A 10 legjobb növény a kert árnyékos részeibe. Milyen növényt tudok árnyékban gondozni?

hirdetes

10 árnyéktűrő növény, a kert kevésbé fényes részeibe

Szélesi Ferenc
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A 10 legjobb növény a kert árnyékos részeibe

7. Torénia

Ezek az aranyos kis tátika-szerű egynyári virágok lila, fehér, rózsaszín és citromsárga színekben is megtalálhatók, és tavasztól egészen őszig gyönyörködhetünk bennük. Mivel hajlamosak a kúszásra, remekül mutatnak ablakokban és függő virágkosarakban is, de akár a földre is ültethetők.

Érdemes kipróbálni:

Catalina Midnight Blue: gyönyörű kék szín, citromsárga szájjal; Catalina Pink: szemet gyönyörködtető kétszínű sötétrózsaszín és halványrózsaszín virágok, citromsárga középső résszel.

8. Caladium (tarkalevél)

A caladium hatalmas szív alakú, színes leveleinek köszönheti izgalmas megjelenését. Ezek a trópusi növények nagyon szereti a meleget, ezért a hűvösebb éghajlatokon érdemes őket télire cserépbe átültetni, hogy otthonunk melegében is csodálhassuk őket, míg vissza nem tér a jó idő.

hirdetes

Érdemes kipróbálni:

Artful Fire and Ice: hatalmas zöld-fehér levelek rózsaszín és piros erezettel; Gingerland: egyedi törpe változat zöld szélekkel és sötétpiros foltokkal.

hirdetes

9. Püspöksüveg

Ezek az elbűvölő évelők jellegzetes fejfedőhöz hasonló virágaikról kapák a nevüket. A püspöksüveg virágai kora tavasszal bújnak elő. Bár jól tűrik a hideget, a járkálást nem igazán kedvelik, ezért igyekezzünk nem túl forgalmas helyre ültetni őket.

Érdemes kipróbálni:

Pink Champagne: lila foltokkal mintázott levelek és lenge rózsaszín virágok; Lilafee Lavender: elegáns, hosszú, lila virágok.

10. Coleus (díszcsalán)

A díszcsalán egy szívós egynyári növény, amelyet minden elképzelhető színben megtalálhatunk a lime zöldtől egészen a sötét burgundiig, különböző magasságokkal és levélformákkal is. Legtöbbjük tűri a napot és az árnyékot is, ráadásul nagyon kevés törődést igényelnek, ezért sokféleképpen felhasználhatók, akár kiültetve, akár több fajtát tartalmazó cserepekben is.

Érdemes kipróbálni:

Henna: gyönyörű csipkézett levélzet zöldessárga, réz és burgundi színekben; Lime Delight: világos színeivel remek kontrasztot teremt az egyébként sötét növényzetben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gazdaságosság

természetes mértékegységben v. pénzértékben kifejezett, minőséget jellemző relatív... Tovább

Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás

a megyei (fővárosi) és a mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter irányítása alatt... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem