notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hollandiában nincs kóbor kutya

Hirdetés

A holland titok – Az első ország, ahol nincs egyetlen kóbor kutya sem!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Nézzük, miért nincs Hollandiában kóbor kutya

Hollandiában megoldották a kóbor kutyák kérdését

Hollandia nagyon sok mindenben mutat kiváló példát a világnak, nincs ez másképpen a kutyák esetében sem. Ez az állam az első, ahol nem lehet látni egyetlen egy kóbor kutyát az utcákon, mostani cikkünkben pedig azt is elmondjuk nektek, hogyan érték ezt el, érdemes velünk tartania mindenkinek! 

 

Hollandia, a kóbor kutyamentes ország 

Hollandiában teljesen megváltoztatták a kutyák sorsát, a kormány konkrét lépéseket tett annak érdekében, hogy az utcákat ellepjék az állatok. Ennek pedig az lett a vége, hogy 2016-ban létrejött az első olyan ország, amely megszabadította a kóbor állatokat az utcáktól, nézzük, hogyan sikerült mindezt véghezvinni! 

 

Hollandia változást követelt

Mint minden ország, Hollandia óriási mértékű kutyanépességgel rendelkezett már a XIX. században is, szinte minden egyes családnak volt kutyusa – nem véletlenül, ebben az országban is státuszszimbólumként tekintettek rájuk. Sajnos azonban a nagyszámú kutyák jelenléte kiváltott egy veszettség-járványt, ami hamarosan az egyik vezető halálozási ok lett. A kutyatartók megijedtek, ezért lemondtak hű társaikról, akik ezután utcára kerültek. Kis idő múlva eljött a változás kora, Hollandia kész volt változtatni. 

Hirdetés

 

Első lépésként olyan napokat szerveztek, melyek az ivartalanításról szóltak, és itt kapcsolódott be a kormány: minden költséget fedeztek, a sterilizálás és a kasztrálás teljesen ingyenes volt. Ekkor a szuka ebek 70 százalékát sikerült sterilizálni. Minden kutya orvosi vizsgálatban részesült, elkezdték ellenőrizni az oltásokat is. 

 

Hirdetés

Törvények a kóbor kutyák miatt

A kormány elfogadta azt a törvényt, amely védi az állatokat, és jóváhagyott egy másik törvényt is, amely az állategészségügyről és az állatjólétről szól. Ezek a jogszabályok arra ösztönözték a gazdikat, hogy megfelelő kezelést biztosítsanak a háziállatoknak és megszűnjenek a visszaélések. Ha a gazdik megszegték a törvényben foglaltakat, akkor legfeljebb 3 év szabadságvesztéssel és 16 000 dollárt meghaladó bírsággal lehetett büntetni őket. 
A tenyésztőket is érintették a változások, ugyanis magasabb adóval sújtották a tenyésztőktől való kutyák vásárlását. Ez a hozzáadott költség arra kényszerítette a gazdikat, hogy vegyék figyelembe a háziállatok megszerzésének egyéb módjait is, ezzel növeljék a kóbor kutyák örökbefogadásának esélyét.

 

Kampányok a kóbor kutyákról

A kormány figyelemfelkeltő kampányokat indított a tudatosság növelésének érdekében. Az embereknek lehetőségük volt arra, hogy gondoskodjanak hajléktalan ebekről. Ezeket a kis állatokat megszerették szépen lassan, a vége pedig az lett, hogy több mint egymillió kutyus talált biztonságos helyre. 

 

Hollandia manapság

Hollandia mára a boldog kutyák országa lett, ahol nem lehet látni kóbor kutyákat. Nemcsak otthonaikban élnek biztonságosan a kutyusok, hanem az ország legtöbb üzletében, éttermében és más létesítményében is elfogadottak. Ti mit gondoltok ezekről a megoldásokról? Szavazzatok lentebb! 

Egyetértesz a holland módszerrel?

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2020-02-18

Kód a tojásokon - Melyik mit jelent? Erre kell odafigyelni!

Kódok a tojásokon - a most következő cikkből minden kiderül, melyik kód milyen jelentéssel bír, mire érdemes odafigyelni tojás vásárlásnál, ajánlom mindenkinek.

2020-02-12

Állatkínzás vagy sem? Ezért van lyuk a tehenek oldalán

Lyuk kerül a tehenek oldalára, ez pedig rengeteg vitának képezi a tárgyát. Nézzük, miért van lyuk a tehenek oldalán, és mennyire előnyös ez. Valóban állatkínzás lenne?

2020-02-25

Nagyon veszélyes afrikai kullancs jelent meg – Durva betegségeket terjeszt!

Korábban még soha nem találkoztak ezzel az afrikai kullanccsal Magyarországon. Mostani cikkemben mindent megtudhattok erről a veszélyes kullancsfajtáról!

2020-02-18

Változnak az idők - Eltűntek a tyúkok a kertekből

A tyúkok szinte teljesen eltűntek a kertekből, pedig régen mindenhol ott voltak, nagyszüleinknél még természetes volt a tyúkok jelenléte, kapirgálása.

2020-02-20

2000 tonna betegségeket terjesztő rovar marad életben, ha nem segítünk a fecskéknek!

Hatalmas bajban vagyunk, és ha így marad, akkor még nagyobb bajban leszünk. A fecskék száma az utóbbi két évtizedben a felére esett vissza. Védjük meg együtt a fecskéket!

2020-01-21

Megdöbbentő képsorok – Ez a sorsuk a kóborkutyáknak!

Sajnos nagyon sok kóbor kutya él a világon, és eszméletlen, hogy milyen körülmények között kell minden egyes nap küzdeniük azért, hogy élelemhez, és vízhez jussanak.

2020-01-24

Itt a tavasz? – Megérkeztek az első gólyák!

Igaz, hogy még csak január van, de már most megérkeztek az első fehér gólyák a telelésükből. Nézzük, mit is jelent a fehér gólyák érkezése, és mire számíthatunk!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
662 300
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 375 382
Közösség

fajlagos talajnyomás

az egységnyi talajfelületre merőlegesen ható terhelő nyomás, amely az erőgép, traktor... Tovább

zero tillage [e. zéró tiledzs]

a mechanikai művelés mellőzésével folytatott növ. A gyomosodást ilyenkor vegyszerekkel... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 153

Átlagos értékelés: 4.7

Állatok Állatorvos Állattenyésztés