Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát, és etesd ezzel a csirkéket

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami élénk sárga, narancs színekben virágozva dobja fel a kerteket, na meg a  csirkeólakat – hiszen kétlábú, szárnyas kedvenceinknek is nagy kedvence ez a növény. Miért ne ültetnél idén tavasszal?

Kerti sarkantyúka csirke etetése

Mit kell tudni a kerti sarkantyúkáról? 

A kerti sarkantyúkáról már korábban is irtunk egy részletes ismertetőt, amit ide kattintva olvashattok el ,ami elég nagy sikert aratott, ezért is merjük ajánlani, hogy ültessetek, és használjátok a csirkék, tyúkok etetésére is. És mivel már a fenti linken részletesen bemutattuk, most csak pár mondatban foglalnánk össze a legfontosabb tulajdonságait. A kerti sarkantyúka egy kerek levelű, trombita alakú virágokkal rendelkező növények, aminek virágai nemcsak csodaszépek, hanem ehetőek is! A virágok legtöbbször sárga, narancssárga, piros, rózsaszín és fehér árnyalatúak. A vízitormához hasonló borsos ízük van. Mind a levelek, mind a virágok táplálóak és teljesen ehetők. Amit még fontos lehet tudni, hogy a kerti sarkantyúka C-vitamint, vasat és mangánt tartalmaz. Antibiotikus és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkeznek. 

Kerti sarkantyúka miért jó a csirkéknek?

A háztáji csirkéknek számos előnyt tartogat ez a különleges virág, amin valószínűleg senki sem lepődik meg, miután már részletesen bemutattuk a kerti sarkantyúka pozitív tulajdonságait. A kerti sarkantyúka minden része rendelkezik antibiotikus és antimikrobiális tulajdonságokkal. A virágok glükotropaeolin nevű vegyületet tartalmaznak, amely rágás és emésztés hatására antibiotikus anyagokká alakul. Ez segíthet megelőzni és kezelni a csirkék kisebb bakteriális fertőzéseit. A kert sarkantyúkában található tápanyagok, különösen a magas C-vitamin-tartalom, elősegíthetik a tojástermelés fellendítését. A csirkék különféle növényekkel való ellátása elősegítheti a reproduktív egészséget. Itt találsz egy részletes cikket arról, hogy milyen más növényekkel érdemes még a csirkéket etetni. Egyes kutatások azt mutatják, hogy még fertőtlenítő hatása is van ennek a virágnak, borsos ízét adó anyagok segíthetnek megelőzni és kiűzni a parazita férgeket. A csirkék szeretik a leveles zöldeket és az ehető virágokat, bátran etesd őket ilyenekkel! 

Lapozz a következő oldalra, és mutatjuk, melyik részeit ehetik meg a csirkék a kerti sarkantyúkának, valamint hogy hogyan ültethetsz idén tavasszal! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

2024-03-25

Ezért nem érdemes nyuszit venni húsvétra a gyerekeknek

Bár egy húsvéti nyuszi aranyos és vonzó ajándék lehet gyerekeknek, fontos megfontolni néhány szempontot, mielőtt döntést hoznál, méghozzá ezeket!

2024-04-21

Meg kell metszeni elvirágzás után az orgonát, hogyan?

Általában a legtöbb orgona májusban vagy június elején virágzik, így a metszést közvetlenül a virágzás befejeződése után, idén azonban korábban virágzott!

2024-03-05

Elfagyhatnak a kibújt tulipánok, ha fagy jön?

Sajnos kárt tehet a nárciszokban, jácintokban, tulipánokban a fagy, de vannak praktikák, amikkel könnyedén védekezhetsz ellene. Mutatjuk a kertész tippjeit!

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

2024-03-25

5 millió Forintos bírságot is kaphat, aki nem írtja ki a parlagfüvet 2024-ben

5 milliós bírság is ütheti a parlagfüves telkek tulajdonosait! Ismerd meg a 2024-es bírságokat, és azt, hogyan védekezhetsz hatékonyan a parlagfű ellen a telkeden!

2024-04-16

Soha nem fogod elhinni, hogy mennyi uborkát lehet termeszteni ezzel a trükkel!

Fedezd fel az uborka termesztés trükkjeit, amellyel bőséges termést érhetsz el! Tanulj a vetéstől a kiültetésen át a gondozásig és a kártevők elleni védekezésig.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

.../2006. (...) FVM rendelet

a termõföldre vonatkozó elõvásárlási és elõhaszonbérleti jog gyakorlásával összefüggõ... Tovább

faj (species)

alapvető —>rendszertani egység. A beletartozó élőlények lényeges tulajdonságaikban... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Érdekességek Házi kert Környezetvédelem virág