124/2008. (IX. 19.) FVM rendelet
A termelõi csoportokról szóló 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet módosításáról.
A mezõgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseirõl szóló 2007. évi XVII. törvény 81. § (3) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján - a földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter feladat- és hatáskörérõl szóló 162/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva - a következõket rendelem el:
1. § A termelõi csoportokról szóló 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet 5. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:
"(1) A termelõi csoportként történõ elismerés feltétele, hogy a szervezet taglétszáma legalább tizenöt termelõ, míg a tagok által megtermelt, illetve feldolgozott, az állami elismeréssel érintett termék értékesítésébõl származó tárgyévi árbevétel legalább háromszázmillió forint legyen. Juh-, kecske-, nyúl-, strucc-, sertés-, baromfi- és prémesállat-tartás, méhészet, szõlõ-bor, tökmag, biotermék, faiskolai, szaporítóanyag-, erdõ-, bioenergetikai ültetvénygazdálkodás, valamint virág- és dísznövénytermesztés, továbbá fûszer- és gyógynövénytermesztés, illetve -gyûjtés, tönköly- és durumbúza, valamint rizs- és dohánytermesztés esetében pedig a tárgyévi árbevételnek százmillió forintot kell elérnie."
2. § Ez a rendelet a kihirdetését követõ harmadik napon lép hatályba azzal, hogy rendelkezéseit a folyamatban lévõ ügyekben is alkalmazni kell.

Miért dobja le a tűleveleit a karácsonyfám? - 5 mód, amellyel a karácsonyfa egészséges maradhat
Lehet, hogy még csak most állítottad fel a karácsonyfát, de ha már tűleveleket ejt, akkor ott gond lehet. És ha nem ellenőrizzük, azt tapasztalhatjuk, hogy karácsonyra barnás és...

Hogyan öntözzünk karácsonyfát – szakértői tippek kivágott és gyökeres fákhoz
Csodálatos ünnepi lombokra vágysz? Ezzel a tanáccsal meglesz! Bár ha egy igazi karácsonyfát választunk a műfa helyett, mindig szebben néz ki, minden bizonnyal hozzátartozik a...

Ezt tedd, hogy sokáig friss és szép legyen a karácsonyfád!
A hagyomány úgy tartja, hogy egészen vízkeresztig díszítenie kellene a lakást a karácsonyfának. Sajnos azonban azt kell megállapítanunk, hogy kevés fa éli meg vízkeresztet,...

A legújabb trend: gyümölcs és zöldség dekoráció az esküvőkön
Nem tudnánk ennél jobb irányt elképzelni az esküvői dekorációban, mint hogy gyümölcsök és különböző zöldségek váltsák fel a habos masnikat, virágos végteleneket.

Mikor szokás feldíszíteni a karácsonyfát?
Nagyon sokan posztolják már most a képeket a karácsonyfájukról, én csodálkozva nézem a képeket, és nem értem az egészet. Persze, mindenki maga dönti el, mikor állítja fel a...

Alternatív karácsonyfa ötletek - Egyedi ötletek alternatív karácsonyfadíszekhez
A karácsonyfa minden bizonnyal nálatok is az ünnepi díszítés középpontjában szokott elhelyezkedni, de vannak olyan helyzetek, amikor mást használnánk élő fenyő helyett. Ha egy...

Az év legbabonásabb napja: Luca-nap – december 13.
Luca napjához (december 13.) több népszokás is kapcsolódik. Ezek eredete valószínűleg az, hogy a Gergely-naptár bevezetése előtt ez a nap volt az év...

A Balaton télen is mesés, ezek a legjobb balatoni programok télen
A Balaton télen sem veszíti el varázsát, és számos izgalmas programmal várja azokat, akik szeretnék felfedezni a tó különleges téli arcát. A hideg évszakokban a Balaton...

7 hangulatos és izgalmas téli program Erdélyben
Erdély, az évszakok váltakozó varázsának otthona, télen különleges atmoszférába burkolózik. A misztikus kávézók és magasba törő kastélyok országában az idő hidegéből...

Készíts kovászt, mutatom, hogyan!
A kovász sokkal egészségesebb, mint az élesztő, és még finomabb is lesz tőle a kenyér és a különféle pékárúk. Megmuatjuk, hogyan és miért készíts kovászt, amivel majd...

Az öt legszebb magyar karácsonyi dal
Közeleg a Karácsony, ezért szeretnénk kedveskedni minden olvasónknak az öt legszebb karácsonyi dal bemutatásával. Legalább egyszer mindenki énekelte ezeket a dalokat,...

A "háztáji" tápok minőségéről
A takarmányozás közismerten az állati eredetű termékek előállításának legkényesebb területe. Az állatok szervezete egyetlen más környezeti hatásra sem válaszol oly hirtelen...