notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hollandiában nincs kóbor kutya

Hirdetés

A holland titok – Az első ország, ahol nincs egyetlen kóbor kutya sem!

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Nézzük, miért nincs Hollandiában kóbor kutya

Hollandiában megoldották a kóbor kutyák kérdését

Hollandia nagyon sok mindenben mutat kiváló példát a világnak, nincs ez másképpen a kutyák esetében sem. Ez az állam az első, ahol nem lehet látni egyetlen egy kóbor kutyát az utcákon, mostani cikkünkben pedig azt is elmondjuk nektek, hogyan érték ezt el, érdemes velünk tartania mindenkinek! 

 

Hollandia, a kóbor kutyamentes ország 

Hollandiában teljesen megváltoztatták a kutyák sorsát, a kormány konkrét lépéseket tett annak érdekében, hogy az utcákat ellepjék az állatok. Ennek pedig az lett a vége, hogy 2016-ban létrejött az első olyan ország, amely megszabadította a kóbor állatokat az utcáktól, nézzük, hogyan sikerült mindezt véghezvinni! 

 

Hollandia változást követelt

Mint minden ország, Hollandia óriási mértékű kutyanépességgel rendelkezett már a XIX. században is, szinte minden egyes családnak volt kutyusa – nem véletlenül, ebben az országban is státuszszimbólumként tekintettek rájuk. Sajnos azonban a nagyszámú kutyák jelenléte kiváltott egy veszettség-járványt, ami hamarosan az egyik vezető halálozási ok lett. A kutyatartók megijedtek, ezért lemondtak hű társaikról, akik ezután utcára kerültek. Kis idő múlva eljött a változás kora, Hollandia kész volt változtatni. 

Hirdetés

 

Első lépésként olyan napokat szerveztek, melyek az ivartalanításról szóltak, és itt kapcsolódott be a kormány: minden költséget fedeztek, a sterilizálás és a kasztrálás teljesen ingyenes volt. Ekkor a szuka ebek 70 százalékát sikerült sterilizálni. Minden kutya orvosi vizsgálatban részesült, elkezdték ellenőrizni az oltásokat is. 

 

Hirdetés

Törvények a kóbor kutyák miatt

A kormány elfogadta azt a törvényt, amely védi az állatokat, és jóváhagyott egy másik törvényt is, amely az állategészségügyről és az állatjólétről szól. Ezek a jogszabályok arra ösztönözték a gazdikat, hogy megfelelő kezelést biztosítsanak a háziállatoknak és megszűnjenek a visszaélések. Ha a gazdik megszegték a törvényben foglaltakat, akkor legfeljebb 3 év szabadságvesztéssel és 16 000 dollárt meghaladó bírsággal lehetett büntetni őket. 
A tenyésztőket is érintették a változások, ugyanis magasabb adóval sújtották a tenyésztőktől való kutyák vásárlását. Ez a hozzáadott költség arra kényszerítette a gazdikat, hogy vegyék figyelembe a háziállatok megszerzésének egyéb módjait is, ezzel növeljék a kóbor kutyák örökbefogadásának esélyét.

 

Kampányok a kóbor kutyákról

A kormány figyelemfelkeltő kampányokat indított a tudatosság növelésének érdekében. Az embereknek lehetőségük volt arra, hogy gondoskodjanak hajléktalan ebekről. Ezeket a kis állatokat megszerették szépen lassan, a vége pedig az lett, hogy több mint egymillió kutyus talált biztonságos helyre. 

 

Hollandia manapság

Hollandia mára a boldog kutyák országa lett, ahol nem lehet látni kóbor kutyákat. Nemcsak otthonaikban élnek biztonságosan a kutyusok, hanem az ország legtöbb üzletében, éttermében és más létesítményében is elfogadottak. Ti mit gondoltok ezekről a megoldásokról? Szavazzatok lentebb! 

Egyetértesz a holland módszerrel?

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-08-22

Az autók rémálma, támad a nyest – Így védekezhetsz ellene!

A nyestek rengeteg kárt képesek okozni, tönkreteszik az autók szigetelését, megrágják a kábeleket, de még a padlásra is képesek beköltözni, nézzük, hogyan védekezhetünk a nyestek ellen!

2019-08-07

A legolcsóbb, legjobb tápok, amiktől szárnyra kapnak tyúkjaid!

Nagyon olcsó, mégis eszméletlenül egészéges alternatívákat hoztam most nektek, nézzétek meg, melyek azok a tápok, amikkel érdemes etetned a tyúkjaidat!

2019-08-07

37 népszerű növény, amik veszélyt jelentenek a kutyákra

37 nagyon népszerű, és egyben nagyon veszélyes növényt mutatok most be nektek. Ezek a növények halálos fenyegetést jelentenek a kutyákra nézve, vigyázzatok velük!

2019-08-12

Magadat véded, közben mindent pusztítasz – A naptej rejtett árnyoldalai…

A naptejnek számtalan káros hatása van, mostani cikkemben elmondom nektek, miért nem lenne szabad senkinek sem naptejet használnia! Minden a naptejről!

2019-08-29

Hétköznapi hősök – Interjú Lehoczky Krisztiánnal, a Mályi Madármentő Állomás vezetőjével

A Mályi Madármentő Állomás létrehozójával, a madarak megmentőjével készítettünk interjút, tartsatok velem és ismerkedjetek meg vele ti is közelebbről!

2019-07-23

Szumátrai tyúkok, avagy még mindig divat a fekete

Mostani cikkemben bemutatom nektek a világ legkülönlegesebb tyúkfajtáját, ami nem más, mint a szumátriai tyúk. Érdemes nektek is megismerkedni a fekete csodával!

2019-08-05

Így nevelhetsz te is gyöngytyúkot

A gyöngytyúkok nagyon aranyos, szép, és nem utolsósorban hasznos állatok, mostani cikkemben elmondom nektek, miért érdemes nektek is gyöngytyúkot tartanotok!

2019-09-06

Két kártékony csigafaj túrhatja ki az őshonos éticsigát – A lakosság segítségét kérik!

Kártékony csigafajok szoríthatják ki Magyarországról az egész Európában őshonos éticsigát. Mostani cikkemben bemutatom nektek ezt a két új csigafajt, érdemes megismerni őket!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
300 762
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 895 497
Közösség

zászpa (Veratrum)

a liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozó nemzetség, számos dísz-, gyógy- és... Tovább

II. Rákóczi Ferenc Mezõgazdasági, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

Szakközépiskola Agrárközgazdasági és áruforgalmazó technikus képzés Cím: Kiskunhalas... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 151

Átlagos értékelés: 4.7

Állatok Állatorvos Állattenyésztés