Szobanövének a tiszta levegőért - Milyen növények képesek hamar megtisztítani a levegőt környezetükben?

Szépek és hasznosak – 19 légtisztító szobanövény

Szélesi Ferenc
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Levegőtisztító szobanövények

Levegőtisztító szobanövények - Kimberly királynő páfránya (Nephrolepis obliterata)

Ez a mutatós trópusi páfrány tökéletes függő kosarakba. Ez az egyik legmutatósabb, és egyben leghatékonyabb légtisztító növény! Indirekt, erős napfény kell neki, jó vízelvezetésű talajban. Biztosítsd a talaj folyamatos nyirkosságát rendszeres öntözésekkel. A Kimberly királynő páfránya a formaldehidet és a xilolt szűri ki a levegőből.

Levegőtisztító szobanövények - Gyepliliom (Liriope)

Ez a hosszú fűszerű talajtakaró növény csomókban nő és lila virágokat hoz. Sokan nem tekintik szobanövénynek, pedig jól tűri a hideget, az árnyékot, és a szárazságot is, ezért ideális azoknak, akik feledékenyek, vagy akik megbízható, de mutatós növényekkel szeretnék szebbé és tisztábbá varázsolni otthonukat. Jól tűri a félárnyékos helyeket, talaj tekintetében pedig nem válogat. Rendszeres öntözést igényel. A gyepliliom a triklór-etilént, az ammóniát, és a xilolt szűri ki a levegőből.

Levegőtisztító szobanövények - Gerbera jamesonii (Gerbera jamesonii)

Ez a gerberafaj világos színű virágokat hoz egészen Délkelet-Afrikából. Kinti és benti növényként is megállja a helyét. Teljesen napos körülmények között érzi jól magát, de jól tűri a félárnyékot is. Gazdag, enyhén savas talaj kell neki. Öntözni mélyen kell, amikor a talaj felső rétege kiszárad. A Gerbera jamesonii a triklór-etilént, a xilolt, és a formaldehidet szűri ki a levegőből. 

Vitorlavirág (Spathiphyllum)

Ez az elegáns virág meseszép ugyan, de mérgező a háziállatokra nézve. Gondozása nem éppen egyszerű, de a kellő odafigyelést nagyon hatékony légtisztítással, és persze bámulatos virágokkal hálálja meg. Indirekt fényben érzi jól magát, bármilyen virágföldben. Öntözni elég csak 5 naponta. A vitorlavirág a triklór-etilént, a formaldehidet, a benzolt, a xilolt, és az ammóniát szűri ki a levegőből.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-22

Ezek a házi növényvédő szerek minden kártevőt elűznek a kertből - Hihetetlen, de igaz

A kártevők a legtöbb kerttulajdonos életét megnehezítik, de ezek a házi növényvédő szerek garantáltan megoldják a problémádat. Ne habozz, próbáld ki őket.

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-23

Kövesd ezeket a tippeket, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen

Nincs jobb annál, mint a kertben jól belakmározni az isteni gyümölcsökből. Ezek a legjobb házi praktikák, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen.

2024-06-21

Kerti munkák a nyár derekán: mit tegyünk a kertben július elején?

Fedezd fel, mit tegyünk a kertben július elején! Tippek zöldségek, gyümölcsök gondozására, fűszernövények betakarítására és a gyerekek bevonására a kerti munkákba.

2024-06-21

Kullancs a bőr alatt: így vedd észre a leghamarabb!

A kullancscsípés felismerése sajnos nem egyszerű, mivel nem okoz azonnali viszketést. Ismerd fel a jeleket időben és tudd meg, mit tehetsz a csípés ellen!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

előrejelzés

az okszerű, integrált növényvédelem jellemzője, hogy a növényvédelmi kezeléseket akkor... Tovább

Mezõgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont

Kutatóintézet A Kutatóközpontot (MBK) 1989-ben alapította a Földmûvelésügyi Minisztérium... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Növénytermesztés