Vizsgálatot terveznek a hatóságok Svédországban annak kiderítésére, hova tűnik évente több ezer ló. Gyanújuk szerint külföldi húsüzemekbe.
Forrás: MTI
2024-08-07
Öko, bio, organikus…mi ez? Most utánajártunk a rejtélynek!
Az organikus/bio/ökológiai gazdálkodás lényege, hogy óvja a talaj termékenységét, előtérbe helyezve a növények, állatok és a talaj természetes egyensúlyát.
2024-09-13
Régi, jól bevált házi praktikák és trükkök a baromfik egészségéért!
A háztáji baromfitartás régi hagyományokkal és jól bevált praktikákkal rendelkezik. Bemutatunk néhány házi praktikát, amik a baromfik egészségét szolgálják.
2024-10-14
Bio sertéstartás és GMO mentes hús: a természetes sertéshús titka
A bio sertéstartás segítségével biztosítható a GMO-mentes hús, amely a természetes sertéshús titka és egyben a fenntartható, egészséges állattenyésztés kulcsa.
2024-10-16
A tejtermékek lehetséges egészségügyi kockázatai
Igyunk tejet vagy ne? Egészséges a tej vagy nem? Szívbetegség, rák, csontok egészsége. Sok ellentmondó információt kapunk, de most tiszta vizet öntünk a pohárba
2024-11-05
A liba gondozása és tolltépése: régen mindennapos volt, ma már tiltják
A liba gondozása eltér a többi baromfiétól. A libák tolltépése egykor mindennapos gyakorlat volt, ám ma már tiltják. Ismerkedjünk meg a libatartással.
a hazai kendernél hosszabb tenyészidejű, melegigényes növény. Szára alacsonyabb, gyakran... Tovább
a különféle —>galandférgeknek ált. a vékonybélben (->bélcső) megtelepedő kifejlett... Tovább