Neveljünk mexikói egérdinnyét

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Nevelj te is mexikói egérdinnyét!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Mexikói egérdinnye

7. Öntözés

A minőségi terméshez rendszeres vízellátásra lesz szükség. A nyári napok során 2,5 cm vizet ajánlott biztosítani az egérdinnyéknek 5-7 naponta, amelyet a talaj felső 15-40 centijébe kell eljuttatnod. Forró, száraz időszakokban heti két alkalommal végezd el az öntözést. Hűvösebb, ködösebb területeken és időkben figyelj oda a talaj víztartalmára, különösen amikor a nap huzamosabb időkre eltűnik, és csak akkor öntözz, ha a talaj felső 2,5 centije száraznak érződik. A talajtakarók szintén segíthetnek a talaj nedvességtartalmának szabályozásában, ráadásul leszorítják a gyomokat is.

8. Kártevők és újramagzás

A mexikói egérdinnyék egyik legvonzóbb tulajdonsága, szinte semmilyen hétköznapi kártevőt nem érdeklik, és még a madarak sem jelentenek rájuk fenyegetést. Ezek miatt tehát nem kell aggódnod.

hirdetes

9. Az indák irányítgatása

Mivel az egérdinnye indái lényegében bármire felkúsznak, amit csak elérnek, így kissé besegíthetsz nekik, hogy biztosan a számukra felállított lugasra vagy rácsra kapaszkodjanak fel. Csak óvatosan fogd meg és tekerd körbe az indákat a rácsokon.

10. Szüretelés

A virágok megjelenése után nem sokkal már számíthatsz az apró gyümölcsökre is. A kérdés egy ekkora méretű termésnél persze az, hogy mikor számítanak éretteknek? Az érett egérdinnyék nem sokkal nagyobbak egy egyszerű szőlőszemnél – hosszuk legalább 2,5 cm, héjuk pedig feszes. Érdemes leszedni néhányat még éretlen korukban, hogy a későbbiekben több friss gyümölcs teremjen az indákon. A beporzást követően nagyjából 2-3 héttel a gyümölcsök szüretelhetővé érnek. Egyszerűen csak tépd le őket óvatosan, vagy ha biztosra akarsz menni, akkor használj ollót az eltávolításukhoz. Ha mindent jól csinálsz, akkor júliustól egészen novemberig szüretelhetsz majd újra és újra.

hirdetes

11. Metszés

Fentebb már volt róla szó, hogy az egérdinnye nem igényel semmilyen speciális metszést, de egy kevés karbantartást azért el kell majd végezned rajta. Erre azért van szükség, mert ahogy növekednek, az indák levélzete túl sűrűvé válhat a rácson, és a levelek nem kapnak majd elegendő napfényt. Az ilyen levelek sárgulni kezdenek és elhalnak – ezeket mindig távolítsd el!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-10-03

A legcsodálatosabb hosták – Ott a helyük a te kertedben is!

A hosták vagy közismertebb nevükön árnyliliomok csodálatosabbá varázsolhatják mindenki kertjét, mostani cikkemben bemutatom nektek a legszebb hostafajtákat!

2020-10-18

6 fűszernövény, ami még a fagyos hónapokban is termeszthető!

Hat fűszernövényt mutatok most be nektek, mindegyik alkalmas arra, hogy még a hidegebb időben is sikeresen termesszük, ismerkedjetek meg ezekkel a fűszerekkel!

2020-10-01

Saját magad is termeszthetsz lime-ot – Szakértői tippek!

A lime termesztéséről szól szakértőnk legújabb cikke, olvasd el te is mindenképp és tudj meg minden hasznos információt a lime termesztéséről!

2020-10-06

Mi támadta meg a rózsát - A rózsa betegségei és az ellenük való védekezési módok

A rózsa betegségei, a rózsa kártevői, minden, amit tudni kell a rózsa betegségeiről. Nézzük, hogyan védekezhetünk a rózsa betegségei ellen!

2020-09-25

A ciklámen betegségei, a ciklámen növényvédelme

A szobacikláment sajnos többféle betegség és kártevő is megtámadhatja. Íme néhány tudnivaló ezekről. Nézzük, mely betegségek és kártevők támadhatják meg a cikláment.

2020-09-25

Őszi növényvédelem – A leggyakoribb betegségek és az ellenük való védekezés

Őszi növényvédelem, nézzük, melyek a leggyakoribb betegségek ősszel és hogyan védekezhetünk az őszi növénybetegségek ellen. Ezek a gyakori őszi növénybetegségek.

2020-10-23

Rengeteg kárt okoznak - Így védekezz a tripszek ellen!

A tripszek rengeteg kárt képesek okozni a kertben, éppen ezért érdemes mindenkinek elolvasnia cikkünket, most mindent elmondunk nektek a tripszek elleni védekezésről!

2020-10-18

Fantasztikus előnyökkel jár az őszi előültetés – Szakértői tanácsok

Az őszi előültetésnek számtalan előnye van, mostani cikkemben elmondok mindent nektek az őszi előültetésről, tartsatok velem mindenképp!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


Nógrád Megyei Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Salgótarján Rákóczi út 180. 3100 Magyarország Telefon:... Tovább

fajlagos vízhozam

adott egységre vetített vízhozam mennyisége; pl. a kútból kiszivattyúzható vízhozam és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem