10 érv az őszi ültetés mellett - ez lenne a legjobb évszak az ültetésre?

hirdetes

10 ok, hogy miért az ősz a legjobb évszak az ültetésre

TK, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Még jobb, mint a tavasz! Ősszel a legjobb új fákat, évelőket és még sok mást telepíteni a kertünkbe.

Ültetés

Az őszi kerti munkák gyakran arról szólnak, hogy felkészítsük kertünket a hideg télre, például gereblyézzük össze a lehullott faleveleket. De elszalaszthatunk egy tökéletes ültetési időszakot, ha csak a levelek eltüntetésére koncentrálunk. A hűvös időjárás, számos egyéb előny mellett, ideális alkalom, hogy új növényekkel bővítsük udvarunkat, szaporítsuk az évelőket, és, egyes régiókban, zöldséges kertet telepítsünk az őszi és téli betakarításhoz. Ráadásul a lehullott levelek kiváló talajtakaróként szolgálnak az újonnan ültetett fák, cserjék, évelők és hagymák számára. Tekints új szemmel az őszre ezt a 10 okot figyelembe véve, hogy miért érdemes ekkor ültetni, majd cseréld ki a gereblyét egy lapátra, és kezdhetsz is ásni.


1.    Mérsékelt időjárás


A meleg, de nem forró napok hűvös éjszakákkal párosulva tökéletes előrejelzést jelentenek az új növények telepítéséhez. A tavasz hirtelen forróvá és szárazzá válhat, ami gyakran pusztulást jelenthet a fiatal, törékenyebb növények számára. Az őszi időjárás viszont általában nyugodtabb, és valószínűbb, hogy hűvös és esős marad.

hirdetes


2.    Kevesebb kártevő


Az éhes rovaroktól kezdve a növénybetegségekig, az ősz általában csendesnek bizonyul ilyen téren. Sok gyakori kerti kártevő a nyár végén fejezi be föld feletti életciklusát, ami kevesebb problémát eredményez ebben az évszakban.

Szeretnéd Te is megismerni az ősz legmutatósabb fáit? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


3.    Kevesebb munka, több idő


hirdetes
Igaz, vannak gereblyézni való levelek és télre kiürítendő konténerkertek. Ám a tavasztól eltérően, amelynek gyakran több kilométer hosszú a teendők listája, ősszel több időnk áll rendelkezésre. És, ha több időnk áll rendelkezésre, az új növények ültetése, átültetése és gondozása egyszerűbb.


Valószínűbb, hogy eszünkbe jut öntözni az új cserjéket, évelőket ősszel, mint tavasszal, amikor egyszerre kell öntöznünk az új konténeres ültetvényeket, zöldségeket és egynyári virágágyásokat.


4.    Virág akciók


A kertészeti központok és üzletek a vegetációs időszak végén gyakran árengedményt adnak a növényekre. A nagy kedvezmények lehetővé teszik, hogy kétszer annyi növényt vásároljunk ugyanabból a pénzből, mint tavasszal tehetnénk.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Bajai Körzeti Földhivatal

Földhivatal földhivatal Cím: Baja Árpád tér 1. Magyarország Telefon: +36-79-322-179... Tovább

Spinoza (ADV 8784)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepesen korai. A kalászkapelyva nem,... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet