10 hasznos ötlet, hogyan neveld szobacicád

hirdetes

10 tipp, hogyan neveld cicád

TK

Egy cicát választottál társadnak? Az első hónapjai lakásodban meglehetősen fontosak lesznek számára. Nevelésüket már a korai éveiben érdemes elkezdeni, hogy egy kezelhetőbb, barátságosabb kiskedvenc váljon belőle. Íme, 10 ötlet, hogy cicád jólnevelt legyen.

Így neveld szobacicád

1.    Ne válaszd el korán az anyamacskától


Amennyiben lehetséges, egy kismacskának az első pár napját érdemes anyja mellett töltenie, mely a későbbi egészsége szempontjából is fontos. Ilyenkor az anyamacska elkezdi tanítani kölyökét, tehát soha ne fogadj örökbe 2 napnál fiatalabb macskát - várj legalább a harmadik napig. Ezzel megkíméled egy traumától, mely további problémákhoz vezethet, mint például a túlzott nyávogás, illetve a gyenge társasági viszony.


2.    Készítsd fel lakásod is a macska érkezésére


Amint macskád megérkezik lakásodba, érdemes már étellel várnod, egy alomtálat biztosítani számára, illetve az alvóhelyéről sem szabad megfeledkezned.


-    Az alomtálcát érdemes a házad egy nyugodt szegletében elhelyezni, ahol huzattól védve, az ételes és vizes tálaktól messze van.

hirdetes
-    Egy pihenésre alkalmas párnával, fekhellyel is készülnöd kell, ami az előbb említett helyektől távol található.
-    Szerezz be számára néhány játékot is, illetve kaparófát.


3.    Szoktasd hozzá új környezetéhez


A cicád éppen még csak most lett az anyjától elválasztva. Legyél vele óvatos és türelmes, így kiérdemelve bizalmát, és majd megkönnyítve nevelését. Az első napjait érdemes ugyanazon helyiségben töltenie. Tedd le kiscicád, engedd, hogy saját maga fedezze fel környezetét. Ezután már megmutogathatod a lakás többi pontját is, játékait, viszont mindez nyugodt környezetben történjen. 


4.    Kerüld el, hogy cicád veled legyen az éjszaka folyamán


Ha nem szeretnéd, hogy kiskedvenced megszokja a Veled való alvást, akkor az első naptól kezdve egyedül kell aludnia, ehhez érdemes hozzá szoktatni. Helyezz el számára egy párnát, kosarat, cica ágyat, és ne engedd, hogy meghasson nyávogásával.

hirdetes

5.    Megfelelően tanítsd macskád


Igazából, cicád már megtanult néhány dolgot az anyjától. Amikor hozzád érkezik, ezt kell követned, néhány dologra érdemes odafigyelned:


-    Tedd a kiscicát az alomba, és óvatosan kapargasd azt. Hamarosan meg fogja érteni, hogy felelnie kell a szükségleteiért.
-    Ha máshol csinálja, akkor ne szidd meg, hanem tedd vissza a macskát az alomtálcába.
-    Az almot tisztítsd át minden nap, illetve hetente cseréld teljes tartalmát. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-23

Ártalmas lehet a halak számára a kánikula, akár meg is fulladhatnak – mégis van rá megoldás!

Nemrég a Velencei-tó környékéről sokkoló hírt kaptunk – a vízből tonnaszámra szedték ki a haltetemeket, ami több kérdést is felvethet. Nézzük meg ezt az esetet!

2021-06-18

A fákat körülölelő növény – ismerd meg a kerti sarkantyúkát

A kerti sarkantyúka népszerű gyógynövény, mely piros vagy narancssárgás szépségével könnyedén körülöleli a fákat, növényeket. Most ismerd meg őt Te is!

2021-06-17

A fürtös, gyönyörű virág – ismerd meg a nyáriorgonát

Szeretnéd feldobni kertedet a nyár folyamán? Akkor ez a növény Neked is segíteni fog – mostani cikkünkből mindent megtudhatsz a nyáriorgonáról!

2021-06-15

Kertjeink kimagasló szépségei – ismerd meg Te is a díszhagymákat

A díszhagymák kertjeink olyan elterjedt növényei, amiket egyáltalán nem haszonnövényként ültetünk, mégis, lila „labdáikkal” remekül mutatnak területeinken.

2021-06-19

A krizantém gondozása – ezeket az aranyszabályokat érdemes betartanod

Szeretnél Te is meseszép krizantémot kertedben? Mostani cikkünkbe elmondjuk a krizantém nevelés aranyszabályait, ezeket Neked is érdemes betartanod!

2021-05-13

Hogyan gondozd cicádat - ez a 10 jel bizonyítja, hogy boldog

Mégis hogyan tudod, hogy cicád mennyire érzi jól magát környezetében? Amennyiben erre a 10 jelre figyelsz, biztos lehetsz benne, hogy kedvenced boldog.

2021-06-10

Kutyafajták – melyek idomíthatóak a legkönnyebben?

Te is szeretnél egy kutyust, de nem tudsz dönteni, milyet válassz? Mostani cikkünkben segítünk - mutatjuk melyek a legkönnyebben idomíthatóak, és melyek nem.

2021-05-25

10 növény, amivel légy óvatos lakásodban – megmérgezhetik kedvencedet

Amennyiben házikedvenceddel élsz együtt, fokozottan figyelj, hogy milyen növényeket telepítesz otthonodban - íme, 10 növény ami mérgező, így vigyázz velük!

További cikkek ebben a témában


DKC4604 (EA 4701)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepes. A kalászkapelyva nem, vagy... Tovább

biológiai egyensúly

adott területen a helyi viszonyoknak megfelelő növény- és állatvilág, ezen belül a fajok és... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek