Csokival bevont töltött datolya karácsonyra: Csokival bevont töltött datolya recept egyszerűen

Csokival bevont töltött datolya- a legkülönlegesebb karácsonyi édesség

VN
hirdetes

Szeretnéd idén valami igazán különleges csemegével meglepni barátaidat, családodat, szeretteidet karácsonykor? Ez a csokival bevont töltött datolya recept, akkor biztosan tetszeni fog, hiszen nem csak nagyon különleges, és finom, hanem még az elkészítési is nagyon egyszerű. Imádni fogja az egész család! Nemcsak ínyenceknek ajánljuk!

Csokival bevont töltött datolya recept

Csokival bevont töltött datolya- karácsonyi ajándékba is tökéletes

A gasztro ajándékok igazi fénykorát éljük. Miért ne lepnéd meg te is szeretteidet valami saját készítésű, igazán különleges karácsonyi finomsággal? A csokival bevont töltött datolyát nagyon egyszerű lesz elkészíteni, az igazat megmondva, még csak a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Különleges íze van ennek a csemegének, és, ha ügyesek vagyunk, akkor nagyon esztétikus lesz az eredmény is. Mi több kell még egy tökéletes karácsonyi ajándékhoz? Ráadásul az összes hozzávaló egyszerűen beszerezhető bármelyik szupermarketben, vagy egyszerű kisboltban is, tehát nem kell a világ végére sem menned ahhoz, hogy egy tökéletes karácsonyi ajándékkal lepd meg a szeretteidet! Nézzük is miket kell beszerezned, jöjjön a csokival bevont töltött datolya receptje!

Hozzávalók a csokival bevont töltött datolyához

30 dkg aszalt, magozott királydatoly

hirdetes
40 g pirított, sótlan pisztácia
30 g darabolt, kandírozott narancshéj
15 dkg magas kakaótartalmú étcsoki (ez azért fontos, mert az aszalt gyümölcsök már önmagukban is édesek, így magas kakaótartalmú csoki kesernyés íze tökéletes kiegészíti majd) 

hirdetes

A csokival bevont töltött datolya elkészítése

Ha olyan datolyát vettünk, ami nincsen kimagozva, akkor ennek magozásával kell kezdeni a finomság elkészítését, ehhez célszerű hosszanti irányban egy bemetszést ejteni az egyik oldalán, a szár helyétől indítva, megállva a vége előtt egy fél centivel. Azért fontos, hogy a vágás megfelelő nagyságú legyen, mert így nem esik ki belőle a töltelék, és a csokiba is könnyű lesz megfordítani. Ha megvan a lyuk, akkor óvatosan nyissuk szét, de úgy, hogy ki ne szakadjon, majd töltsünk bele 2-3 pisztáciát és néhány kandírozott narancskockát a belsejébe. 

Ezután pedig jön a csoki bevonó: hajtsuk be a datolyát, szúrjuk át az alján egy hurkapálcát, vigyázva, hogy ne nyíljon szét, ezzel könnyedén belemárthatjuk majd a csokiba. Az étcsokit tördeljük el, majd a vízgőz felett, alacsony hőfokon olvasszuk fel, folyós állagúra. Ha kellően folyós, akkor vegyük le a tűzről, megelőzve ezzel, hogy besűrősödjön. Eközben tépjünk le egy nagyobb alufóliát, a közepére pedig állítsunk egy poharat, amibe a csoki dermedéséig bele tudjuk tenni a datolyákat. A fóliáról a lecsepegett csokit újra lehet majd hasznosítani. Ha előkészültünk, akkor forgassuk meg a datolyákat a csokiban. A megmaradt pisztáciát daraboljuk nagyon apróra, és ha már nem folyik a csoki a datolyákon, akkor tetszés szerint díszítsük őket. Amikor teljesen megdermedt a csoki, akkor kihúzhatjuk a pálcákat, és kedvünkre csomagolhatjuk. Száraz helyen érdemes tárolni!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

imola (Centaurea)

a fészkesek családjának csövesvirágúak alcsaládjába tartozó nemzetség. Évelő, elágazó... Tovább

edafon

a talaj élővilágának az összessége. A —>talajképződésben jelentős; a talajba került... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek