Évelő növények mindenkinek! 15 évelő növény, mely szebbé varászolja kerted.

hirdetes

Ennek a 15 gyönyörű évelő növénynek minden kertben ott a helye!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Évelő növények a kertedbe

A legszebb évelő növények – Közönséges cickafark

A közönséges cickafark termesztése még az abszolút kezdők számára is egyszerű feladat. A szívós növény rendkívül jól tűri a hőséget és a szárazságot is, de még a hidegtől sem riad vissza. Ez az évelő minden kertben kedvenc zöldes levelei és mutatós, lapos virágai miatt, amik rózsaszín, piros, fehér és sárga színekben is fellelhetők. Tavasz végétől kora őszig gyönyörködhetünk bennük.

A legszebb évelő növények – Bazsarózsa

A gyakran édes illatú bazsarózsa egy nagyon hosszú életű évelő, ami közel másfél méteres magasságokra is megnőhet. Hatalmas virágai miatt kedvelik, amik szinte minden árnyalatban (a kéken kívül) megtalálhatók. Léteznek kétszínű virágot hozó fajták is. Késő tavasztól kora nyárig virágzanak.

A legszebb évelő növények – Keskenylevelű menyecskeszem

hirdetes

A menyecskeszemnek több fajtája létezik különböző méretekben és színekben. A keskenylevelű változatok kisebb, margaréta-szerű sárga vagy rózsaszín virágtakarókat alkotnak, amelyekhez puha, páfrányhoz hasonló levelek tartoznak. Egész nyáron virágzanak, de a forróbb területeken ez a folyamat lelassul. A nagyfészkű fajták nagyobb, sárgás-narancsos színű virágokat hoznak.

A legszebb évelő növények – Szibériai nőszirom

A szibériai őszirom gazdag színnel árasztja el a virágágyásokat már a nyár elején, de akár függőlegesen ültetve is egész nyáron gyönyörködhetünk benne. A kezdetekben igénylik a nedvességet, de miután megerősödtek, sokkal jobban tűrik a száraz talajt. Fűszálakhoz hasonlító szárain nincsenek levelek, csak tetejüket díszítik a virágok. Fehér, kék, sárga és lila színekben is találkozhatunk velük, és sok köztük a kétszínű darab is.

hirdetes

A legszebb évelő növények – Bugatölcsér

A bugatölcsér csinos csöves virágokat hoz, amik fehér, kék, rózsaszín, levendula vagy piros színűek lehetnek. A képen látható „Husker Red” változaton fehér virágok és lila levelek díszelegnek, ez a kontrasztos kombináció pedig remekül mutat világosabb zöld levelű növények mellett.

A legszebb évelő növények – Nárcisz

A nárciszok gyönyörű évelő kerti díszek, amik tavasz elején, középső részén vagy végén virágozhatnak fajtájuktól függően. Belső, kisebb sziromlevelekkel és azokat körülvevő nagyobb szirmokkal rendelkezik – ez utóbbiak lehetnek fehérek, sárgák, vörösek vagy barackszínűek. Néhány változata illatos is lehet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-19

A krizantém gondozása – ezeket az aranyszabályokat érdemes betartanod

Szeretnél Te is meseszép krizantémot kertedben? Mostani cikkünkbe elmondjuk a krizantém nevelés aranyszabályait, ezeket Neked is érdemes betartanod!

2021-06-17

A fürtös, gyönyörű virág – ismerd meg a nyáriorgonát

Szeretnéd feldobni kertedet a nyár folyamán? Akkor ez a növény Neked is segíteni fog – mostani cikkünkből mindent megtudhatsz a nyáriorgonáról!

2021-06-16

Virágok a nyárra – ez az 5 növény jól tűri a szárazságot

Virágok a nyárra, avagy nyári virágok – olyan növények tartoznak elsősorban közéjük, akik rendkívül jól tűrik a forróságot, illetve a szárazságot.

2021-06-14

Bemutatkozik a sétányrózsa – ismerjétek meg Ti is a pillangók kedvencét

A sétányrózsa a pillangók és a méhek egyik kedvenc virága. Neve rendkívül beszédes, ugyanis megfelelő gondozással gyorsan képes terjedni. Ismerjétek meg Ti is!

2021-06-20

A népszerű nyári évelő – bemutatkozik a léggömbvirág

A léggömbvirág kedvelt évelő növény, hazánkban hívják még hírharangnak, valamint ballonnövénynek is. Remek dísze lehet kertednek, ismerd meg Te is!

2021-06-02

Hogyan érdemes támrendszert készíteni növényeink számára? Most segítünk!

A jó időben növényeink már gyors fejlődésbe kezdtek, van ugyanakkor néhány, akiknél elkél majd a segítség - támrendszerrel. Mutatom, hogyan kivitelezd.

2021-06-13

Hogyan termessz egészséges zöldégeket konyhakertedben? Most segítünk!

Te is szeretnél ropogós, egészséges zöldségeket termeszteni konyhakertedben? Mostani cikkünkben elmondjuk, mikre érdemes odafigyelned konyhakertedben!

2021-06-12

Mire érdemes odafigyelni egy sziklakert kialakításakor? Most segítünk!

Szeretnél Te is egy sziklakertet udvarodba, kertedbe, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Mostani cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amire érdemes odafigyelned!

További cikkek ebben a témában


földimogyoró-pogácsa

a földimogyoró olajip. feldolgozásának mellékterméke. Energia- és fehérjetartalma jelentős,... Tovább

Gyomirtó Betanal Eco

Gyomirtó permetezőszer cukorrépa gyomirtására.Hatóanyag: 160 g/l dezmedifam, 160 g/l... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert virág