Sárga növények a kertedbe

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Így tervezz magadnak saját citromsárga kertet gyönyörű növényekkel

Szélesi Ferenc - Főkertész
Sárga kert egész évben

A citromsárga kertek felépítése

Az egyszínű kertek nem számítanak újdonságnak, hiszen nem egy kertész már évtizedekkel ezelőtt is foglalkozott ilyen specifikus designú külterekkel. Mik tehát azok a bölcsességek, amiket ez idők során sikerült összegyűjteni? Először is, ha évelőket telepítesz citromsárga kertedbe, akkor mindenképpen figyelembe kell venned azok virágzási időszakait. Ajánlatos olyan fajtákat választani, amelyek tavasztól őszig eltérő időszakokban hoznak virágot, biztosítva ezzel, hogy több évszakon keresztül is sárgán tartják majd kertedet.

Válassz továbbá olyan színkombinációkat, amik nem keltenek túl tolakodó hatást, de mégis látványosan hatnak a kertben. Ne feledkezz meg a citromsárga színek fényvisszaverő képességéről sem – az árnyékos részeken remekül mutathatnak, napsütötte helyeken azonban érdemes vigyázni velük, mert komoly „túlerő” alakulhat ki a javukra a kertben, más növények kárára.

hirdetes

Citromsárga virágú növények

A citromsárga szín kedvelői számos olyan növény közül válogathatnak, amik képesek feldobni kertjük hangulatát. A citromsárga virágok különösen jól mutatnak a sötét örökzöldek levélzete mellett, így azon is érdemes elgondolkodni, hogy milyen más színvilágokkal kombinálhatnád kedvenceidet. A kerti árvácska, a petúnia, a bársonyvirág, a rézvirág, a rózsa, a kúpvirág, a menyecskeszem, a cserjés margitvirág, a harangláb, az orvosi körömvirág, az oroszlánszáj, a sarkantyúka, az aranyvessző, a krizantém és a dália sárga változatai mind ideális választások a kertbe.

hirdetes

A mértéktartás fontos, és az intenzívebb színű virágokat mindenképpen ajánlatos szelídebb árnyalatokkal kombinálni. Ilyen könnyedebb megjelenéssel rendelkezik a ’Moonbeam’ menyecskeszem illetve a sásliliomok és a rózsák bizonyos fajtái is. A kankalinok, aranyfák sáfrányok és a nárciszok olyan tavaszi kedvencek, amelyekben az ember minden évben szívesen gyönyörködik. Ezek további lehetőségeket nyújtanak citromsárga birodalmad gazdagítására.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-08-10

Minden, ami buxus – A buxus ültetése, gondozása, metszése, növényvédelme

A buxus gondozása, a buxus metszése, a buxus növényvédelme, mindent elmondunk nektek a buxusról. A buxus ültetésétől egészen a buxus téli védelméig mindent megtudhattok!

2020-10-15

Hogyan szárítsuk és tároljuk a diót? Szakértőnk válaszol!

A dió szüreteléséről, a dió szárításáról, valamint a dió sikeres tárolásáról fogok most beszélni nektek, nézzük, mit kell tudni a dió szárításáról és a dió tárolásáról!

2020-11-05

Használjuk a talajtakarókat zöldtrágyaként - Szakértői tanácsok!

Használjuk az őszi és téli talajtakarókat zöldtrágyaként, mostani cikkemben mindent elmondok nektek az őszi és téli talajtakarók felhasználásáról!

2020-11-05

Tippek egy dekoratív és hasznos kerítés megépítéséhez

Ha a kertészkedésről van szó, a birtok elkerítése egy meglepően ritkán tárgyalt témakör. Sokan csak szükségletként tekintenek a kerítésekre, amik a birtok határait kerülik, illetve a növények és állatok védelmére szolgálnak.

2020-10-23

Komposztálási kisokos kezdőknek és haladóknak!

Komposztálási kisokos mindenkinek, mostani cikkünkben mindent elmondunk nektek a komposztálásról. A komposztálás menetéről tudhattok meg most mindent!

2020-09-10

Itt az ideje a facsemeték ültetésének - Szakértői útmutató!

Facsemete ültetése, mikor jön el a facsemete ültetésének ideje, hogyan végezzük el a facsemete ültetését? Szakértőnk mindent elmond nektek a facsemete ültetéséről!

2020-08-07

Leyland-ciprus, az örökzöld csoda – Tippek/trükkök szakértőtől!

A Leyland-ciprusok tökéletesen tudják helyettesíteni a tujákat, sőt, sokkal szebbek és ellenállóbbak a Leyland-ciprusok, most te is megtudhatsz mindent a Leyland-ciprusokról!

2020-09-04

Állatra, növényre, emberre is veszélyesek a hólyaghúzófélék!

Mik azok a hólyaghúzófélék, milyen veszélyt jelentenek kertünkre, a növényekre, illetve ránk, emberekre? Mostani cikkünkben mindent elmondunk a hólyaghúzófélékről, és az ellenük való védekezési lehetőségekről!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


.../2006. (...) FVM rendelet: 82/2005. (IX. 15.) FVM rendelet módosítása

az állatlétszámhoz kötött támogatási jogosultságról szóló 82/2005. (IX. 15.) FVM rendelet... Tovább

.../2006. (...) FVM rendelet

a földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert