Virággal készült jégkrém receptek, amiket ki kell próbálnod idén nyáron- mennyei virágos jégkrém receptek

Virággal készült jégkrém receptek, amiket ki kell próbálnod idén nyáron

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

virágos jégkrém receptek

Kamillás mézes jégkrém recept

Hozzávalók (1 liter adaghoz):

•    2 bögre sűrített tej
•    1 bögre 36-40%-os tejszín
•    1/4 bögre + 2 evőkanál méz
•    1/4 bögre kamillavirág
•    2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1.    Keverd össze a sűrített tejet, a tejszínt, a cukrot, a mézet és a kamillát egy nagy lábasban.
2.    Helyezd a lábast közepes hőfokra.
3.    Kevergesd időnként a hozzávalókat, amíg épp gyöngyözni nem kezdenek, de ne forrald fel őket!
4.    Vedd le a lábast azonnal a lángról, és hagyja hűlni néhány percig.
5.    Szűrd le a keveréket, hogy elválaszd a kamillavirágtól.
6.    Keverd hozzá a vaníliakivonatot és öntsd át a keveréket egy zárható tárolóba.
7.    Helyezd a tárolót a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
8.    Önts a keverékhez egy fagylaltgépbe, amit aztán használj a gyártó utasításai szerint.
9.    Amikor már félig megkeményedett, kanalazd vissza a keveréket egy zárható tárolóba, majd helyezd azt a fagyasztóba, hogy teljesen megkeményedjen. Legalább egy órát hagyd ott, mielőtt felszolgálnád.

Jázminos matcha zöld teás jégkrém recept

Hozzávalók (1 liter adaghoz):

•    2 bögre sűrített tej
•    1 bögre 36-40%-os tejszín
•    1/2 bögre cukor
•    2 evőkanál jázminos zöld tea
•    2 teáskanál matcha zöld teapor
•    2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1.    Keverd össze a sűrített tejet, a tejszínt, a cukrot és a jázmin teát egy nagy lábasban.
2.    Helyezd a lábast közepes hőfokra.
3.    Kevergesd időnként a hozzávalókat, amíg épp gyöngyözni nem kezdenek, de ne forrald fel őket!
4.    Vedd le a lábast azonnal a lángról, és hagyja hűlni néhány percig.
5.    Szűrd le a keveréket, hogy elválaszd a teától.
6.    Add hozzá a matcha teaport és keverd bele alaposan.
7.    Keverd hozzá a vaníliakivonatot és öntsd át a keveréket egy zárható tárolóba.
8.    Helyezd a tárolót a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
9.    Önts a keverékhez egy fagylaltgépbe, amit aztán használj a gyártó utasításai szerint.
10.    Amikor már félig megkeményedett, kanalazd vissza a keveréket egy zárható tárolóba, majd helyezd azt a fagyasztóba, hogy teljesen megkeményedjen. Legalább egy órát hagyd ott, mielőtt felszolgálnád.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

enzimek (biokatalizátorok, fermentek)

alapvető jelentőségű, katalitikus hatású fehérjék, amelyek az élő szervezetben végbemenő... Tovább

ellés rendellenességei (nehézellés)

okai a magzat v. az anyaállat részéről keresendők; lehet a magzat túlságosan nagy, esetleg... Tovább

Tovább a lexikonra