Neveljünk mexikói egérdinnyét

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Nevelj te is mexikói egérdinnyét!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Mexikói egérdinnye

7. Öntözés

A minőségi terméshez rendszeres vízellátásra lesz szükség. A nyári napok során 2,5 cm vizet ajánlott biztosítani az egérdinnyéknek 5-7 naponta, amelyet a talaj felső 15-40 centijébe kell eljuttatnod. Forró, száraz időszakokban heti két alkalommal végezd el az öntözést. Hűvösebb, ködösebb területeken és időkben figyelj oda a talaj víztartalmára, különösen amikor a nap huzamosabb időkre eltűnik, és csak akkor öntözz, ha a talaj felső 2,5 centije száraznak érződik. A talajtakarók szintén segíthetnek a talaj nedvességtartalmának szabályozásában, ráadásul leszorítják a gyomokat is.

8. Kártevők és újramagzás

A mexikói egérdinnyék egyik legvonzóbb tulajdonsága, szinte semmilyen hétköznapi kártevőt nem érdeklik, és még a madarak sem jelentenek rájuk fenyegetést. Ezek miatt tehát nem kell aggódnod.

hirdetes

9. Az indák irányítgatása

Mivel az egérdinnye indái lényegében bármire felkúsznak, amit csak elérnek, így kissé besegíthetsz nekik, hogy biztosan a számukra felállított lugasra vagy rácsra kapaszkodjanak fel. Csak óvatosan fogd meg és tekerd körbe az indákat a rácsokon.

10. Szüretelés

A virágok megjelenése után nem sokkal már számíthatsz az apró gyümölcsökre is. A kérdés egy ekkora méretű termésnél persze az, hogy mikor számítanak éretteknek? Az érett egérdinnyék nem sokkal nagyobbak egy egyszerű szőlőszemnél – hosszuk legalább 2,5 cm, héjuk pedig feszes. Érdemes leszedni néhányat még éretlen korukban, hogy a későbbiekben több friss gyümölcs teremjen az indákon. A beporzást követően nagyjából 2-3 héttel a gyümölcsök szüretelhetővé érnek. Egyszerűen csak tépd le őket óvatosan, vagy ha biztosra akarsz menni, akkor használj ollót az eltávolításukhoz. Ha mindent jól csinálsz, akkor júliustól egészen novemberig szüretelhetsz majd újra és újra.

hirdetes

11. Metszés

Fentebb már volt róla szó, hogy az egérdinnye nem igényel semmilyen speciális metszést, de egy kevés karbantartást azért el kell majd végezned rajta. Erre azért van szükség, mert ahogy növekednek, az indák levélzete túl sűrűvé válhat a rácson, és a levelek nem kapnak majd elegendő napfényt. Az ilyen levelek sárgulni kezdenek és elhalnak – ezeket mindig távolítsd el!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-07-07

Vegyszermentes kertészkedés – 5 organikus tipp a teljesen vegyszermentes kertért!

Vegyszermentés kertészkedés, tippek a teljesen vegyszermentes kertészkedésért, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a vegyszermentes kertészkedésről.

2020-08-13

Így lehet saját mandulád! - Mandula nevelése magról

Neveljünk mandulafát házilag, mostani cikkünkben megmutatjuk nektek, hogyan nevelhettek saját kezűleg mandulafát! Mindent megtudhattok a mandulafa neveléséről.

2020-08-03

A szőlő augusztusi növényvédelme

A szőlő nyári növényvédelme, a szőlő augusztusi növényvédelme, most mindent megtudhattok a szőlő nyári növényvédelméről! Olvasd el cikkünket a szőlő növényvédelméről.

2020-06-13

Filléres csodaszer – Készítsünk kalciumos levéltrágyát házilag!

Saját kezűleg készíthetünk, fillérekből kalciumos levéltrágyát, most elmondjuk nektek, hogyan és miért érdemes mindenkinek kalciumos levéltrágyát készítenie!

2020-06-10

Levéltetvek elleni szerek – Melyik mire jó és hogyan alkalmazzuk?

Levéltetvek elleni szerek bemutatása, melyik levéltetű elleni szer mire való, hogyan alkalmazzuk a levéltetű elleni szereket? Most mindent elmondunk a levéltetvek elleni szerekről.

2020-06-09

Hogyan lehet hatalmas, különleges illatú bazsalikombokrod? Szakértőnk titkai segítenek!

Legyen neked is hatalmas, és különleges illatú bazsalikombokrod! Szakértőnk olyan tippeket oszt most meg, amik segítenek abban, hogy a bazsalikombokrod akkora legyen, mint még soha!

2020-07-31

Csodaszép párnácskák a kertben – Termessz te is havasi gyopárt!

A havasi gyopár nagyon különleges, csodálatosan szép növény, mindenkinek a kertjében ott van a helye. Most mindent elmondok nektek a havasi gyopárról!

2020-08-07

Augusztusi ültetés a kiskertben – Zöldségek és fűszernövények a nyár végére

Augusztusban is ültethetünk még zöldségeket, valamint fűszernövényeket bátran, mostani cikkemben megmutatom nektek, mely zöldségeket lehet augusztusban ültetni!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


fitotron

növ.-i kísérleti berendezés. Olyan szabályozható környezeti körülmények (táptalaj, hő-... Tovább

Gyomirtó Sekator

Gyomirtó permetezőszer őszi búza, őszi és tavaszi árpa gyomirtására.Hatóanyag: 5 %... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem