notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Sky News közlemény

hirdetes

Elgondolkodtató válasz Greta Thunbergnek és a többi környezetvédő fiatalnak!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Greta Thunbergnek szóló üzenet

A bejegyzést több mint kétszázezerszer osztották meg, és habár voltak, akik egyetértettek az üzenettel, mások támadásnak vélték és hasonló hangvitelű választ fogalmaztak meg rá. Az egyik fiatal posztjában például a következő áll: „Egy tipikus baby boomer bejegyzése, akinek fogalma sincs a modern világról és arról, hogy hogyan működnek a dolgok.

A ti generációtok döntött úgy, hogy a szén a jövő. A ti generációtok az, amelyik rendszeresen olyan kormányokat választ meg, amelyek semmit sem tesznek az éghajlatproblémák, a megújuló energiaforrások és a környezetszennyezés ügyében. A ti generációtok még mindig azt hiszi, hogy a készülékeken internetezés és kutatás rossz dolog, mert ti még nem fértetek hozzá ezekhez.

A ti generációtok még mindig azt hiszi, hogy sokkal jobb papírt használni, mint készülékeken tárolni az információkat. A ti generációtok tette tönkre a gazdaságot. A ti generációtok tettek tönkre a bolygót. A miénk próbálja megmenteni.”

hirdetes

Egy másik válaszban az idősebb generáció egyik képviselője áll ki a fiatalok mellett: „Ennyi baromságot, ami a Facebookon terjed. Előbb olvassátok el az alábbi bejegyzést. A gyerekek kiállnak a jövőjük mellett. Ezt a sok rossz dolgot, amiket a gyerekek szerintetek csinálnak ti tanítottátok, adtátok át nekik. Ti adtatok a kezükbe telefont 10 éves korukban, tőletek kaptak TV-t a szobájukba, tőletek kapták meg az Xbox-ot, ti furikáztátok őket az iskolába. Ti vesztegettétek meg őket gyorsételekkel.

hirdetes

És most, hogy felébredtek és rájöttek a sok baromságra, amit ti adtatok nekik, ti etettetek meg velük, és azokra a nézetekre, amiket ti erőltettetek rájuk, megpróbálnak felállni és helyesen cselekedni, és ti megint csak gúnyból hülye tanácsokat osztogattok nekik.

A mi generációnk úgy nőtt fel, hogy még sétált, felöltözött, ha fázott és otthon termesztett ételeket evett. De a mi generációnk volt az is, amelyik nem adta át nekik az üzenetet. Mi akartuk elkényeztetni a gyerekinket és most ti hibáztatjátok őket azért, mert meglátták az igazságot. Mi tettük tönkre az éghajlatot, nem ők. Ne bántsátok a gyerekeket, akik megpróbálnak változtatni, húzzátok ki a fejeteket a hátsótokból és próbáljatok ti is változtatni. Hajrá fiatalság.”

Kép forrása: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-01-31

A koronavírus tünetei - Erre érdemes odafigyelni!

Sajnos javában zajlik az új évtized járványa, mi nem más, mint a koronavírus. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a koronavírus tüneteiről, tartsatok velem!

2020-02-20

Szomorú, hogy valaki képes erre - Gázolajjal öntözték meg az Újszülöttek ligetét

Elképesztő, hogy mire képesek az emberek, csak azért, mert őket zavarja valami. Most az újszülöttek tiszteletére ültetett fákat locsolták le gázolajjal.

2020-02-20

2000 tonna betegségeket terjesztő rovar marad életben, ha nem segítünk a fecskéknek!

Hatalmas bajban vagyunk, és ha így marad, akkor még nagyobb bajban leszünk. A fecskék száma az utóbbi két évtizedben a felére esett vissza. Védjük meg együtt a fecskéket!

2020-02-27

Megszűnik a kiskerti gyomirtás? – Betiltják a glifozátot!

Betiltják a glifozátot, hamarosan nem lehet használni a kiskertekben. Nézzük, miért döntöttek úgy, hogy kivonják a forgalomból a glifozátot, a legismertebb gyomirtót.

2020-01-31

Globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a WHO a koronavírus miatt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kihirdette a globális egészségügyi vészhelyzetet a Kínában tomboló koronavírus miatt, nézzük a részleteket!

2020-03-27

Tisztul a Föld a koronavírusnak köszönhetően

A koronavírus miatti intézkedéseknek köszönhetően hatalmas változások következtek be a Föld életében. Egyre jobban tisztul a levegő, ennek eredményeképpen egyre tisztább a Föld.

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
70 210
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 576 056

fajtajelleg megítélése szarvasmarhán

a szarvasmarhák —>fajtajellegének megítélése — hasonlóan más háziállatok... Tovább

padozat

a tömör —>istállópadló legfelső rétege, amellyel az állat közvetlenül érintkezik;... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás Környezetvédelem