10 érv az őszi ültetés mellett - ez lenne a legjobb évszak az ültetésre?

hirdetes

10 ok, hogy miért az ősz a legjobb évszak az ültetésre

TK, ZH,SFV
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ültetés

5.    Hosszú növekedési időszak


Az őszi ültetés több hét növekedési időt biztosít az évelőknek. fáknak, cserjéknek, mielőtt a növények télen elalszanak. Amikor a föld feletti szárak és ágak növekedése megáll, tudnunk kell, hogy a gyökérrendszer tovább bővül. A gyökerek akár 7°C-os talajhőmérséklet mellett is képesek növekedni. A víz elengedhetetlen a folyamatos növekedéshez, ezért pár hetente bőven meg kell öntözni a növényeket, amíg a talaj be nem fagy. Az ősszel ültetett fák, cserjék és évelők általában a következő évi nyári hőség hatására alakulnak ki igazán.


6.    Több idő a kertben tavasszal


Minél több tavaszi kerti feladatot elvégzünk ősszel, annál több időt lehet a kertben töltenünk tavasszal. Néhány ősszel ültetett évelő, valamint egy újonnan ültetett cserje vagy fa, több időt biztosít jövő tavasszal más projektekre.

hirdetes


7.    Tervezzük meg előre a tavaszi színeket


A tulipánokat, nárciszokat, sáfrányokat és mindenféle más kis tavasszal virágzó hagymát ősszel kell elültetni, mielőtt a talaj megfagyna. Hetekig színes csokrokkal pompázhatnak dekorációink, ha ősszel ültetjük el előre ezeket. Általában szeptember végén érdemes ezt elvégezni, amint a talaj lehűlt.


8.    Meghosszabbított betakarítás


A hűvös évszakok növényei az őszi napokon virágoznak, sőt, egyes régiokban telelnek is. A brokkoli, a karfiol, a sárgarépa, a borsó, a retek, a spenót és a saláta is jól fejlődik ősszel. Hűvösebb területeken szeptember végéig érdemes elültetni ezeket, majd biztosítsuk a fagyvédelmet, amikor a hőmérséklet már csökken.

hirdetes


9.    Könnyű vetőmagindítás


A meleg talajhőmérséklet és a megfelelő őszi nedvesség a magvak gyors csírázását eredményezi. Éppen ezért tökéletes időszak új gyep vetésére, csupasz foltjainak kitöltésére, és még a réti telepítésre is.


10.    Könnyebb gyógyulás a metszett évelők számára


A legtöbb évelő ősszel könnyen osztható és újratelepíthető. Mind a talajhőmérséklet, mind az őszi időjárás elősegíti a jó gyökérnövekedést, ahogy a növények megtelepednek új helyeiken. Az átültetés után öntözéssel biztosíthatjuk a sikert, ezt végezzük néhány hetente, amíg a talaj meg nem fagy.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-21

2023-ban ezeket a növényi trendek eresztenek gyökeret

A kertészkedés a színekről, a kis helyeken való ültetésről és az őshonos növényekről szól majd idén. Íme, mit kell ültetni, hogy élvezd ezeket a kerti trendeket.

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

2023-03-16

A grillsütő tisztítása kefe nélkül – Így tudod percek alatt csillogóvá varázsolni a grillt!

Ez a hat grilltisztító technika nem igényel kefét, de így is hihetetlenül tisztává varázsolja a grillt! Ha van grilleződ, akkor hasznos lehet ez a cikk!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

29/2006. (IV. 10.) FVM rendelet

a talajtani szakvélemény készítésének részletes szabályairól A termõföldrõl szóló... Tovább

gyökér- és tarlómaradványok trágyaértéke

gazd. növényeink betakarítása után a táblán visszamaradó szervesanyag-maradványok... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet