3 tipp a gyommentes kertért - Tippek és trükkök kertészeknek

3 tipp a gyommentes kertért

FO
Hirdetés

A gyomokat nem igazán szeretjük a kertünkben, hiszen folyamatosan elszívják a tápanyagot a növényeink elől, élőhelyeket hódítanak el tőlük, és belepik a konyhakerteinket, díszkerteinket. De szerencsére nem olyan nehéz megszabadítani tőle a kertet, mint azt elsőre gondolnánk, ehhez mutatunk neked rögtön 3 trükköt!

3 tipp a gyommentes kertért - Így gyomlálj okosan!

 

Gondolom nem csak én vagyok olyan „szerencsés”, hogy állandóan küzdenem kell a gyomokkal. Mindenhol ott vannak, ahol nem kéne, és rengeteg időm és energiám megy el azzal, hogy megpróbálok újra és újra megszabadulni tőle. Egész napok mennek el gazolással, és utána napokig rá se tudok nézni a kertre, hogy dolgozzak valamit, mert az összes kedvem elmegy. De idén kaptam 3 szuper tanácsot, ami betarthatónak tűnik, és végre nem kell egész napokat gazolással tölteni! Most elárulom neked is ezeket!

Hirdetés

 

Első tipp

 

Először is elárulok valamit, amit mindenki rosszul csinál: a sorközök kapálását! Ha a sorközöket kapálod, a talajba bekerülnek a talajfelszínen maradt gyommagvak, és ezáltal folyamatosan visszagyomosítod a kertedet. Tehát először is az ágyások közötti utak kapálását hagyd abba, illetve azokkal a területtekkel se foglalkozz, ahol nem végzel termesztést. Persze a durva gyomokat kihúzhatod, sőt, húzd is ki, főleg ha „bántja a szemedet”, hogy ott van. De a legjobb, ha minden olyan helyet, amit nem művelsz, azt mulcsozol. A mulcs anyaga lehet száraz avar, szalma vagy forgács, ami éppen kéznél van, és amit a legesztétikusabbnak gondolsz. Ezt a takarást évente, de legkésőbb kétévente érdemes megújítani. Hidd el, hogy így rengeteg időt és energiát spórolsz majd meg most, hogy a sorok felesleges gyomtalanítása végre elmarad.

Hirdetés

Lapozz tovább a többi trükkért!

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

A japán rózsa bemutatása, gondozása

2018-07-13

A japán rózsa bemutatása, gondozása

A japán rózsáról fogok most ejteni néhány szót, cikkemben elmondom, milyen igényeket kell kielégíteni ahhoz, hogy a japán rózsa sokáig virágozzon! Ismerkedjünk meg közelebbről a meseszép japán rózsával!

Hatékony védekezés a burgonyabogarak ellen

2018-07-12

Hatékony védekezés a burgonyabogarak ellen

Idén is nagyon sok helye megjelentek a krumplibogarak, amik ráadásul nagyon sok bajt okoznak. Éppen ezért hoztam el most nektek szakértőnk remek cikkét, olvassátok el és tudjátok meg ti is, mit tehettek a krumplibogarak inváziója ellen!

Mire jó a neem olaj?

2018-07-13

Mire jó a neem olaj?

A neem olajról szerintem egészen idáig csak kevesen hallottak, pedig tényleg a természet egyik legnagyobb csodájáról van szó! Mostani cikkünkben mindent elmondunk nektek a neem olajról!

Így szabadulj meg a kertben a fülbemászóktól

2018-07-17

Így szabadulj meg a kertben a fülbemászóktól

A fülbemászók nem csak ijesztően csúnya élőlények, hanem még kártékonyak is, éppen ezért hoztam el nektek ezt a cikket most. Nézzétek meg ti is, hogyan szabadulhattok meg könnyedén és hatékonyan a fülbemászóktól!

Kellemetlen szagú növények, amiket érdemes kerülni

2018-07-17

Kellemetlen szagú növények, amiket érdemes kerülni

Ezeket a kellemetlen szagú növényeket érdemes elkerülni nagyon messzire, a most bemutatott 10 növény jobb, ha nem kerül be a kertedbe, ugyanis hihetetlenül kellenetlem a szaguk!

Minden, amit a sütőtökök termesztéséről tudnod kell

2018-07-12

Minden, amit a sütőtökök termesztéséről tudnod kell

Sütőtök termesztési kisokos mindenkinek, olvassátok el cikkünket és tudjatok meg mindent ti is a sikeres sütőtök termesztésről! Szakértőnk mindent elmond a sötőtök termesztéséről

Kumato, a fekete paradicsom

2018-07-18

Kumato, a fekete paradicsom

A kumatót vagy fekete paradicsomot egy elfeledett vadparadicsomból hozták létre keresztezéssel svájci szakemberek mintegy 10 év szorgos munkájával.

Ehető gyomnövényeink I. rész

2018-04-12

Ehető gyomnövényeink I. rész

Te tudtad, hogy azt, amit ma csak idegesítő, burjánzó gyomnak tartunk, régen megették? És azt, hogy ebből egy csomó van? Ehető gyomnövényeink I. részéből kiderül, milyen gyomokat fogyasztottak régen, és az is, te hogyan hasznosíthatod manapság. Mindenképp érdemes elolvasni, és a cikk folytatását is! Hamarosan jön az is!

További cikkek ebben a témában
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.