10 hasznos ötlet, hogyan neveld szobacicád

hirdetes

10 tipp, hogyan neveld cicád

TK, GE.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy cicát választottál társadnak? Az első hónapjai lakásodban meglehetősen fontosak lesznek számára. Nevelésüket már a korai éveiben érdemes elkezdeni, hogy egy kezelhetőbb, barátságosabb kiskedvenc váljon belőle. Íme, 10 ötlet, hogy cicád jólnevelt legyen.

Így neveld szobacicád

1.    Ne válaszd el korán az anyamacskától


Amennyiben lehetséges, egy kismacskának az első pár hónapját érdemes anyja mellett töltenie, mely a későbbi egészsége szempontjából is fontos. Ilyenkor az anyamacska elkezdi tanítani kölyökét, tehát soha ne fogadj örökbe 2 hónapnál fiatalabb macskát - várj legalább a harmadik hónapig. Ezzel megkíméled egy traumától, mely további problémákhoz vezethet, mint például a túlzott nyávogás, illetve a gyenge társasági viszony.


2.    Készítsd fel lakásod is a macska érkezésére


Amint macskád megérkezik lakásodba, érdemes már étellel várnod, egy alomtálat biztosítani számára, illetve az alvóhelyéről sem szabad megfeledkezned.


-    Az alomtálcát érdemes a házad egy nyugodt szegletében elhelyezni, ahol huzattól védve, az ételes és vizes tálaktól messze van.

hirdetes
-    Egy pihenésre alkalmas párnával, fekhellyel is készülnöd kell, ami az előbb említett helyektől távol található.
-    Szerezz be számára néhány játékot is, illetve kaparófát.


3.    Szoktasd hozzá új környezetéhez


A cicád éppen még csak most lett az anyjától elválasztva. Legyél vele óvatos és türelmes, így kiérdemelve bizalmát, és majd megkönnyítve nevelését. Az első napjait érdemes ugyanazon helyiségben töltenie. Tedd le kiscicád, engedd, hogy saját maga fedezze fel környezetét. Ezután már megmutogathatod a lakás többi pontját is, játékait, viszont mindez nyugodt környezetben történjen. 


4.    Kerüld el, hogy cicád veled legyen az éjszaka folyamán


Ha nem szeretnéd, hogy kiskedvenced megszokja a Veled való alvást, akkor az első naptól kezdve egyedül kell aludnia, ehhez érdemes hozzá szoktatni. Helyezz el számára egy párnát, kosarat, cica ágyat, és ne engedd, hogy meghasson nyávogásával.

hirdetes

5.    Megfelelően tanítsd macskád


Igazából, cicád már megtanult néhány dolgot az anyjától. Amikor hozzád érkezik, ezt kell követned, néhány dologra érdemes odafigyelned:


-    Tedd a kiscicát az alomba, és óvatosan kapargasd azt. Hamarosan meg fogja érteni, hogy felelnie kell a szükségleteiért.
-    Ha máshol csinálja, akkor ne szidd meg, hanem tedd vissza a macskát az alomtálcába.
-    Az almot tisztítsd át minden nap, illetve hetente cseréld teljes tartalmát. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-10-03

Az ősz a gombák szezonja: készítsd el te is ezt a fenséges gombás rizottót!

Nekem a kedvenc évszakom az ősz és imádok minden őszi ételt, elhoztam most a kedvenc gombás rizottó receptemet, gyere, próbáld ki te is, nem fogod megbánni!

2023-10-03

Itt van az őszi metszési időszak: Ezeket a metszési hibákat kerüld el!

Az őszi metszés kritikus időszak a kert gondozásában, amely meghatározza a növények fejlődését a következő évszakokban - kerüld el ezeket a metszési hibákat!

2023-10-03

Ezeket a tipikus tulipánhagyma ültetési hibákat sokan elkövetik ősszel

Mikor kell ültetni ősszel a tulipánokat, mennyire mélyre kell őket ültetni a földbe, milyen távol egymástól, mennyit kell locsolni, kell egyáltalán locsolni?

2023-10-03

Tulipánok kombinálása más növényekkel: Így alkosd meg a tökéletes tavaszi kerted még ősszel

Milyen növényekkel, virágokkal érdemes társítani a tulipánokat? Hova és mikor érdemes őket ültetni a legszebb tavaszi mesekert érdekében? Mutatjuk a választ!

2023-10-03

Legfinomabb őszi sütemény recept, amit még sütni se kell: almás-diós pite

Ebben a cikkben megosztjuk veled a legfinomabb őszi sütemény titkát, ami ráadásul egyetlen sütőhöz sem szükséges: almás-diós őszi sütemény recept, sütés nélkül!

2023-09-19

Termesszünk dísztököt, hogy tudjunk mivel dekorálni a szezon alatt!

Az őszi időszak egy igazi ajándék a kertészek és a dekoráció kedvelői számára. Ebben az időszakban megjelennek az aranyszínű falevelek, a melegítő teák és a színpompás dísztökök.

2023-10-02

Így nevelhetsz hidegtűrő banánfákat egy trópusi kertben, még hűvösebb éghajlaton is

A banánfa általában a trópusi és szubtrópusi klímákat kedveli, és a meleg időjárásban rendkívül jól nő. Azonban hidegebb éghajlaton is nevelhetünk banánfát!

2023-10-02

Hogyan kell metszeni a petrezselymet a bokrosabb növényhez – egyszerű tippek petrezselyem termesztéshez

A petrezselymet sokan termesztik saját kertjükben vagy otthoni konyhakertben, mivel frissen szedve a legjobb ízélményt nyújtja. Petrezselyem metszésével dúsabb bokrot kapunk!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gombaölo Aliette 80 WP

Gombaölő permetezőszer uborkában, salátában és dohányban peronoszpóra ellen,... Tovább

derítés

oldatoknak különböző szennyező anyagoktól való megtisztítása. Végezhető fiz.... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek