notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kék, zöld, rózsaszín, és más színű tojásokat tojó tyúkfajták

Hirdetés

Tyúkfajták, amik több színben pompázó tojásokkal lepnek meg minket!

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Színes tojásokat tojó tyúkfajták

Fehér tojást tojó tyúkfajták

1. Selyemtyúk

Dús, fehér tollazatuk különleges megjelenést kölcsönöz nekik, emiatt közkedvelt madaraknak számítanak. A selyemtyúkok fehér tojásokat tojnak.

 

2. Holland bóbitás

Listánk egyik legegyedibb külsejű fajtájához érkeztünk. Ezeknek a tyúkoknak felfújt, tollas fejük van, mintha egy meleg sapkával készülnének a közelgő hidegre.

 

3. Campinei tyúk

Ezek a belga eredetű tyúkok aranysárga színekben pompáznak, és habár fehér tojásokat tojnak, nem túl termékenyek – átlagosan 2-3 naponta lehet egy új tojásra számítani tőlük.

 

4. Itáliai tyúk

Az itáliai (vagy „Leghorn”) tyúkok nagyon termékenyek, ha tojásról van szó, szeszélyes természetük miatt azonban nem ajánlanánk őket kezdő gazdáknak.

 

Rózsaszín tojást tojó tyúkfajták

Hirdetés

1. Barred Rock

A Barred Rock tyúkok nagyon hasonlítanak a Dominikai fajtához, és húsuk, illetve tojásaik miatt tartják őket. Évente durván 280 tojást tojnak, tehát nem túl termékenyek, de tojásaik rózsaszínek, amit meglehetősen ritkán lát az ember húsvéton kívül.

 

2. Sussex

Ez az elegáns megjelenésű tyúkfajta igencsak nyugodt, de nagyon figyelmes, ha a környezetéről van szó. Évente durván 250 tojásra lehet számítani tőlük.

 

3. Asil

Ezek az Indiából, illetve Pakisztánból származó tyúkok nem kezdőknek valók. Meglehetősen agresszívek, és nem túl termékenyek – évente legfeljebb 40 tojást tojnak. A legtöbben inkább díszállatként tartják őket, mint haszon vagy étkezés céljából.

 

Csokoládészínű tojást tojó tyúkok

1. Pendescena

Ezek a tyúkok nagyon gazdagszínű tojásokat tojnak, amelyek barnák, vagy néha vörösesek. Meglehetősen heves vérmérsékletűek, szóval nem számítanak hétköznapi tyúkoknak.

Hirdetés

 

2. Welsummer

Ellentétben a Welsummer tyúkok kiválóan megférnek a legtöbb udvari környezetben. Sötétbarna tojásaikat apró foltok díszítik. Nyugodtak, okosak, és jól tűrik a meleget illetve a hideget is.

 

3. Marans

A Marans egy elterjed fajta, amik kifejezetten sötét tojásaikról váltak híressé. Érdemes megvizsgálni a tojások színét, mert gyakran próbálnak más tyúkokat eladni Maransoknak. A tojások sötétségét mérő 1-9 (fehértől sötétig) skálán legalább 4-es kell, hogy legyen a tojásuk, hogy valódi Maransoknak számítsanak.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-09-27

Nem a kutya a hibás, hanem te! – Ha tetszik, ha nem…

Ha tetszik, ha nem, akkor is így van, nem a kutya a hibás, hanem te magad. Te vagy az, aki nem megfelelően tartja a kis kedvencét, és te vagy az, aki felelős a tetteiért!

2019-09-21

Hibáztak a kutatók – Génmódosított rovarokat szabadítottak ránk!

Jót akartak, de hatalmas hibát követtek el a kutatók, aminek az lett az eredménye, hogy többszázezer génmódosított rovart szabadítottak ránk.

2019-08-22

Az autók rémálma, támad a nyest – Így védekezhetsz ellene!

A nyestek rengeteg kárt képesek okozni, tönkreteszik az autók szigetelését, megrágják a kábeleket, de még a padlásra is képesek beköltözni, nézzük, hogyan védekezhetünk a nyestek ellen!

2019-10-10

Ilyen volt régen egy hagyományos, falusi disznóvágás

A disznóvágás is hozzátartozik a magyarok tradícióihoz, mostani cikkemben bemutatom nektek, milyen volt régen egy igazi, hamisítatlan disznóvágás!

2019-09-30

Megnyalta a kutyája, ezért minden végtagját amputálni kellett!

Majdnem az életébe került, hogy engedte kutyájának azt, hogy megnyalja. A végtagjait amputálni kellett, eltávolították az orrán lévő bőrt és a felső ajkát!

2019-08-22

A holland titok – Az első ország, ahol nincs egyetlen kóbor kutya sem!

Hollandiában már sikerült megoldani egy hatalmas problémát, ami pedig nem más, mint a kóbor kutyák kérdése. Nézzük, miért nincs Hollandiában kóbor kutya.

2019-10-09

Hátborzongató az imádkozó sáska igazi arca – Csak erős idegzetűeknek!

Nagyon kevesen ismerik az imádkozó sáska igazi arcát, éppen ezért azt gondolhatnánk, hogy egy kedves, ártalmatlan rovarról van szó. Ez viszont nem így van!

2019-08-29

Hétköznapi hősök – Interjú Lehoczky Krisztiánnal, a Mályi Madármentő Állomás vezetőjével

A Mályi Madármentő Állomás létrehozójával, a madarak megmentőjével készítettünk interjút, tartsatok velem és ismerkedjetek meg vele ti is közelebbről!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
226 576
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 352 296
Közösség

bagózás

egyes, főleg idősebb v. hibás fogazatú állatok a szájukban felpuhított takarmány rostját... Tovább

hallószerv

a levegőrezgések, a hanghullámok érzékelésére képes szerv. A ->gerincesekben az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.8

Állatok Állatorvos Állattenyésztés