Kék, zöld, rózsaszín, és más színű tojásokat tojó tyúkfajták

Tyúkfajták, amik több színben pompázó tojásokkal lepnek meg minket!

Szélesi Ferenc - Főkertész, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Színes tojásokat tojó tyúkfajták

Krémszínű tojást tojó tyúk fajták

1. Lazactyúk

Ennek a fajtának nagyon jellegzetes megjelenése van – lábaik végig tollasak, és öt-öt ujj van rajtuk. Ha krémszínű tojásokra vágy, akkor ez a fajta minden tekintetben elnyeri majd tetszésedet.

2. Dorking

Ezek tyúkok igen különlegesek, ugyanis a Dorking az egyik legrégebbi tyúkfajta, amelyeket állítólag a Római Birodalom idején háziasítottak. Lábaik rövidek, és öt-öt ujj kapott helyet rajtuk, de nagyon kedves természetűek.

Zöld tojást tojó tyúkfajták

1. Olive Egger

Az Easter Eggerhez hasonlóan az Olive Egger is egy keverékfajta, így megjelenésükben különbözhetnek ugyan egymástól , de egy valami közös bennük – mind olívaszínű, vagy valamilyen más zöld árnyalatú tojást tojnak.

Barna tojást tojó tyúkfajták

1. Rhode Island Red

A Rhode Island Red a világ egyik legnépszerűbb fajtája. Nagyon termékeny tojók, és évszaktól függően képesek naponta 1-2 tojást is tojni. Egyetlen problémájuk, hogy heves természetük van.

2. Plymouth Rock

Egy másik elterjedt, termékeny fajta, ami valamivel kevésbé temperamentumos, mint az előbb emlegetett Rhode Island Red.

3. Dominikai tyúk

Nagyon nyugodt madarak, amelyek rendszeresen tojnak, és csinos tollazattal rendelkeznek. Kiváló választás olyan gazdáknak, akik még csak most ismerkednek a tyúktartással.

4. Jersey óriás

Nevükhöz méltóan méretes (de nem túl ingerlékeny) tyúkokról van szó. Nem csak jól tojnak, de levágva nagy adag húst is biztosítanak, legalább is más, „normálméretű” fajtákhoz képest. Több tyúkfajta is barna tojásokat tojik, íme néhány további példa: Golden Comet, Cochin, Brahma, Chantecler, Jáva, New Hampshire Red, Buckeye, és Delaware.

Világosbarna tojást tojó tyúkfajták

Ha világosbarna tojásokat szeretnél, akkor két fajtát ajánlanánk a figyelmedbe – ezek az Orpington és Wyandotten. Habár külsőre eltérnek egymástól, nagyjából ugyanolyan termékenyek – átlagosan 150-200 közepes méretű tojást tojnak évente.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-16

14 ritka cicafajta, amik biztosan levesznek a lábadról

Az összes cica nagyon cuki, aki létezik a világon, de cicaszeretőként érdekelhetnek a ritkább cicafajták is. Most 14 ritka cicafajtát ismerhetsz meg...

2024-03-25

Ezért nem érdemes nyuszit venni húsvétra a gyerekeknek

Bár egy húsvéti nyuszi aranyos és vonzó ajándék lehet gyerekeknek, fontos megfontolni néhány szempontot, mielőtt döntést hoznál, méghozzá ezeket!

2024-06-14

A pulykatartás előnyei és hátrányai - Ezeket vesd össze, ha pulykákat szeretnél tartani

A baromfiudvar nemcsak a csirkék tartását jelentheti. Ugyanúgy tarthatunk akár pulykákat is. Most a pulykatartás előnyeit és hátrányait ismerheted meg.

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2024-06-12

5 egyedi és különleges csirkefajta, amiktől eldobod az agyad

Ha baromfikat tartanál és szeretnél egy kis izgalmat hozni a mindennapjaidba, vagy csak érdekelnek a különleges csirkefajták, akkor nézd meg ezt az 5 csirkét.

2024-03-04

A juhászok is készülnek a húsvétra

Az európai piacon egyre erősödő kereslet tapasztalható, amit a korai húsvéttal egybeeső muszlim ramadán ünnep is tovább növel, ezért a juhászok is készülnek.

2024-03-18

Sokan nem tudják: Ezek a tavaszi virágok mérgezőek a kutyákra

Kutyatartóként nagyon óvatosnak kell lennünk, mert elég egyetlen óvatlan pillanat, és meg is van a baj. Több olyan tavaszi virág van, ami mérgező a kutyákra.

2024-04-23

Az ókori argentinok háziállatként tarthatták a rókákat

Eddig nem is sejtett felfedezést tettek kutatók a rókával kapcsolatban. Az ősi argentinok háziállatként tarthatták a rókát? Bizonyíték is van!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kutrica

a sertésfiaztató épület alapegysége, amely az anyakoca és naposmalacok együttes... Tovább

B1-vitamin-hiány (aneurinhiány, tiaminhiány)

a B. idegrendszeri zavarokban, a szív és az érrendszer károsodásában mutatkozik. A Brvitamin... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés