon.

2019-01-05

1300 kutyának segített otthont találni 3 év alatt, pedig csak 7 éves!

Mindössze hét éves a kisfiú, mégis olyan példát mutat az embereknek, hogy az megsüvegelendő, nem véletlenül kapta meg az Év Gyermekének járó elismerést, ismerjétek meg ti is Roman McConn történetét!

2022-05-31

Vízi siklók a kertünkben? Lehetséges! Ezeket kell tudni róluk!

A vízisiklók nem ritkán akár a kertünkben is előfordulhatnak! Főleg, ha rendelkezünk kerti tóval. Ne ijedjünk meg ezektől a kigyóktól, mert nem bántanak!

2022-05-31

Kecses, gyönyörű állatok. Ilyenek a farkasok! Ismerd meg a farkasokat! Már Magyarországon is élnek!

Elképesztően ritka és gyönyörű állatok a farkasok! Ismerd meg őket! Magyarországon is élnek már farkas családok! Ezekkel jó ha tisztában vagy! Farkasokról minden!

2022-06-30

Ezek az állatok dézsmálgathatják a paprikáid

A paprikanövényekben a legtöbb kárt a rovarok és a kártevők okozzák, mint például a vágóférgek. De ha kizártad ezeket, mik esznek még paprikanövényeket?

2022-06-01

Pici és bolyhos. Ismerd meg a nyuszit te is!

A nyuszik nagyszerű állatok, a maguk cukiságával. Igazán különlegesek és aranyosak is. Az erdei nyuszik pedig megtalálhatóak a Magyar erdőkben is nem ritkán.

2022-07-01

Hogyan ismerjük fel a beteg madarakat és mit tehetünk a megmentésükért?

Egy vadon élő madár nem tudja megmondani, mikor érzi rosszul magát. Azok az emberek, akik tudják, hogyan ismerjék fel a beteg madarakat, lépéseket tehetnek!

További cikkek ebben a témában


13/2006. (II. 7.) FVM rendelet

a 2004. évi nemzeti hatáskörben nyújtott agrár- és vidékfejlesztési támogatások... Tovább

kalapácsos daráló

szemes és szálastakarmányok aprítására szolgáló gép, amely a szemekre mért szabad... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok állattartás