10 érv az őszi ültetés mellett - ez lenne a legjobb évszak az ültetésre?

hirdetes

10 ok, hogy miért az ősz a legjobb évszak az ültetésre

TK, ZH,SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Még jobb, mint a tavasz! Ősszel a legjobb új fákat, évelőket és még sok mást telepíteni a kertünkbe.

Ültetés

Az őszi kerti munkák gyakran arról szólnak, hogy felkészítsük kertünket a hideg télre, például gereblyézzük össze a lehullott faleveleket. De elszalaszthatunk egy tökéletes ültetési időszakot, ha csak a levelek eltüntetésére koncentrálunk. A hűvös időjárás, számos egyéb előny mellett, ideális alkalom, hogy új növényekkel bővítsük udvarunkat, szaporítsuk az évelőket, és, egyes régiókban, zöldséges kertet telepítsünk az őszi és téli betakarításhoz. Ráadásul a lehullott levelek kiváló talajtakaróként szolgálnak az újonnan ültetett fák, cserjék, évelők és hagymák számára. Tekints új szemmel az őszre ezt a 10 okot figyelembe véve, hogy miért érdemes ekkor ültetni, majd cseréld ki a gereblyét egy lapátra, és kezdhetsz is ásni.


1.    Mérsékelt időjárás


A meleg, de nem forró napok hűvös éjszakákkal párosulva tökéletes előrejelzést jelentenek az új növények telepítéséhez. A tavasz hirtelen forróvá és szárazzá válhat, ami gyakran pusztulást jelenthet a fiatal, törékenyebb növények számára. Az őszi időjárás viszont általában nyugodtabb, és valószínűbb, hogy hűvös és esős marad.

hirdetes


2.    Kevesebb kártevő


Az éhes rovaroktól kezdve a növénybetegségekig, az ősz általában csendesnek bizonyul ilyen téren. Sok gyakori kerti kártevő a nyár végén fejezi be föld feletti életciklusát, ami kevesebb problémát eredményez ebben az évszakban.

Szeretnéd Te is megismerni az ősz legmutatósabb fáit? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


3.    Kevesebb munka, több idő


hirdetes
Igaz, vannak gereblyézni való levelek és télre kiürítendő konténerkertek. Ám a tavasztól eltérően, amelynek gyakran több kilométer hosszú a teendők listája, ősszel több időnk áll rendelkezésre. És, ha több időnk áll rendelkezésre, az új növények ültetése, átültetése és gondozása egyszerűbb.


Valószínűbb, hogy eszünkbe jut öntözni az új cserjéket, évelőket ősszel, mint tavasszal, amikor egyszerre kell öntöznünk az új konténeres ültetvényeket, zöldségeket és egynyári virágágyásokat.


4.    Virág akciók


A kertészeti központok és üzletek a vegetációs időszak végén gyakran árengedményt adnak a növényekre. A nagy kedvezmények lehetővé teszik, hogy kétszer annyi növényt vásároljunk ugyanabból a pénzből, mint tavasszal tehetnénk.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

Mit csinálj februárban, a kertben? - 5 lépés a tavaszi szezonra való felkészüléshez

Februári kerti teendők listája: Ha csak hobbikertész vagy, akkor is jól fognak jönni ezek a tippek, hogy könnyedén elő tudj készülni a márciusi szezonra.

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

T/… számú törvényjavaslat

a mezõgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb... Tovább

hidroxikarbonsavak

a karbonsavakból vezethetők le, azok szénhidrogénláncában egy v. több hidrogénatomot... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet