10 érv az őszi ültetés mellett - ez lenne a legjobb évszak az ültetésre?

hirdetes

10 ok, hogy miért az ősz a legjobb évszak az ültetésre

TK

Még jobb, mint a tavasz! Ősszel a legjobb új fákat, évelőket és még sok mást telepíteni a kertünkbe.

Ültetés

Az őszi kerti munkák gyakran arról szólnak, hogy felkészítsük kertünket a hideg télre, például gereblyézzük össze a lehullott faleveleket. De elszalaszthatunk egy tökéletes ültetési időszakot, ha csak a levelek eltüntetésére koncentrálunk. A hűvös időjárás, számos egyéb előny mellett, ideális alkalom, hogy új növényekkel bővítsük udvarunkat, szaporítsuk az évelőket, és, egyes régiókban, zöldséges kertet telepítsünk az őszi és téli betakarításhoz. Ráadásul a lehullott levelek kiváló talajtakaróként szolgálnak az újonnan ültetett fák, cserjék, évelők és hagymák számára. Tekints új szemmel az őszre ezt a 10 okot figyelembe véve, hogy miért érdemes ekkor ültetni, majd cseréld ki a gereblyét egy lapátra, és kezdhetsz is ásni.


1.    Mérsékelt időjárás


A meleg, de nem forró napok hűvös éjszakákkal párosulva tökéletes előrejelzést jelentenek az új növények telepítéséhez. A tavasz hirtelen forróvá és szárazzá válhat, ami gyakran pusztulást jelenthet a fiatal, törékenyebb növények számára. Az őszi időjárás viszont általában nyugodtabb, és valószínűbb, hogy hűvös és esős marad.

hirdetes


2.    Kevesebb kártevő


Az éhes rovaroktól kezdve a növénybetegségekig, az ősz általában csendesnek bizonyul ilyen téren. Sok gyakori kerti kártevő a nyár végén fejezi be föld feletti életciklusát, ami kevesebb problémát eredményez ebben az évszakban.

Szeretnéd Te is megismerni az ősz legmutatósabb fáit? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


3.    Kevesebb munka, több idő


hirdetes
Igaz, vannak gereblyézni való levelek és télre kiürítendő konténerkertek. Ám a tavasztól eltérően, amelynek gyakran több kilométer hosszú a teendők listája, ősszel több időnk áll rendelkezésre. És, ha több időnk áll rendelkezésre, az új növények ültetése, átültetése és gondozása egyszerűbb.


Valószínűbb, hogy eszünkbe jut öntözni az új cserjéket, évelőket ősszel, mint tavasszal, amikor egyszerre kell öntöznünk az új konténeres ültetvényeket, zöldségeket és egynyári virágágyásokat.


4.    Virág akciók


A kertészeti központok és üzletek a vegetációs időszak végén gyakran árengedményt adnak a növényekre. A nagy kedvezmények lehetővé teszik, hogy kétszer annyi növényt vásároljunk ugyanabból a pénzből, mint tavasszal tehetnénk.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-05-16

7 virág az árnyékos erkélyre, amik így is tündökölnek

A balkonnövények sokkal inkább szeretik a félárnyékot a tűzőnapnál! Mutatjuk a legszebb árnyéktűrő balkonvirágokat, amik biztosan feldobják az erkélyed!

2022-05-16

Ezzel az 5 tippel meggyógyíthatod a muskátlid!

A muskátli levele könnyen megsárgulhat, szemölcsös lehet és a gondos öntözés mellett is elhervadhat a virága. Ezzel az 5 módszerrel megmentheted a muskátlid!

2022-05-16

Így lesz zöldebb a kerted a szomszédénál! – 4 trükk a kertészektől

Mikor és milyen gyakran locsoljuk a füvet, hogy az zöld és egészséges legyen? Nézd meg milyen trükköket árultak el a szakértőink, hogy zöldebb kegyen a fű!

2022-05-16

Nincs időd a kerttel foglalkozni? - 4 tipp, hogyan legyen vad, mégis rendezett kerted

Nem csak a tökéletesre nyírt fű és a gömbformára nyírt bokrok, az elburjánzott növények is mutathatnak jól és még környezeti szempontból is hasznos lehet!

2022-05-13

Így használd a forró vizet a gyomok ellen

Van egy szuper tanácsunk neked: számos gyomot eltüntethetsz kertedből, ha tudod, hogyan használj ellenük némi forró vizet. Íme minden, amit tudnod kell erről!

2022-05-10

Így turbózd fel a talaj minőségét fillérekből! – Trükkök a kertészektől

A növények fejlődésére óriási hatással van a talaj minősége, ezért az egyik legfontosabb feladat, hogy növényeink számára biztosítsuk a megfelelő termőföldet.

További cikkek ebben a témában


ló ápolása

a ló egészségét fenntartani, munkabírását fokozni megfelelő ápolással lehet. Rendszeresen... Tovább

.../2007. (...) FVM rendelet

az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból önálló, építéssel nem járó gépek,... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet