notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kék, zöld, rózsaszín, és más színű tojásokat tojó tyúkfajták

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Tyúkfajták, amik több színben pompázó tojásokkal lepnek meg minket!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Színes tojásokat tojó tyúkfajták

Fehér tojást tojó tyúkfajták

1. Selyemtyúk

Dús, fehér tollazatuk különleges megjelenést kölcsönöz nekik, emiatt közkedvelt madaraknak számítanak. A selyemtyúkok fehér tojásokat tojnak.

2. Holland bóbitás

Listánk egyik legegyedibb külsejű fajtájához érkeztünk. Ezeknek a tyúkoknak felfújt, tollas fejük van, mintha egy meleg sapkával készülnének a közelgő hidegre.

3. Campinei tyúk

Ezek a belga eredetű tyúkok aranysárga színekben pompáznak, és habár fehér tojásokat tojnak, nem túl termékenyek – átlagosan 2-3 naponta lehet egy új tojásra számítani tőlük.

4. Itáliai tyúk

Az itáliai (vagy „Leghorn”) tyúkok nagyon termékenyek, ha tojásról van szó, szeszélyes természetük miatt azonban nem ajánlanánk őket kezdő gazdáknak.

Rózsaszín tojást tojó tyúkfajták

hirdetes

1. Barred Rock

A Barred Rock tyúkok nagyon hasonlítanak a Dominikai fajtához, és húsuk, illetve tojásaik miatt tartják őket. Évente durván 280 tojást tojnak, tehát nem túl termékenyek, de tojásaik rózsaszínek, amit meglehetősen ritkán lát az ember húsvéton kívül.

2. Sussex

Ez az elegáns megjelenésű tyúkfajta igencsak nyugodt, de nagyon figyelmes, ha a környezetéről van szó. Évente durván 250 tojásra lehet számítani tőlük.

3. Asil

Ezek az Indiából, illetve Pakisztánból származó tyúkok nem kezdőknek valók. Meglehetősen agresszívek, és nem túl termékenyek – évente legfeljebb 40 tojást tojnak. A legtöbben inkább díszállatként tartják őket, mint haszon vagy étkezés céljából.

Csokoládészínű tojást tojó tyúkok

1. Pendescena

Ezek a tyúkok nagyon gazdagszínű tojásokat tojnak, amelyek barnák, vagy néha vörösesek. Meglehetősen heves vérmérsékletűek, szóval nem számítanak hétköznapi tyúkoknak.

hirdetes

2. Welsummer

Ellentétben a Welsummer tyúkok kiválóan megférnek a legtöbb udvari környezetben. Sötétbarna tojásaikat apró foltok díszítik. Nyugodtak, okosak, és jól tűrik a meleget illetve a hideget is.

3. Marans

A Marans egy elterjed fajta, amik kifejezetten sötét tojásaikról váltak híressé. Érdemes megvizsgálni a tojások színét, mert gyakran próbálnak más tyúkokat eladni Maransoknak. A tojások sötétségét mérő 1-9 (fehértől sötétig) skálán legalább 4-es kell, hogy legyen a tojásuk, hogy valódi Maransoknak számítsanak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-05-12

Nagy a baj, fogynak a verebek is – Így segíts rajtuk!

A verebek is hatalmas bajban vannak, éppen ezért fontos, hogy megvédjük a verebeket. Cikkünkben elmondjuk, mit tehettek ti is a verebek védelméért!

2020-05-22

Kedvenc tollasaim – Bemutatom a selyemtyúkokat

A selyemtyúkok a világ legcsodálatosabb élőlényei, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a selyemtyúkokról, ismerkedjetek meg a selyemtyúkokkal.

2020-04-10

Birkanyírás szakszerűen – A birkanyírás lépései

A birkanyírással fogunk foglalkozni mostani cikkünkben, mindent elmondunk a szakszerű birkanyírásról. Tartsatok velünk és tudjatok meg mindent a birkanyírásról!

2020-02-12

Állatkínzás vagy sem? Ezért van lyuk a tehenek oldalán

Lyuk kerül a tehenek oldalára, ez pedig rengeteg vitának képezi a tárgyát. Nézzük, miért van lyuk a tehenek oldalán, és mennyire előnyös ez. Valóban állatkínzás lenne?

2020-03-12

10 hasznos tipp, amivel olcsóbb lehet a juhtartás!

Rengeteg pénzt spórolhattok meg a most bemutatott 10 tipp segítségével, mostani cikkemben elmondom, hogyan spórolhattok, ha juhokat tartotok!

2020-04-03

A világ legcsodálatosabb házi szárnyasai – A A Sebright tyúk bemutatása

A Sebright tyúkok a legszebb házi szárnyasok között vannak, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a Sebright tyúkokról, érdemes megismernetek őket!

2020-02-18

Kód a tojásokon - Melyik mit jelent? Erre kell odafigyelni!

Kódok a tojásokon - a most következő cikkből minden kiderül, melyik kód milyen jelentéssel bír, mire érdemes odafigyelni tojás vásárlásnál, ajánlom mindenkinek.

2020-03-16

FONTOS FELHÍVÁS ÁLLATTARTÓKNAK - Így készülj fel a koronavírusra!

Mostani cikkemben nagyon fontos információkat gyűjtöttünk össze a koronavírussal kapcsolatban állattartóknak. Most minden állattartó fel tud készülni a koronavírusra!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
487
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
4 579 089

Triton (Nord 1166)

Tavaszi zab Cél: élelmiszer és takarmány Leírás:A fajta növekedési típusa korai... Tovább

gabona-abc

a gabonán a levélhüvely és a -lemez átmeneténél hártyaszerű nyelvecske (ligula) és két... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés