Legszebb magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni

Magyarország legszebb tájai, ahol tóparton pihenhetünk fillérekből

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

magyar tavak

5.    Orfű népszerűsége


Orfű népszerű üdülőhelynek számít belföldön, mintegy 10-15 ezres vendégsereg lepi el a várost egy-egy nyári szezon alkalmával, de ezt nem csak az orfűi fesztiválnak köszönheti! 1960-ban több mesterséges tavat is kialakítottak a Baranya-hegyháton fekvő kis falucskában, ami igazán híressé tette a vidéket.


A szokásos tóparti programokhoz híven itt is csónakázhatunk, vízibiciklizhetünk és számos kemping és vendégház fogadja a vendégeket éjszakára. Érdemes a környéket is bebarangolni, ha erre járunk, több túraútvonal is húzódik a meseszép erdőben, hegyekben. Az ország egyetlen üzemszerűen működő vízimalma is itt található, ami mellett egy kemencés nyári konyha is helyet kap, ahol az odalátogatóknak friss kenyeret készítenek. Számos szabadstrand van a tó körül, de ha a fizetőset választjuk 1000 forintot kell fizetnünk a belépőért.

 


6.    Sóstófürdő Nyíregyháza nevezetessége


Nyíregyháza északi részén, a központtól mintegy 4 kilométerre található Sóstófürdő, aminek különlegessége, hogy a kisvasúttal is kiutazhatunk a tölgyerdőben fekvő tópartra. A csónakázást és fürdőzést a hangulatos szobrok és szökőkutak teszik még élvezetesebbé. Sóstófürdőn lehetőséged van a gyógyvízben is megmártózni, valamint gyógykezeléseket is kérhetsz a fürdőházban. Az 50 fokos vizet a mozgásszervi és nőgyógyászati problémákkal rendelkező idelátogatóknak ajánlják. 


Az üdülőhelyen többféle szórakozási lehetőségünk van, itt található az Aquarius fedett aquapark, a Parkfürdő medencés strand, a fürdőház és a tóban is kedvünkre megmártózhatunk. A környéken van kalandpark és állatkert is, de több túraútvonalon is elindulhatunk, ha inkább kirándulnánk. A Sóstófürdű belépőjegyára felnőtteknek 1600 forint, gyerekeknek pedig 1300 forint egy napra, ami kicsit magasabb ár az eddig felsoroltaknál, de ha idén inkább elkerülnénk a Balatont, akkor mindenképp érdemes Nyíregyháza felé venni az irányt.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gombaölo Amistar Xtra

Strobilurin és triazol típusú hatóanyagok új kombinációja a szélesebb hatásspektrum, a jobb... Tovább

anaerobiózis

oxigén nélküli életforma; az energiaháztartás szempontjából előnytelenebb az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek