5 extrémebb háziállat

hirdetes

5 extrémebb háziállat

Puskás Rékka

Szeretnél egy házikedvencet, de nem valami sablonosat, mint egy kiskutya, vagy macska? Esetleg hely hiányában tartanál valami más állatot? Vagy csak vonzódsz a szokatlanabb, extrémebb példányokhoz? mutatok öt olyan állatot, melyek kicsit extrémebbnek számítanak, azonban könnyen tarthatóak házikedvencként – gyakran kevésbé igényesek, mint a kutyák vagy a macskák.

Extravagánsabb háziállatok

Teknős

Tarthatsz szárazföldi, vagy épp vízi teknőst, bár a vízi esetében számolnod kell azzal, hogy mivel vízben él és halat eszik, ha nem takarítod rendesen és rendszeresen, akkor bizony be tud büdösödni a helye. A szárazföldi teknősök esetében csak arra figyelj, hogy évente cseréld le a földjét, illetve, hogy a növényi és gyümölcsmaradványokat, amik visszamaradnak az etetésből, időben szedd ki, hogy ne rohadjon meg.

Kígyó

Akár kígyót is tarthatsz terráriumban, bár szerencsésebb, ha nem kígyót, hanem siklót választasz, hiszen ezek nem nőnek olyan nagyra, így kisebb helyen is elférnek. A közhiedelemmel ellentétben ezek nem nyálkás, gusztustalan fenevadak, ugyanúgy éreznek, mint a többi állat. Persze egereket esznek, amitől sokan iszonyodnak – de mi meg csirkét és bocikat, úgyhogy álszentség lenne zat mondani, hogy a kígyó azért rossz, mert egérrel táplálkozik.

hirdetes

Gekkó

hirdetes

Egy harmadik hüllő, ami nem olyan lassú, mint a teknős, és nem képezi közutálat tárgyát olyan szinten, mint a kígyó, a gekkó. Ez a vidám gyíkocska főleg jellegzetes, tapadókorongos lábacskáiról ismert, számos különböző faja létezik. Azonban viszonylag kényes állat, biztosítani kell számára nem csak a megfelelő helyet, de hőt, páratartalmat is a megfelelő táplálék mellett.

Gőte

Ez is borzasztóan kényes vízi állat, ugyanakkor sokakat lenyűgöz a külseje. Ez egy kétéltű, tehát hasonló kicsit a békához, de küllemre jobban emlékeztet a gyíkra. Ha gőtét szeretnél tartani, mindig figyelj oda, hogy megfelelőek-e számára az életkörülmények, elég tiszta-e a vize, van-e hova bújnia, kap-e elég fényt.

Papagáj

Papagájt vagy kakadut is tarthatsz otthon, de figyelj rá, hogy kellően nagy kalitkája, ketrece legyen, és minden játék, ülőke, adagoló biztosítva legyen számára. Ráadásul a madártartóknak kétszer olyan gondosan kell a tisztántartásra is odafigyelni, mert ha ez elmarad, bizony nagyon kellemetlen szagok tudják elárasztani a lakást, ami beivódik a ruhákba, a hajba, de akár a bőrbe is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2019-01-24

Egy állatkert, ahol az emberek vannak a rácsok mögött!

Egy különleges állatkertet ismerhettek most meg, ami igazából nem is állatkert, mivel itt az emberek vannak a rácsok mögött, a vadak pedig szabadon.

2019-01-05

1300 kutyának segített otthont találni 3 év alatt, pedig csak 7 éves!

Mindössze hét éves a kisfiú, mégis olyan példát mutat az embereknek, hogy az megsüvegelendő, nem véletlenül kapta meg az Év Gyermekének járó elismerést, ismerjétek meg ti is Roman McConn történetét!

2022-05-31

Vízi siklók a kertünkben? Lehetséges! Ezeket kell tudni róluk!

A vízisiklók nem ritkán akár a kertünkben is előfordulhatnak! Főleg, ha rendelkezünk kerti tóval. Ne ijedjünk meg ezektől a kigyóktól, mert nem bántanak!

2022-05-31

Kecses, gyönyörű állatok. Ilyenek a farkasok! Ismerd meg a farkasokat! Már Magyarországon is élnek!

Elképesztően ritka és gyönyörű állatok a farkasok! Ismerd meg őket! Magyarországon is élnek már farkas családok! Ezekkel jó ha tisztában vagy! Farkasokról minden!

2022-06-30

Ezek az állatok dézsmálgathatják a paprikáid

A paprikanövényekben a legtöbb kárt a rovarok és a kártevők okozzák, mint például a vágóférgek. De ha kizártad ezeket, mik esznek még paprikanövényeket?

2022-06-01

Pici és bolyhos. Ismerd meg a nyuszit te is!

A nyuszik nagyszerű állatok, a maguk cukiságával. Igazán különlegesek és aranyosak is. Az erdei nyuszik pedig megtalálhatóak a Magyar erdőkben is nem ritkán.

2022-07-01

Hogyan ismerjük fel a beteg madarakat és mit tehetünk a megmentésükért?

Egy vadon élő madár nem tudja megmondani, mikor érzi rosszul magát. Azok az emberek, akik tudják, hogyan ismerjék fel a beteg madarakat, lépéseket tehetnek!

További cikkek ebben a témában


juta (Corchorus)

a hársfafélék (Tiliaceae) család nemzetsége. Trópusi tájakon rostjáért termesztik. Zsák,... Tovább

gégebénulás

a gégeizmokat beidegző ideg elfajulása miatt a gégeizmok bénulásával és sorvadásával... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok állattartás