Kezdődik a Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban, Alcsúti Hóvirágünnep 2024, Alcsúti Hóvirágünnep jegyárak

hirdetes

Csodáld meg a több ezer hóvirágot- Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Jön a tavasz, ez most már biztos. Tudjátok miért, mert már az Alcsúti Arborétumban is nyílnak a csodaszép hóvirágok. Magyarország legszebb hóvirágos helye, minden kétséget kizárva, amit minden tavasz után vágyakozónak látnia kell, úgyhogy mutatjuk is a 2023-as Hóvirágünnep részleteit!

 Alcsúti Hóvirágünnep 2024

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban 2024-ben

Már pár éve tartanak a Hóvirágünnepet az Alcsúti Arborétumban, és hát idén sem hagyják ki ezt a remek alkalmat, hogy méltó módon tudjuk köszönteni a tavaszt- ugyebár a legszebb tavaszköszöntő virágokkal. Két és fél hektáron nézheted meg a hóvirágokat az Alcsúti Arborétumban, egy valóságos hóvirágtenger vár itt rád. Már lassan kezdenek nyílni, és még utána csak pár hétig lesznek szépek, úgyhogy ne késlekedj, mert ha nem sietsz, akkor lemaradsz erről a szó szerinti csodáról. Előreláthatólag február közepén kezdődik a virágzás, ezért is szólunk időben, mert idén tényleg neked is meg kell nézned. Szeretnéd méltó módon várni a tavaszt? Mutatjuk mettől, meddig tart a Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban 2024-ben, mikor tart nyitva, és mennyibe kerülnek a jegyek.

Mikor lesz a Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban?

Jön a tavasz, és ezt a hóvirágok is jelzik, meg hát ugye az első meleg tavaszi napsugarak is megérkeztek már… Még idén nem kezdődött el a virágzás, de a szakértők szerint néhány nap múlva megjenólennek a csodaszép virágok, tavaly február 14-én, éppen Valentin-napon kezdődött el a Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban. Mint tavaly, idén is minden nap 10:00-tól 17:00-ig várják az érdeklődőket. Konkrétan nem lehet tudni, hogy meddig tart az esemény, hiszen ez a hóvirágok virágzásától függ, amit meg elég erősen befolyásol az időjárás. A szervezők 4-5 hetes virágzási időtartamra számítanak. 

hirdetes

Milyen hóvirágok találhatóak az Alcsúti Arborétumban?

Csodaszépek, valóságos hóvirág tengert alkotnak. Egyébként hét hóvirágfaj huszonnégy fajtájában található az arborétum területén, úgyhogy az igazi nagy fanatikusok is tudnak találni érdekességet, nemcsak azok, akik egyszerűen az apró fehér virágokban szeretnének gyönyörködni. De leszakítani nem szabad! A hóvirág 2005 óta védett növény, aminek komoly természeti értéke van, forintban mérve is. Egyetlen szál letépése is 10 000 Ft-ba kerül, ezért se rongálj! Készíts inkább fotókat, azok legalább nem hervadnak el! 

hirdetes

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban- egyéb fontos infók

Szeretnéd te is megcsodálni a csodaszép hóvirágokat az Alcsúti Arborétumban? Itt van akkor néhány fontos infó, amit jó, ha tudsz, mielőtt útnak indulsz. Először is ugye, hogy mivel indulj: jár a Vál-völgyi kisvasút, amivel nagyon egyszerűen meg lehet közelíteni a helyet, és kiemelt menetrend is van az ünnep miatt, tömegközlekedéssel és autóval is megközelíthető. És még egy fontos részlet, a jegyárak: felnőtt belépőjegy 2400 Ft, kedvezményes gyerek és nyugdíjas jegy 1800 Ft, és vannak csoportos kedvezmények, valamint vezetések is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

egyszikűek (Monocotyledonopsida)

zárvatermők törzsének egyik osztálya. Jellemzőjük a —>szárban szórtan elhelyezkedő... Tovább

belső elválasztású mirigyek (endokrin mirigyek)

a gerinctelen és gerinces állatokban található, kivezető csővel nem rendelkező mirigyek.... Tovább

Tovább a lexikonra