Légy Te is környezettudatosabb - íme 7 ötlet, mire figyelj kisállatod kapcsán

hirdetes

Hogyan legyél környezettudatos kisállatod kapcsán? Íme, 7 szuper ötlet

TK, SFV
Labrador retriever

4.    Érdemes menhelyről választanod kiskedvenced


Véleményem szerint nem szükséges hosszasan részletezni, hogy mennyi szempontból jó, ha menhelyről fogadjuk örökbe kedvencünket. Az elsődleges, hogy ezáltal képesek vagyunk egy élőlénynek egy második esélyt biztosítani – aki ezért biztosan hálás lesz. Miért is vásárolnál nem kis összegért egy kutyát, macskát, ha ez a sokkal tisztább lehetőség is adott – hiszen rengetegen várakoznak, élnek a menhelyeken. Habár a fajtatiszta állatok általában nagyobb népszerűségnek örvendenek – ilyeneket kevésbé találunk ketrecbe zárva. Előbbiek viszont a helyzetük által sokkal erősebb immunrendszerrel rendelkeznek, kevesebb egészségügyi gondjuk lesz, mint fajtatiszta társaiknak, akik rengeteg kényes gondozást igényelnek.

hirdetes


5.    Készítsd el Te kiskedvenced játékait


Miért költenél drága játékokra, melyek egyre népszerűbbek a tömegtermelés végett, amikor elkészítheted kutyusod kedvenc játékát otthon is, sokkal egyszerűbben? Ráadásul, amennyiben elég kreatív vagy, és újra tudod hasznosítani a környezetedben talált dolgokat, csökkenteni tudod az eldobandó tárgyak listáját.


6.    Gondolj az élővilágra


Figyelj oda, hogy kedvenced, ha a szabadban van, ne bántson más állatokat. Így is rengeteg madár, gyík pusztul el, így próbálj meg rájuk vigyázni miközben kutyád, macskád az udvaron van. Amennyiben például tudod, hogy macskád szokott vadászni, ne helyezz madáretetőt elérhető távolságába, így is megóvva szárnyas barátainkat.

hirdetes


7.    Etesd okosan


A macskák, kutyák rengeteg húst esznek, amely környezetünkre kockázatos lehet – még ha nem is olyan nagy mértékben, mint gondolnánk. Ezzel az a probléma, hogy ezek az eledelek olyan hússzármazékokból készülnek, melyeket az emberek már nem fogyasztanának el. 


Gondolj arra, hogy minél nagyobb kiszerelésben vásárold meg ezeket az ételeket, illetve, hogyha konzervet veszel, is igyekezz a környezetbarát fajtákból választani. Ezenkívül tartsuk szem előtt a megfelelő beviteli mennyiségüket – csak a dobozon megjelölt mennyiséget adjuk kedvencünknek, nehogy elhízzon tőle.
 

Neked van kiskedvenced?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-08-08

Jártál már a magyar sík vidéken? Rengeteg programmal vár a pásztorok földje, a Hortobágy!

Tudtad, hogy az ország első nemzeti parkja a Hortobágyi Nemzeti Park volt? Gazdag programkínálattal találkozhatunk, ahol mindenki megtalálhatja a megfelelőt!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-07-30

8 érdekesség a kutyákról: biztosan lesz olyan, amin Te is meglepődsz

Sokszor azt gondolhatjuk, annyira szeretjük négylábú kedvencünket, hogy mindent tudunk róla. De valóban így lenne? Nem is gondolnád, mennyi mindent értünk félre!

2022-07-31

Állatos (fa)viccek, amik garantáltan lefárasztják az agyad

Az állatokat mindenki szereti. A vicceket nem biztos, de mindenkinek van oylan, amin elmosolyodik - ha más nem, akkor fájdalmában. Íme, a legjobb állatos viccek!

2022-07-31

8 megdöbbentő érdekesség a malacokról

A malacok tisztátalan és buta állatok lennének? A sztereotípia ezt közvetíti, de jobban hasonlítanak ránk, emberekre, mint gondolnánk. Lássuk, hogy miben!

További cikkek ebben a témában


sédkender (Eupatorium cannabinum L.)

a ->fészkesek családjának csövesvirágúak alcsaládjába tartozó, patakok menlén,... Tovább

Az akác felhasználása

A szakértők szerint az egyik legtartósabb fafajta az akác, ezért kültéren remekül... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek