Biztos tippek a szúnyogok ellen! Így a te kerted is szúnyogmentes lesz!

hirdetes

5 bevált módszer a szúnyogok ellen!

AN

A nyári grillezéshez, kertészkedéshez vagy akár a hosszú sétákhoz, nincs is jobb, mint a kellemes, meleg idő. Sajnos ez az évszak is hoz valami kevésbé kívánatosat az udvarra - szúnyogokat. Amellett, hogy megcsípnek és viszkető sebet hagynak rajtunk, olyan fertőző betegségeket terjeszthetnek, mint a malária, a nyugat-nílusi láz, sárgaláz, és még sok mást. Pont ezért is neked kell birtokolnod a kertedet – nem pedig a szúnyogoknak.

Bevált trükkök a szúnyogok ellen!

Íme a legjobb házi szúnyogírtó tippek összefoglalója, amikkel megelőzhetjük a szúnyogok jelenlétét a kertünkben!

  1. Ne maradjon víz a kertben

Egy nőstény szúnyog élete során akár 3,000 tojást is elhelyezhet vízben, ami azt jelenti, hogy bármilyen stagnáló víz, legyen szó kutyatálról, madárfürdőről vagy játékokról, amelyek véletlenül összegyűjthetik az esővizet, tetemes szúnyogpopulációt hozhatnak a kertbe. Akár nyolc napig is eltarthat, amíg egy szúnyogtojás felnőtté válik, ezért ügyelj arra, hogy rendszeresen ürítsd ki ezeket az állóvízforrásokat, hogy minimalizáld a szúnyogtenyésztő területeket.

 

  1. Vágj rendszeresen füvet

A nagy, rendezetlen gyeppel rendelkező kert otthont biztosít a szúnyogoknak, ráadásul a víz és a nedvesség is jobban megmarad ilyen terepen, ami szintén kedvező a szúnyogok számára. Ezért is fontos, hogy gyakran nyírd le a gyepet és vágd ki a gyomokat a kertben és a ház körül.

hirdetes

 

  1. Biztosíts légáramlást a kertedben

A szúnyogok igencsak apró állatok, ezért akár már egy kisebb szél is elűzi őket és szeles környezetben nem érzik jól magukat, mivel könnyen elfújja őket a szél. Ha lehet alakíts ki a kertedben légáramlást, például ventillátorokkal, ezzel is megakadályozva, hogy a szúnyogok megközelítsék a kertedet.

  1. Ellenőrizd az ereszcsatornákat

hirdetes

Amikor a lehullott levelek és ágak eltömítik az ereszcsatornákat, a víz nem tud megfelelően lefolyni. Ez további lehetőségeket ad a szúnyogoknak, hogy szaporodjanak és odajöjjenek a ház és kert közelébe. Ügyelj arra, hogy az ereszcsatornákat és más vízelvezető rendszereket tisztán tartsd, hogy megakadályozd a szúnyogpopulációk megjelenését közvetlenül a házad tájékán.

 

  1. Használj szúnyogirtó sprayt

A fenti házi tippek segíthetnek abban, hogy a szúnyogok távol maradjanak a kertedtől, de még mindig vannak olyan óvintézkedések, amelyeket érdemes megtenni annak érdekében, hogy megakadályozzuk, hogy egy szúnyog megcsípjen. A szúnyogok könnyebben láthatják a sötétebb színeket, ezért viselj laza, világos színű ruhát a szabadban. Ha lehet ne viselj olyan parfümöt vagy testpermetet, amely vonzhatja ezeket a kártevőket, és mindig viselj EPA-regisztrált rovarriasztót Picaridinnel vagy DEET-el.

A szúnyogok csípő harapásuk és a betegségek terjesztésének képessége miatt nem kívánt vendégek a kertünkben. A fenti tippeket szem előtt tartva kialakíthat egy biztonságos és szúnyogmentes területet a kertben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-09-19

10 gyönyörű virág, amelynek ott a helye az őszi kertben

Ősszel is foglalkozzunk a kertünkkel, hogy szép legyen. Most bemutatunk 10 olyan virágot, amit nyugodtan elültethetünk, mivel jól bírják az őszi időjárást.

2022-09-13

Rózsametszési kisokos – Hogyan és pontosan mikor kell metszeni a rózsát ősszel?

Pontos leírást kaphatsz a rózsákról, hogy hogyan és pontos mikor kell elvégezni a rózsa metszését ahhoz, hogy a következő időszakban is kerted ékköve legyen

2022-09-13

5 egyszerű trükk, ami segíthet életben tartani a benti növényeket

Vásároltál egy csodaszép növényt, locsoltad, gondoztad, ennek ellenére elkezdett haldokolni? Van néhány trükkünk, amit bevethetsz a növény életben tartására!

2022-09-13

Mikor van szükség az örökzöldek trágyázására? – Így maradnak évről évre zöldek!

Az örökzöld fák és cserjék általában könnyen gondozható növények, de állandó zöld megjelenésüknek szükségük van műtrágyára, hogy megőrizzék megjelenésüket.

2022-09-28

A dió 5 bizonyítottan pozitív hatása az egészségre

Sokan alábecsülik az egyik legnagyobb kincsét a világnak: a diónak rengeteg olyan egészségügyi előnye van, amit tudományosan is bizonyítottak. Nézzük!

2022-08-29

Mérgező növények a nyulak számára- ezekkel ne etesd a nyuszid!

A nyuszik sokak házi kedvence, ami nem meglepő hiszen imádni való állatok. Azonban nem mindegy, hogy mit esznek, főleg ha szabadon mászkálhatnak a kertben.

2022-09-21

5 étel, amit nem ehetnek, a kutyák, pedig sokan adnak nekik

Bár a kutyákat a családunk tagjainak tekintjük, ha ugyanazzal a táplálékkal etetjük őket, amelyet mi eszünk, sérülést okozhat nálunk. Mutatjuk mit ne adj nekik!

2022-09-06

Hallgasd meg az igazi szarvasbőgést szervezett túrákon!

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez- gyerekeknek is!

További cikkek ebben a témában


gyomorkitágulás

erős kólikás nyugtalansággal járó, takarmány- és gázfelhalmozódás következményeként... Tovább

Cukorbetegség

 A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul "mézédes... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok kert