5 extrémebb háziállat

5 extrémebb háziállat

Puskás Rékka, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Szeretnél egy házikedvencet, de nem valami sablonosat, mint egy kiskutya, vagy macska? Esetleg hely hiányában tartanál valami más állatot? Vagy csak vonzódsz a szokatlanabb, extrémebb példányokhoz? mutatok öt olyan állatot, melyek kicsit extrémebbnek számítanak, azonban könnyen tarthatóak házikedvencként – gyakran kevésbé igényesek, mint a kutyák vagy a macskák.

Extravagánsabb háziállatok

Teknős

Tarthatsz szárazföldi, vagy épp vízi teknőst, bár a vízi esetében számolnod kell azzal, hogy mivel vízben él és halat eszik, ha nem takarítod rendesen és rendszeresen, akkor bizony be tud büdösödni a helye. A szárazföldi teknősök esetében csak arra figyelj, hogy évente cseréld le a földjét, illetve, hogy a növényi és gyümölcsmaradványokat, amik visszamaradnak az etetésből, időben szedd ki, hogy ne rohadjon meg.

Kígyó

Akár kígyót is tarthatsz terráriumban, bár szerencsésebb, ha nem kígyót, hanem siklót választasz, hiszen ezek nem nőnek olyan nagyra, így kisebb helyen is elférnek. A közhiedelemmel ellentétben ezek nem nyálkás, gusztustalan fenevadak, ugyanúgy éreznek, mint a többi állat. Persze egereket esznek, amitől sokan iszonyodnak – de mi meg csirkét és bocikat, úgyhogy álszentség lenne zat mondani, hogy a kígyó azért rossz, mert egérrel táplálkozik.

Gekkó

Egy harmadik hüllő, ami nem olyan lassú, mint a teknős, és nem képezi közutálat tárgyát olyan szinten, mint a kígyó, a gekkó. Ez a vidám gyíkocska főleg jellegzetes, tapadókorongos lábacskáiról ismert, számos különböző faja létezik. Azonban viszonylag kényes állat, biztosítani kell számára nem csak a megfelelő helyet, de hőt, páratartalmat is a megfelelő táplálék mellett.

Gőte

Ez is borzasztóan kényes vízi állat, ugyanakkor sokakat lenyűgöz a külseje. Ez egy kétéltű, tehát hasonló kicsit a békához, de küllemre jobban emlékeztet a gyíkra. Ha gőtét szeretnél tartani, mindig figyelj oda, hogy megfelelőek-e számára az életkörülmények, elég tiszta-e a vize, van-e hova bújnia, kap-e elég fényt.

Papagáj

Papagájt vagy kakadut is tarthatsz otthon, de figyelj rá, hogy kellően nagy kalitkája, ketrece legyen, és minden játék, ülőke, adagoló biztosítva legyen számára. Ráadásul a madártartóknak kétszer olyan gondosan kell a tisztántartásra is odafigyelni, mert ha ez elmarad, bizony nagyon kellemetlen szagok tudják elárasztani a lakást, ami beivódik a ruhákba, a hajba, de akár a bőrbe is.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

juhhizlaló istálló

a juhok intenzív hizlalását szolgáló épület. Mélyalmos v. rácspadlós kivitelben és... Tovább

Hernád (Mv 323)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása közepesen korai. A kalászkapelyván gyenge, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok