Évelő növények mindenkinek! 15 évelő növény, mely szebbé varászolja kerted.

hirdetes

Ennek a 15 gyönyörű évelő növénynek minden kertben ott a helye!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Évelő növények a kertedbe

A legszebb évelő növények – Kék sudárzsálya

Ez a nagyjából 1 méter széles és másfél méter magas növény első sorban nagyobb kertekbe javasolt. Ez az évelő rengeteg gyönyörű virágot hoz a nyár vége felé. A kék sudárzsálya kedveli a napfényt és jól tűri a szárazságot és a hőséget is. Jók mutatnak a virágágyás végén, de ügyeljünk rá, hogy elegendő helyük legyen növekedni!

A legszebb évelő növények – Évelő zsálya

A zsályának különböző hibrid fajtái is léteznek, amik szürgés-zöld levélzetük mellett 45 centis kék, lila vagy fehér virágokat hoznak minden évben. Ezeket a virágágyás szélére érdemes ültetni, napos helyre. A képen az egyszerre szívós és csinos „May Night” változat látható.

A legszebb évelő növények – Évelő őszirózsa

hirdetes

Az őszi kertek elmaradhatatlan sztárjai, az őszirózsák csillagszerű virágai nyár végén és ősszel jelennek meg. Szirmaik gazdag rózsaszín, kék, lila és rubinvörös színekben pompázhatnak. Fajtától függően akár másfél méter magasra is megnőhetnek és virágágyásokba vagy elválasztókként is remekül passzolnak.

A legszebb évelő növények – Tollbuga

A tollbuga bolyhos virágai a páfrányszerű levelek fölé emelkedve gyönyörködtetik a kert látogatóit. Általában egy napig virágzanak tavasz végén vagy nyár elején. Ez a rózsaszín, fehér vagy vörös színekben pompázó növény az árnyékos, nedvesebb részeket kedveli. Fél vagy egy méteres magasságával minden évben látványos dísze lehet kertünknek.

hirdetes

A legszebb évelő növények – Kasvirág

Ennek a vadvirágnak elegánsan leforduló szirmai kölcsönöznek igényes és érzékeny külsőt. A kasvirág jól tűri a szárazságot és a hőséget, és egész nyáron virágzik. A virágágyás közepén és hátsó részében is jól mutatnak ezek a körülbelül 70 centis évelő virágok.

A legszebb évelő növények – Vesszős köles

Az észak-amerikai prériken honos vesszős köles minden kertben látványos dekorációként díszeleghet. A kevés törődést igénylő magas bokorszerű növény közel két méteresre is megnőhet és felhőkhöz hasonló, puha, könnyű virágokat hoz minden ősszel. Bizonyos változatoknak gazdag piros vagy lila virágjaik vannak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-19

A krizantém gondozása – ezeket az aranyszabályokat érdemes betartanod

Szeretnél Te is meseszép krizantémot kertedben? Mostani cikkünkbe elmondjuk a krizantém nevelés aranyszabályait, ezeket Neked is érdemes betartanod!

2021-06-17

A fürtös, gyönyörű virág – ismerd meg a nyáriorgonát

Szeretnéd feldobni kertedet a nyár folyamán? Akkor ez a növény Neked is segíteni fog – mostani cikkünkből mindent megtudhatsz a nyáriorgonáról!

2021-06-16

Virágok a nyárra – ez az 5 növény jól tűri a szárazságot

Virágok a nyárra, avagy nyári virágok – olyan növények tartoznak elsősorban közéjük, akik rendkívül jól tűrik a forróságot, illetve a szárazságot.

2021-06-14

Bemutatkozik a sétányrózsa – ismerjétek meg Ti is a pillangók kedvencét

A sétányrózsa a pillangók és a méhek egyik kedvenc virága. Neve rendkívül beszédes, ugyanis megfelelő gondozással gyorsan képes terjedni. Ismerjétek meg Ti is!

2021-06-20

A népszerű nyári évelő – bemutatkozik a léggömbvirág

A léggömbvirág kedvelt évelő növény, hazánkban hívják még hírharangnak, valamint ballonnövénynek is. Remek dísze lehet kertednek, ismerd meg Te is!

2021-06-02

Hogyan érdemes támrendszert készíteni növényeink számára? Most segítünk!

A jó időben növényeink már gyors fejlődésbe kezdtek, van ugyanakkor néhány, akiknél elkél majd a segítség - támrendszerrel. Mutatom, hogyan kivitelezd.

2021-06-13

Hogyan termessz egészséges zöldégeket konyhakertedben? Most segítünk!

Te is szeretnél ropogós, egészséges zöldségeket termeszteni konyhakertedben? Mostani cikkünkben elmondjuk, mikre érdemes odafigyelned konyhakertedben!

2021-06-12

Mire érdemes odafigyelni egy sziklakert kialakításakor? Most segítünk!

Szeretnél Te is egy sziklakertet udvarodba, kertedbe, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Mostani cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amire érdemes odafigyelned!

További cikkek ebben a témában


éghajlat (klíma)

egy adott helyen, hosszabb időszak (ált. néhány évtized) alatt a környezetével állandó... Tovább

kártalanítás

az állam részéről azoknak a veszteségeknek a megtérítése v. csökkentése, amelyek az... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert virág