21 növény, amik rendkívül veszélyesek a háziállatokra

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

21 növény, ami rendkívül veszélyesek a háziállatokra

Szélesi Ferenc - Főkertész
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

21 növény, amik rendkívül veszélyesek a háziállatokra

10. Krizantém

Ez a mutató évelő egy régi kedvenc a kertekben, ami sajnos nem túl jó hír az állatok számára. A természetes rovarirtó vegyületet tartalmazó krizantém nem okoz súlyos mérgezést nagyobb emlősök számára (nagyobb mennyiségek veszélyesebbek lehetnek) azonban a macskákra már komolyabb hatással van. A tünetek néhány órán belül megjelennek: a mérgezés hányással, hasmenéssel, erős nyáltermeléssel és koordinációs zavarokkal jár. Érintkezés hatására bizonyos állatoknál bőrgyulladást okozó dermatitis léphet fel.

11. Nárcisz

Ezek a kecses, ártalmatlan virágok veszélyt jelentenek a kutyákra, macskákra és lovakra is, de főleg a hagymáikkal kell vigyázni. Érdemes odafigyelni a fokozott nyáltermelésre, hányásra, hasmenésre, a vérnyomás leesésére, reszketésre és rendellenes szívverésre.

hirdetes

12. Buzogányvirág

Ezek a magasságuk és méretes leveleik miatt népszerű növények nem igényelnek túl sok odafigyelést, ezért sok otthonban megtalálhatóak. Az állatok azonban már kevésbé élvezik őket, a rágcsálás során káros kristályok juthatnak a szervezetükbe, nyáladzást, szájhabzást, hányást és fájdalmakat okozva, aminek hatására saját arcukat kezdik el karmolászni. Légzési zavarok is felléphetnek a különböző duzzanatok miatt.

13. Közönséges borostyán

Mivel a NASA a levegő tisztításában legaktívabban résztvevő növények közé sorolta be, nem csoda, hogy ez a látványos kúszónövény olyan népszerű. Sajnos amilyen hasznos, annyira mérgező is lehet az állatok számára: hányás, hasi fájdalmak, nyáladzás és hasmenés tartozik a tünetek közé. A levelek mérgezőbbek, mint a termések.

hirdetes

14. Hegyescsúcsú futóka

Ez a növény mintás, szív alakú leveleivel tisztítja meg az otthonok levegőjét, így kiváló dísz allergiákkal küszködők számára. Közepesen mérgező levelei miatt azonban érdemes olyan helyen tartani, ahol az állatok és gyerekek nem férhetnek hozzá. A mérgezés hányással, nyáladzással, égő szájjal és nyelvvel, illetve nyelési nehézségekkel jár.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-09-15

Közeleg a tél - Gondoskodj malacaidról időben!

Sertéstartás télen, készülj fel időben és gondoskodj sertéseidről a téli hidegben is. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a sertések téli gondoskodásáról!

2020-09-01

Kártevőirtó madarak – Így csalogasd őket a kertbe!

A leghasznosabb kártevőirtó madarakat mutatom most be nektek, ismerjétek meg ti is a kártevőirtó madarakat, ott a helye a ti kertetekben is a kártevőirtó madaraknak!

2020-02-12

Állatkínzás vagy sem? Ezért van lyuk a tehenek oldalán

Lyuk kerül a tehenek oldalára, ez pedig rengeteg vitának képezi a tárgyát. Nézzük, miért van lyuk a tehenek oldalán, és mennyire előnyös ez. Valóban állatkínzás lenne?

2020-07-24

7 növény, ami segít ingyen kacsatáphoz jutni!

Mostani cikkemben bemutatok nektek hét növény, aminek a segítségével ingyen kacsatáphoz juthatunk. Nézzük, melyik az a hét növény, ami kiváló kacsatáp!

2020-07-03

Tollaslábú szépségek – A Brahma tyúkok bemutatása

A Brahma tyúkok nagyon érdekesek, nagyon szépek és nagyon aranyosak, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a Barahma tyúkokról!

2020-06-05

Melyik tojást fogyasszuk? – Különbségek a bolti és a szabadtartású tojások között!

Mi mindenben különböznek egymástól a bolti valamint a szabadtartású tojások? Cikkünkben mindent elmondunk nektek a tojások közötti különbségekről!

2020-02-18

Kód a tojásokon - Melyik mit jelent? Erre kell odafigyelni!

Kódok a tojásokon - a most következő cikkből minden kiderül, melyik kód milyen jelentéssel bír, mire érdemes odafigyelni tojás vásárlásnál, ajánlom mindenkinek.

2020-03-16

FONTOS FELHÍVÁS ÁLLATTARTÓKNAK - Így készülj fel a koronavírusra!

Mostani cikkemben nagyon fontos információkat gyűjtöttünk össze a koronavírussal kapcsolatban állattartóknak. Most minden állattartó fel tud készülni a koronavírusra!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


dohány vegyszeres gyomirtása

a dohány érzékeny a gyomirtó szerekre, ezért a gyomirtást a palánták kiültetése előtt... Tovább

Budapesti 1. számú Körzeti Földhivatal

Földhivatal Ügyfélfogadás: Hétfõ: 7:00 - 17:00 Kedd: 7:00 - 17:00 Szerda: 7:00 - 17:00 ... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés