notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A tarack kiírtása a kertből

Hirdetés

Készülj fel időben a tarackinvázióra – Így küzdhetsz meg vele! (Példa)

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Küzdj meg te is a tarackkal

A harmadik megoldás a fóliázás. Ebben az esetben nem csak a tarackkal végzünk, hanem mindennel! A talaj felszínére vastag, fekete fóliát kell kifeszíteni, és várni, hogy alatta minden elpusztuljon. Hátránya, hogy egy-két napig kell nézned a fekete fóliát, és utána kezdhetsz el dolgozni az új füvesítésen, ugyanakkor nem biztos, hogy teljes megoldást nyújt. 

 

Mikor jelenik meg kisebb eséllyel a tarack?

A fent említett megoldások közül az első az egyetlen, ami ténylegesen sikeres megoldás jelent, a többihez sajnos sok-sok szerencsére van szükség. Ugyanakkor megelőzhetjük a bajt könnyedén! Pázsittelepítés után ügyeljünk arra, hogy ne nyírjuk a füvet túl alacsonyan, főleg, ha talajegyenetlenségek is vannak a kertben, továbbá ne maradjanak hézagok a pázsiton.

Hirdetés

 

Ha foltokat veszünk észre, akkor minél hamarabb pótoljuk friss vetéssel a pázsitot, mivel minél hamarabb nő újra a gyep a kikopaszodott folton, annál kisebb eséllyel telepszenek meg a gyomok. Minél sűrűbb, tömöttebb, egészségesebb a pázsit, annál nehezebb dolguk van a gyomoknak, így a taracknak is! Ha a pázsitalkotó füveknek elegendő mennyiségű tápanyaguk van, erőteljesek és egészségesek, akkor elég erősek lesznek ahhoz, hogy a betolakodó gyomokat elnyomják.

Hirdetés

 

A tarack megjelenése sajnos szinte mindig azt jelzi, hogy a körülmények nem megfelelőek az igényesebb fajoknak, valami hiányzik a talajból, a környezetből, amire a telepített fajoknak szükségük lenne – ez lehet tápanyag-, vízhiány, rossz talaj, vagy túlöntözés.

 

Mindig figyeljünk a jelekre, és soha ne feledkezzünk meg a tavaszi trágyázásról, mivel ez nagyon fontos a pázsit életében. Remélem, hogy tudtam segíteni nektek valamelyest, ha észrevételetek van a témával kapcsolatban, írjatok nyugodtan Facebook oldalunkon, amit ide kattintva érhettek el (és ne felejtsetek el alább szavazni, köszönöm). 

Mennyire volt hasznos számodra ez a cikk?

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-08-16

Élő kerítés – A legolcsóbb, legszebb, legbiztonságosabb megoldások

Az élő kerítésnek számtalan előnye van, mégsem alkalmazzák még olyan sokan. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek az élő kerítések előnyeiről, és telepítésükről!

2019-09-09

Szeptemberben metszd a diófát, hogy többet teremjen!

A diófa gondozásáról, a diófa metszéséről, a diófa neveléséről mondok most el nektek mindent! Olvassátok el cikkemet és tudjatok meg mindent a diófáról!

2019-09-19

A biciklisek réme – Bemutatom a királydinnyét!

A királydinnye a biciklisek egyik legnagyobb rémálma, ugyanis észrevehetetlen, a találkozás pedig végzetes, könnyedén tönkreteszi a kerekeket. Ismerjétek meg ti is a királydinnyét!

2019-03-06

Kertünk legnagyobb ellensége – Védekezés a pajorok ellen

Sajnos nagyon sok gondot okoznak a pajorok a kertekben, elpusztítják a pázsitot, de még a gyümölcsfákat is. Mostani cikkemben elmondom nektek, mit tehettek a pajorok ellen!

2019-09-10

Nagyszüleink kertje – Amikor még mindent megtermeltek maguknak az emberek!

Sokat változott a kertészkedés az évek alatt, míg szüleink rengeteget dolgoztak azért, hogy legyen mit az asztalra tenni, addig manapság már csak pihenésre használjuk a kertet.

2019-08-27

Őseink csodaszerei – A csipkebogyó termesztése és felhasználása

A csipkebogyó rendkívül sokoldalú, egészséges finomság, amit már őseink is előszeretettel fogyasztottak. Most ti is mindent megtudhattok a csipkebogyóról.

2019-03-13

Így szabadulhatsz meg természetes úton a lárváktól kertedben

Nem is gondolnátok, hogy mennyi bajt jelentenek a kertben található lárvák...Mostani cikkemben elmondom, miért és hogyan szabadulhattok meg tőlük természetes módszerekkel!

2019-05-06

A legfontosabb hónap az évben – Májusi teendők a kiskertben

Májusban nagyon sok dolgunk van a kertben, ilyenkor kell mindent megtennünk azért, hogy növényeink egészséges, szépek legyenek, és ekkor biztosíthatjuk nagyobb terméshozamot is!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
365 195
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 959 930
Közösség

NK Rocky (NX 90036)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Hypokotil antociánossága közepesnél erõsebb. Széles... Tovább

Klausing-eke

hagyományos egyvasú fogatos eke, amely a taligás ekéktől abban különbözik, hogy az ekefejet... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 208

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Gyeptermesztés Házi kert