Szobanövének a tiszta levegőért - Milyen növények képesek hamar megtisztítani a levegőt környezetükben?

Szépek és hasznosak – 19 légtisztító szobanövény

Szélesi Ferenc
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Levegőtisztító szobanövények

Levegőtisztító szobanövények - Kolokázia (Colocasia)

Ez a hatalmas levelű növény a kertépítészek gyakori kedvence, de ideális házon belüli gondozásra is, főképpen légtisztító hatása miatt. Indirekt napfény, és tápanyagokban gazdag, jó víztartású talaj kell neki. Párás környezetben érzi jól magát, és kiadós öntözéseket igényel. A kolokázia a formaldehidet szűri ki a levegőből.

Levegőtisztító szobanövények - Nagy flamingóvirág (Anthurium andraeanum)

Egy másik szobanövény a haladó és veterán kertészeknek. A nagy flamingóvirág egy hatékony légtisztító, de vigyázni kell vele, mert mérgező mind az állatokra, mind a gyerekekre nézve. Indirekt napfényt, és jó vízelvezetésű talajt kell biztosítani neki. Öntözni rendszeresen kell, hogy a talaj ne száradjon ki alatta – továbbá kedveli a párás környezetet. A nagy flamingóvirág a formaldehidet, a xilolt, és az ammóniát szűri ki a levegőből.

Levegőtisztító szobanövények - Vesszőkosbor (Dendrobium)

A vesszőorchidea néven is ismert vesszőkosbor komoly kihívás elé állíthatja a kertészeket, ezért csak azoknak ajánljuk, akiknek van elég türelmük hozzá, és tényleg foglalkoznak is növényeikkel Világos, indirekt fényre, és jó vízelvezetésű, gyakran trágyázott talajra van szüksége. Öntözni hetente kétszer kell, és szereti a párás körülményeket. A vesszőkosbor az alkoholokat, a formaldehidet, az acetont, és a kloroformot szűri ki a levegőből.

Levegőtisztító szobanövények - Mexikói bambuszpálma (Chamaedorea elegans)

Ezek a pálmák szintén képesek trópusi hangulatot varázsolni otthonodba, vagy teraszodra. Ha az idő hűvösebbre vált, érdemes bevinni őket szoba melegébe. Indirekt fényben, és gazdag, jó vízelvezetésű táptalajban érzi jól magát. Szereti a párát, és ha a talaj mindig nyirkos alatta. A mexikói bambuszpálma a benzolt és a triklór-etilént szűri ki a levegőből.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-22

Ezek a házi növényvédő szerek minden kártevőt elűznek a kertből - Hihetetlen, de igaz

A kártevők a legtöbb kerttulajdonos életét megnehezítik, de ezek a házi növényvédő szerek garantáltan megoldják a problémádat. Ne habozz, próbáld ki őket.

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-23

Kövesd ezeket a tippeket, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen

Nincs jobb annál, mint a kertben jól belakmározni az isteni gyümölcsökből. Ezek a legjobb házi praktikák, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen.

2024-06-21

Kerti munkák a nyár derekán: mit tegyünk a kertben július elején?

Fedezd fel, mit tegyünk a kertben július elején! Tippek zöldségek, gyümölcsök gondozására, fűszernövények betakarítására és a gyerekek bevonására a kerti munkákba.

2024-06-21

Kullancs a bőr alatt: így vedd észre a leghamarabb!

A kullancscsípés felismerése sajnos nem egyszerű, mivel nem okoz azonnali viszketést. Ismerd fel a jeleket időben és tudd meg, mit tehetsz a csípés ellen!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ernyősök (Umbelliferae)

a kétszikűek osztályának egyik családja; zömmel lágy szárú, egyszerű v. összetett... Tovább

kénbaktériumok (Thiobacteriaceae)

ként, ill. kéntartalmú vegyületeket oxidáló, szerves anyagot kemoszintézissel előállító... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Növénytermesztés