5 extrémebb háziállat

hirdetes

5 extrémebb háziállat

Puskás Rékka, SFV
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Szeretnél egy házikedvencet, de nem valami sablonosat, mint egy kiskutya, vagy macska? Esetleg hely hiányában tartanál valami más állatot? Vagy csak vonzódsz a szokatlanabb, extrémebb példányokhoz? mutatok öt olyan állatot, melyek kicsit extrémebbnek számítanak, azonban könnyen tarthatóak házikedvencként – gyakran kevésbé igényesek, mint a kutyák vagy a macskák.

Extravagánsabb háziállatok

Teknős

Tarthatsz szárazföldi, vagy épp vízi teknőst, bár a vízi esetében számolnod kell azzal, hogy mivel vízben él és halat eszik, ha nem takarítod rendesen és rendszeresen, akkor bizony be tud büdösödni a helye. A szárazföldi teknősök esetében csak arra figyelj, hogy évente cseréld le a földjét, illetve, hogy a növényi és gyümölcsmaradványokat, amik visszamaradnak az etetésből, időben szedd ki, hogy ne rohadjon meg.

Kígyó

Akár kígyót is tarthatsz terráriumban, bár szerencsésebb, ha nem kígyót, hanem siklót választasz, hiszen ezek nem nőnek olyan nagyra, így kisebb helyen is elférnek. A közhiedelemmel ellentétben ezek nem nyálkás, gusztustalan fenevadak, ugyanúgy éreznek, mint a többi állat. Persze egereket esznek, amitől sokan iszonyodnak – de mi meg csirkét és bocikat, úgyhogy álszentség lenne zat mondani, hogy a kígyó azért rossz, mert egérrel táplálkozik.

hirdetes

Gekkó

hirdetes

Egy harmadik hüllő, ami nem olyan lassú, mint a teknős, és nem képezi közutálat tárgyát olyan szinten, mint a kígyó, a gekkó. Ez a vidám gyíkocska főleg jellegzetes, tapadókorongos lábacskáiról ismert, számos különböző faja létezik. Azonban viszonylag kényes állat, biztosítani kell számára nem csak a megfelelő helyet, de hőt, páratartalmat is a megfelelő táplálék mellett.

Gőte

Ez is borzasztóan kényes vízi állat, ugyanakkor sokakat lenyűgöz a külseje. Ez egy kétéltű, tehát hasonló kicsit a békához, de küllemre jobban emlékeztet a gyíkra. Ha gőtét szeretnél tartani, mindig figyelj oda, hogy megfelelőek-e számára az életkörülmények, elég tiszta-e a vize, van-e hova bújnia, kap-e elég fényt.

Papagáj

Papagájt vagy kakadut is tarthatsz otthon, de figyelj rá, hogy kellően nagy kalitkája, ketrece legyen, és minden játék, ülőke, adagoló biztosítva legyen számára. Ráadásul a madártartóknak kétszer olyan gondosan kell a tisztántartásra is odafigyelni, mert ha ez elmarad, bizony nagyon kellemetlen szagok tudják elárasztani a lakást, ami beivódik a ruhákba, a hajba, de akár a bőrbe is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

zonáció

egy-egy termőhelyen a környezeti tényezőknek megfelelő növénytársulások övezeteket,... Tovább

kén (S)

a periódusos rendszer VI. a. oszlopába tartozó, sárga színű, a természetben elemi állapotban... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok