A tarack kiírtása a kertből

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Készülj fel időben a tarackinvázióra – Így küzdhetsz meg vele! (Példa)

Szélesi Ferenc - Főkertész
Küzdj meg te is a tarackkal

A harmadik megoldás a fóliázás. Ebben az esetben nem csak a tarackkal végzünk, hanem mindennel! A talaj felszínére vastag, fekete fóliát kell kifeszíteni, és várni, hogy alatta minden elpusztuljon. Hátránya, hogy egy-két napig kell nézned a fekete fóliát, és utána kezdhetsz el dolgozni az új füvesítésen, ugyanakkor nem biztos, hogy teljes megoldást nyújt. 

Mikor jelenik meg kisebb eséllyel a tarack?

A fent említett megoldások közül az első az egyetlen, ami ténylegesen sikeres megoldás jelent, a többihez sajnos sok-sok szerencsére van szükség. Ugyanakkor megelőzhetjük a bajt könnyedén! Pázsittelepítés után ügyeljünk arra, hogy ne nyírjuk a füvet túl alacsonyan, főleg, ha talajegyenetlenségek is vannak a kertben, továbbá ne maradjanak hézagok a pázsiton.

hirdetes

Ha foltokat veszünk észre, akkor minél hamarabb pótoljuk friss vetéssel a pázsitot, mivel minél hamarabb nő újra a gyep a kikopaszodott folton, annál kisebb eséllyel telepszenek meg a gyomok. Minél sűrűbb, tömöttebb, egészségesebb a pázsit, annál nehezebb dolguk van a gyomoknak, így a taracknak is! Ha a pázsitalkotó füveknek elegendő mennyiségű tápanyaguk van, erőteljesek és egészségesek, akkor elég erősek lesznek ahhoz, hogy a betolakodó gyomokat elnyomják.

hirdetes

A tarack megjelenése sajnos szinte mindig azt jelzi, hogy a körülmények nem megfelelőek az igényesebb fajoknak, valami hiányzik a talajból, a környezetből, amire a telepített fajoknak szükségük lenne – ez lehet tápanyag-, vízhiány, rossz talaj, vagy túlöntözés.

Mindig figyeljünk a jelekre, és soha ne feledkezzünk meg a tavaszi trágyázásról, mivel ez nagyon fontos a pázsit életében. Remélem, hogy tudtam segíteni nektek valamelyest, ha észrevételetek van a témával kapcsolatban, írjatok nyugodtan Facebook oldalunkon, amit ide kattintva érhettek el (és ne felejtsetek el alább szavazni, köszönöm). 

Mennyire volt hasznos számodra ez a cikk?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-08-11

A világ legszuperebb gyomnövénye – A kövér porcsin felhasználása

A kövér porcsin a világ legfantasztikusabb gyomnövénye, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a kövér porcsinról, a kövér porcsin felhasználásáról!

2020-08-10

Minden, ami buxus – A buxus ültetése, gondozása, metszése, növényvédelme

A buxus gondozása, a buxus metszése, a buxus növényvédelme, mindent elmondunk nektek a buxusról. A buxus ültetésétől egészen a buxus téli védelméig mindent megtudhattok!

2020-08-07

Medencék karbantartása kezdő medencetulajdonosoknak!

A medence karbantartásához nem kell profinak lennie senkinek, viszont van egy-két dolog, amit mindenképpen érdemes tudni, most ezt mutatjuk meg nektek!

2020-06-22

Füvesítés menete – Így lehet fillérekből csodaszép pázsitod öntözőrendszer nélkül!

Fillérekből hoztunk létre üdezöld, sűrű, dús, meseszép pázsitot, mostani cikkemben az is kiderül, hogyan vittük végbe a füvesítést, tartsatok velem most is!

2020-08-11

Mit mikor szüreteljünk? - Szakértői tanácsok mindenkinek!

Szüretelés ideje, a szüretelés módja. Mikor szüreteljünk és hogyan végezzük el a szüretelést? Mindent elmondunk nektek a szüretelésről, tartsatok velünk!

2020-08-07

Leyland-ciprus, az örökzöld csoda – Tippek/trükkök szakértőtől!

A Leyland-ciprusok tökéletesen tudják helyettesíteni a tujákat, sőt, sokkal szebbek és ellenállóbbak a Leyland-ciprusok, most te is megtudhatsz mindent a Leyland-ciprusokról!

2020-07-03

A pázsit gombásodása - Szakértői tanácsok a gombásodás kezelésére

A pázsit gombásodása, mit tehetünk akkor, ha gombásodást látunk a pázsitunk esetében? Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a pázsit gombásodásáról!

2020-07-31

Jobb, mint a fű – 14 alternatíva, amit meg is ehetsz!

Ezeket az alternatívákat ti is szeretni fogjátok, ugyanis mind a 14 ehető és még mutatósabb is, mint a fű. Nézzük, mire lehet lecserélni a füvet.

További cikkek ebben a témában
hirdetes


aberráció

rendellenesség, a szabályostól való eltérés; pl. fejlődési rendellenesség,... Tovább

agrokémia

kém.-mg. tudományág, amely a fiz., a kém., esetenként a biol. módszereivel vizsgálja a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gyeptermesztés Házi kert