5 extrémebb háziállat

hirdetes

5 extrémebb háziállat

Puskás Rékka

Szeretnél egy házikedvencet, de nem valami sablonosat, mint egy kiskutya, vagy macska? Esetleg hely hiányában tartanál valami más állatot? Vagy csak vonzódsz a szokatlanabb, extrémebb példányokhoz? mutatok öt olyan állatot, melyek kicsit extrémebbnek számítanak, azonban könnyen tarthatóak házikedvencként – gyakran kevésbé igényesek, mint a kutyák vagy a macskák.

Extravagánsabb háziállatok

Teknős

Tarthatsz szárazföldi, vagy épp vízi teknőst, bár a vízi esetében számolnod kell azzal, hogy mivel vízben él és halat eszik, ha nem takarítod rendesen és rendszeresen, akkor bizony be tud büdösödni a helye. A szárazföldi teknősök esetében csak arra figyelj, hogy évente cseréld le a földjét, illetve, hogy a növényi és gyümölcsmaradványokat, amik visszamaradnak az etetésből, időben szedd ki, hogy ne rohadjon meg.

Kígyó

Akár kígyót is tarthatsz terráriumban, bár szerencsésebb, ha nem kígyót, hanem siklót választasz, hiszen ezek nem nőnek olyan nagyra, így kisebb helyen is elférnek. A közhiedelemmel ellentétben ezek nem nyálkás, gusztustalan fenevadak, ugyanúgy éreznek, mint a többi állat. Persze egereket esznek, amitől sokan iszonyodnak – de mi meg csirkét és bocikat, úgyhogy álszentség lenne zat mondani, hogy a kígyó azért rossz, mert egérrel táplálkozik.

hirdetes

Gekkó

hirdetes

Egy harmadik hüllő, ami nem olyan lassú, mint a teknős, és nem képezi közutálat tárgyát olyan szinten, mint a kígyó, a gekkó. Ez a vidám gyíkocska főleg jellegzetes, tapadókorongos lábacskáiról ismert, számos különböző faja létezik. Azonban viszonylag kényes állat, biztosítani kell számára nem csak a megfelelő helyet, de hőt, páratartalmat is a megfelelő táplálék mellett.

Gőte

Ez is borzasztóan kényes vízi állat, ugyanakkor sokakat lenyűgöz a külseje. Ez egy kétéltű, tehát hasonló kicsit a békához, de küllemre jobban emlékeztet a gyíkra. Ha gőtét szeretnél tartani, mindig figyelj oda, hogy megfelelőek-e számára az életkörülmények, elég tiszta-e a vize, van-e hova bújnia, kap-e elég fényt.

Papagáj

Papagájt vagy kakadut is tarthatsz otthon, de figyelj rá, hogy kellően nagy kalitkája, ketrece legyen, és minden játék, ülőke, adagoló biztosítva legyen számára. Ráadásul a madártartóknak kétszer olyan gondosan kell a tisztántartásra is odafigyelni, mert ha ez elmarad, bizony nagyon kellemetlen szagok tudják elárasztani a lakást, ami beivódik a ruhákba, a hajba, de akár a bőrbe is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2019-01-24

Egy állatkert, ahol az emberek vannak a rácsok mögött!

Egy különleges állatkertet ismerhettek most meg, ami igazából nem is állatkert, mivel itt az emberek vannak a rácsok mögött, a vadak pedig szabadon.

2019-01-05

1300 kutyának segített otthont találni 3 év alatt, pedig csak 7 éves!

Mindössze hét éves a kisfiú, mégis olyan példát mutat az embereknek, hogy az megsüvegelendő, nem véletlenül kapta meg az Év Gyermekének járó elismerést, ismerjétek meg ti is Roman McConn történetét!

2018-09-26

Az ablakokban fagyoskodnak az itt ragadt kisfecskék! Így segíthetsz rajtuk!

A lakosság segítségét kérik! Az ablakokban fagyoskodnak az itt ragadt kisfecskék, akiknek még nőniük kell, még nem elég erősek az úthoz! Kérlek, segíts te is és oszd meg, hogy mások is segíthessenek!

2021-03-20

Hogyan vigyázz megfelelően kutyusodra tavasszal?

A tavasz megérkeztével a jó időt is köszönthetjük, illetve ez egy remek időszak, amit kiélvezhetünk kedvencünkkel. Viszont lássuk, mikkel érdemes vigyázni!

2021-03-21

Hogyan nevelj törpenyulat lakásodban? Tudj meg róla mindent

Sokan szeretnének törpenyulat kiskedvencnek, aki pici testével remek társa lehet az embernek. Tudj meg gondozásáról most mindent. Hogyan gondozd lakásodban?

2021-04-02

Hogyan biztosíts cicádnak megfelelő otthont?

Neked is van cicád lakásodban és szeretnél egy számára megfelelő környezetet kialakítani? Mostani cikkemben elárulom, hogy ezt hogyan teheted meg könnyen.

2021-03-29

12 kutya, akikkel öröm lesz a sportolás

Amennyiben a Te is sokat sportolsz, biztos benned is felmerült, milyen jó lenne kutyáddal űzni hobbid. Ezek a kutyák tökéletes társaid lesznek ebben az esetben.

2021-04-15

Hogyan tudod beazonosítani a kertedben csiripelő madarakat?

Kerted rengetegféle madárnak képes otthont nyújtani, arról nem is beszélve, hogy akik nem ott fészkelnek is megpihenhetnek benne, átrepülhetnek rajta.

További cikkek ebben a témában


gázosítószerek

olyan növényvédő szerek, amelyek biol. hatásukat döntően gáz alakban fejtik ki. Ált. erős... Tovább

aminosavak (amino-karbonsavak)

a ->karbonsavakhoz levezethető vegyületek, a szénhidrogéncsoport egy v. több hidrogénatomját... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok állattartás