10 hasznos ötlet, hogyan neveld szobacicád

hirdetes

10 tipp, hogyan neveld cicád

TK, GE.

Egy cicát választottál társadnak? Az első hónapjai lakásodban meglehetősen fontosak lesznek számára. Nevelésüket már a korai éveiben érdemes elkezdeni, hogy egy kezelhetőbb, barátságosabb kiskedvenc váljon belőle. Íme, 10 ötlet, hogy cicád jólnevelt legyen.

Így neveld szobacicád

1.    Ne válaszd el korán az anyamacskától


Amennyiben lehetséges, egy kismacskának az első pár hónapját érdemes anyja mellett töltenie, mely a későbbi egészsége szempontjából is fontos. Ilyenkor az anyamacska elkezdi tanítani kölyökét, tehát soha ne fogadj örökbe 2 hónapnál fiatalabb macskát - várj legalább a harmadik hónapig. Ezzel megkíméled egy traumától, mely további problémákhoz vezethet, mint például a túlzott nyávogás, illetve a gyenge társasági viszony.


2.    Készítsd fel lakásod is a macska érkezésére


Amint macskád megérkezik lakásodba, érdemes már étellel várnod, egy alomtálat biztosítani számára, illetve az alvóhelyéről sem szabad megfeledkezned.


-    Az alomtálcát érdemes a házad egy nyugodt szegletében elhelyezni, ahol huzattól védve, az ételes és vizes tálaktól messze van.

hirdetes
-    Egy pihenésre alkalmas párnával, fekhellyel is készülnöd kell, ami az előbb említett helyektől távol található.
-    Szerezz be számára néhány játékot is, illetve kaparófát.


3.    Szoktasd hozzá új környezetéhez


A cicád éppen még csak most lett az anyjától elválasztva. Legyél vele óvatos és türelmes, így kiérdemelve bizalmát, és majd megkönnyítve nevelését. Az első napjait érdemes ugyanazon helyiségben töltenie. Tedd le kiscicád, engedd, hogy saját maga fedezze fel környezetét. Ezután már megmutogathatod a lakás többi pontját is, játékait, viszont mindez nyugodt környezetben történjen. 


4.    Kerüld el, hogy cicád veled legyen az éjszaka folyamán


Ha nem szeretnéd, hogy kiskedvenced megszokja a Veled való alvást, akkor az első naptól kezdve egyedül kell aludnia, ehhez érdemes hozzá szoktatni. Helyezz el számára egy párnát, kosarat, cica ágyat, és ne engedd, hogy meghasson nyávogásával.

hirdetes

5.    Megfelelően tanítsd macskád


Igazából, cicád már megtanult néhány dolgot az anyjától. Amikor hozzád érkezik, ezt kell követned, néhány dologra érdemes odafigyelned:


-    Tedd a kiscicát az alomba, és óvatosan kapargasd azt. Hamarosan meg fogja érteni, hogy felelnie kell a szükségleteiért.
-    Ha máshol csinálja, akkor ne szidd meg, hanem tedd vissza a macskát az alomtálcába.
-    Az almot tisztítsd át minden nap, illetve hetente cseréld teljes tartalmát. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-12-07

Legjobb kosár ötletek karácsonyra – Mutatjuk milyen kosarak készíts ajándékba!

Népszerű hagyomány, hogy a karácsonyi kosarakat készítünk tökéletes ajándék gyanánt. Az ételektől és italoktól kezdve az apró ajándékokig és luxuscikkekig.

2022-12-07

Alternatív karácsonyfa ötletek - Egyedi ötletek alternatív karácsonyfadíszekhez

A karácsonyfa minden bizonnyal nálatok is az ünnep középpontjában szokott elhelyezkedni, de vannak olyan helyzetek, amikor mást használnánk élő fenyő helyett

2022-12-07

5 legjobb program decemberre, ha elkerülnénk a zsúfolt adventi vásárokat!

Ugyan ebben az évben visszafogottabb ünnepségeket és karácsonyi készülődést a fővárosban is, így is akad bőven hely, ahol hangolódhatunk az ünnepekre.

2022-12-07

A Tokaj-Hegyalja Egyetem nem mindennapi borász képzéssel került fel a világtérképre

A Tokaj-Hegyalja Egyetem hallgatói a világ egyik legkülönlegesebb borvidékének gyakorlati tudását sajátíthatják el a sárospataki campuson borászképzés folyik.

2022-12-07

Miért dobja le a tűleveleit a karácsonyfám? - 5 mód, amellyel a karácsonyfa egészséges maradhat

Lehet, hogy még csak most állítottad fel a karácsonyfát, de ha már tűleveleket ejt, akkor ott gond lehet. Hogyan tehetünk a karácsonyfa tűlevél hullása ellen?

2022-09-28

Különleges programokkal vár a Fővárosi Állatkert a Kutatók éjszakáján

Hét előadással és interaktív bemutatókkal várják a városligeti intézmény szakemberei a látogatókat a Fővárosi Állatkertben a Kutatók éjszakáján 2022-ben is.

2022-11-11

Ezek a Márton-napi szokások és ezt ünnepeljük ma

Ma, november 11-én Szent Márton napját ünnepeljük, és mint sok ünnepünket, ezt is babonák, hagyományok és legendák övezik. Cikkünkben kiderül, mik is ezek valójában!

2022-10-18

Hogyan csalogass süniket a kertedbe? Így védhetjük meg őket a hideg időben!

Hogyan csalogathatsz süniket a kertedbe, és védheted meg őket? Mutatunk sünicsalogató ételeket, dolgokat, és azt is, hogy hogyan építhetsz sünilakot egyszerűen.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

általános állattenyésztés

az alkalmazott biológia egyik ága, amely tágabb értelemben az ->állattenyésztés módszereit... Tovább

hibrid nyúl

valamilyen hasznosítási irányra tenyésztett állat. Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek