notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kisméretű kutyafajták, akiket imádni fogsz!

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Kisméretű kutyafajták, és amiket jó tudni róluk, mielőtt befogadnál egyet

Szélesi Ferenc - Főkertész
Ismerd meg te is a világ legédesebb kisméretű kutyafajtáit!

Máltai selyemkutya

Nem minden apró termetű kutyafajta mondhatja el magáról, hogy az ókorban görög templomokat emeltek a tiszteletére – a máltai selyemkutya azonban ezek közé tartozik. Jó magatartású, könnyedén nevelhető állatok, de nem ajánlott kisgyerekek közelében tartani őket, mert nem tűrik jól a gyűrődést. Várható élettartamuk 12-15 év. Habár a máltai selyemkutyák előszeretettel okoznak örömet gazdájuknak, nevelésük kissé nehézkes lehet. Mindenképpen érdemes ketrechez szoktatni őket. 

 

Kis termetük miatt nagyon érzékenyek a hidegre, különösen nyirkos helyeken. Hosszú szűrük nem dísz – ez segíti megvédeni bőrüket a napégéstől. Szintén ez okból nem ajánlott kisgyerekeket engedni a közelükbe, ezért nem feltétlenül ideálisak olyan háztartásokba, ahol fiatal gyerekek is vannak.

Si-cu

Barátságos és játékos természetüknek köszönhetően a si-cuk végtelenül népszerűek az apróbb kutyafajták között. A kínai Tang-dinasztiában palotakutyaként tartották őket, a fajta neve pedig „kis oroszlánt” jelent. Várható élettartamuk 10-16 év.

hirdetes

 

Nevük ellenére nem miniatűr vadállatokról van szó, habár meglehetősen nehéz lehet házhoz szoktatni őket. Légy kitartó nevelésekor és ne hagyd magára, amíg nevelésük teljesen be nem fejeződik. A ketrechez szoktatás e fajtánál is sokat segíthet. Habár a gyerekek mellett jól viselkednek, apró termetük miatt azonban nem ajánlott kisgyermekek közelébe engedni őket, mert könnyedén megsérülhetnek.

Minden kutyafajta hajlamos saját „végtermékének” elfogyasztására, de a si-cukra ez a viselkedés valamiért különösen jellemző. Ezt a problémát csak úgy háríthatod el, ha nem hagyod, hogy hozzá szokjon. Figyelj oda rá és rögtön takarítsd fel, amit maga mögött hagy.

Yorkshire terrier

Ezek a bátor és okos kutyák nincsenek mindig tisztában pici méretükkel. Szerető és határozott fajta, és – ahogyan azt nevük is mutatja – terrierekhez méltóan viselkednek. Várható élettartamuk 12-15 év. A yorkiekként is becézett kutyusok köztudottan nehezen szoktathatók házhoz, ezért mindenképpen ajánlott ketrecbe nevelni őket. Néhány példány kissé túl élénk is lehet, ami azt jelenti, hogy minden apró neszre ugatni kezdhetnek. Ezt a viselkedést korai, kitartó neveléssel mérsékelheted – érdemes profi nevelő segítségét kérni.

hirdetes

A yorkshire terrierekre különösen jellemző a „kis kutya, nagy magabiztosság” jelenség, és nem ritka, hogy náluk sokkal nagyobb termetű kutyákkal próbálnak kikezdeni, ha engedik nekik. Mindig figyelj oda rá és ne hagyd, hogy bajt okozzon. Már korukban ajánlott engedelmességi tréningre vinni őket, hogy megszokják más kutyák és emberek közelségét. Mint sok más kistermetű kutya, ők sem viselik jól a hidegeket, különösen nyirkos helyeken.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-05-12

Nagy a baj, fogynak a verebek is – Így segíts rajtuk!

A verebek is hatalmas bajban vannak, éppen ezért fontos, hogy megvédjük a verebeket. Cikkünkben elmondjuk, mit tehettek ti is a verebek védelméért!

2020-07-03

Tollaslábú szépségek – A Brahma tyúkok bemutatása

A Brahma tyúkok nagyon érdekesek, nagyon szépek és nagyon aranyosak, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a Barahma tyúkokról!

2020-05-22

Kedvenc tollasaim – Bemutatom a selyemtyúkokat

A selyemtyúkok a világ legcsodálatosabb élőlényei, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a selyemtyúkokról, ismerkedjetek meg a selyemtyúkokkal.

2020-04-10

Birkanyírás szakszerűen – A birkanyírás lépései

A birkanyírással fogunk foglalkozni mostani cikkünkben, mindent elmondunk a szakszerű birkanyírásról. Tartsatok velünk és tudjatok meg mindent a birkanyírásról!

2020-06-05

Melyik tojást fogyasszuk? – Különbségek a bolti és a szabadtartású tojások között!

Mi mindenben különböznek egymástól a bolti valamint a szabadtartású tojások? Cikkünkben mindent elmondunk nektek a tojások közötti különbségekről!

2020-07-03

Mit tehetünk méhtámadás esetén? – Szakértőnk tippjei mindenkinek!

Méhtámadás elleni védekezési módokat mutatok most nektek, cikkünkben megtalálhatjátok azokat a legjobb módszereket, amik segítségével könnyen védekezhettek méhtámadás esetén.

2020-07-02

10 természetes, bevált módszer darázscsípésre, ami azonnal hat!

Darázscsípés elleni megoldások, mostani cikkemben 10 természetes, bevált módszert mutatok be nektek, amik segítenek darázscsípés ellen, nézzük, mit tehetsz darázscsípés ellen!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
261 356
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 578 815

gümő (tuberkulum, tuberculum)

a gümőkór egyik legjellemzőbb kórbonctani megnyilvánulási alakja, amikor a szervekben kis... Tovább

éghajlat (klíma)

egy adott helyen, hosszabb időszak (ált. néhány évtized) alatt a környezetével állandó... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állattenyésztés