notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csak tableten tanulnak

Hirdetés

Tableten tanulnak a gyerekek Jászfényszarun

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Nem vagyok szülő, de már előre rettegek attól, hogy mit fognak kitalálni majd, amikor gyerekem lesz. A legújabb őrület az, hogy a gyerekek csak és kizárólag tableten tanuljanak. Nem adnék a gyerekem kezébe se okos telefont, se tabletet, semmi ilyesmit egészen 14 éves koráig. Értem én, hogy fejlődik a világ, de ennek nem lesz jó vége. Ez az én véleményem, a tényeket pedig megosztom veletek a kép alatt!

Tableten tanulnak a diákok...

 

Tableten tanulnak a gyerekek Jászfényszarun!

 

A Hatvanhoz közeli város sulijában működik két osztály, ahol a gyermekek egész évben csak tableteket használnak a tanuláshoz, se könyvük, sem füzetük nincs. Az önkormányzatot még évekkel ezelőtt kereste fel a Samsung, hogy kísérleti jelleggel belevágna-e a kisváros iskolája a SMART School projektbe. Az önkormányzat rábólintott, a cég – aminek itt van a tévégyára – pedig adta az eszközöket. A város felújított egy régi kastélyépületet, itt alakítottak ki két “okostermet”, egyikben 16, a másikban 18 tablet van, emellett interaktív táblák is állnak a helyiségekben.

 

Mivel az iskola kis létszámú osztályokkal dolgozik, minden gyermeknek jut tablet. A gyermekek imádják a tanulás ezen formáját, interaktívan, játszva sajátíthatják el a tananyagot, egyből kiderül, hogy valamit jól vagy rosszul csináltak, a tanár is folyamatosan kapja a visszajelzéseket. A gyerekek fotóznak, videóznak is a tabletekkel, de játszottak már QR kódos kincskereső játékot is. A táblagépek csúcskategóriásak, minden követelménynek megfelelnek, ami szükséges az eredményes használatukhoz. Csak az iskolában használhatók, a gyermekek nem vihetik haza őket.

Hirdetés

 

A pedagógusok a digitális technológiának köszönhetően sokkal könnyebben figyelembe tudják venni a gyermekek eltérő igényeit, testre szabhatóak a feladatok. Az angoltanár szerint például akinek többször meg kell hallgatnia a szöveget, hogy megértse, az többször játssza le a felvételt, míg akinek elég egyszer, annak nem kell végighallgatnia még párszor, mint a klasszikus magnós gyakorlatoknál. Aki éppen hiányzik, vagy beteg, az egyszerűen pótolhatja a lemaradást: az óra anyagát mindig feltöltik a felhőbe, így a feladatokat sem kell külön elvinni az órát kihagyónak.

Hirdetés
Tableten tanulnak a diákok...

 

Vargáné Dobák Tünde pedagógus, aki az elsők között kezdett el tablettel tanítani, úgy véli, a módszernek köszönhetően fejlődik a fiatalok digitális jártassága, amin a PISA-teszt szerint igencsak van mit javítani. Sok diák ugyanis hozzá sem kezdett a digitális szövegértési feladatokhoz, mert egyszerűen elveszett az információk között.

 

A pedagógus szerint ahhoz, hogy a diákok tudjanak tablettel dolgozni, elengedhetetlen a jó szövegértést, az írás, olvasás képessége, ezeket ugyanis nem helyettesíti a technika. Az eszközök önmagában semmit sem érnek, ha nem társul hozzájuk megfelelő pedagógiai módszer, felkészülés, az, hogy a tanár tudja használni a kütyüket, illetve legyen arról fogalma, hogy mit szeretne velük kezdeni, hogyan tudja a tanításban alkalmazni őket.

 

Forrás

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
373 581
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 957 756
Közösség

tenyészállat

Az értékes utódok előállítására használt hím- v. nőivarú állat.Szűkebb értelemben... Tovább

Campbell-féle talajművelési rendszer

H. W. Campbell [e. kembel] dolgozta ki dry farming [e. dráj farming], azaz gazdálkodás... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek