Itt forgatta a Netflix az új sorozatát! Keszthelyen járt a stáb!

Tudtad, hogy ez a magyar kastély az egyik legjobb Netflix sorozat helyszíne?

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Bizony egyre több filmet és sorozatot forgatnak Magyarországon, szinte minden félévben hallani, hogy a legismertebb amerikai és nemzetközi színészek és sztárok lepik el a fővárost, mert itt forgatnak. Ezen nem is lehet meglepődni, hiszen rengeteg korabeli helyszín fennmaradt az országban, amelyek a régebbi időkben játszódó filmekhez tökéletes helyszínéül szolgál. Manapság a legmenőbb sorozatokat a Netflixen látjuk, de tudtad, hogy ebben a sorozatban végig egy magyar kastély szolgál helyszínül?

Keszthelyi Kastély a Netflixen

Magyar kastélyban forgatták ezt a Netflix sorozatot

A Netflix tavaly hozott ki egy nagy költségvetésű sorozatot, amit szinte teljes egészében Magyarországon forgattak a keszthelyi Festetics-kastélyban, amely a sorozatban cári palotaként szolgált. Te tudod már melyik sorozatról van szó?

A 2021-es sorozatot a Trónok harca sikereihez mérik, és ez pedig nem más, mint az Árnyék és csont (Shadow and Bone), ami Leigh Bardugo regényei alapján készült. A sorozat a 19.századi Oroszország ihlette környezetben játszódik és a szereplők, akik természetfeletti erőkkel rendelkeznek és így próbálnak a sötétség ura ellen fellépni.

A sorozatot 2021. április 23-án mutatták be, amely után egyből igazi közönségsikert aratott az első széria, és a legtöbb kritikus a Trónok harca sorozat minőségéhez és szintjeihez mérik. Az első évad 8 részből áll, amit szinte teljes egészében Magyarországon forgattak még 2019 őszétől egészen 2020 tavaszáig, mintegy féléven keresztül. Nem csak a keszthelyi kastély volt az egyetlen helyszín, több budapesti stúdiót is használtak a forgatásra, illetve több főváros környéki külső helyszínt is bejártak. Leginkább viszont a keszthelyi Festetics-kastélyban zajlottak a forgatások, ami tökéletes helyszínéül szolgált a sorozatnak. A filmbéli cár kis palotájaként jelenítik meg a kastély épületét és belső tereit, amit digitálisan még négy hagymakupolás toronnyal kiegészítettek, hogy még inkább hasonlítson a korahű orosz építészethez.

Filmforgatás Magyarországi helyszíneken

Keszthelyen körülbelül három hetet dolgoztak 2019 novemberétől egy körülbelül százfős forgatócsoporttal együtt, és a forgatás alatt, az egyik kedvenc jelenetünkhöz, ami egy báli jelenetként szerepel a sorozatban, több száz környékbeli statiszta is közreműködött.

Netflix sorozatok magyar helyszín

A kastély igen látványosan szerepel mindvégig a sorozatban, így szinte minden belső tér szerepet kapott a könyvtártól a tükörteremig, a folyosók és a lépcsőház is teljesen felismerhető. A belső terek mellett a főbejárat előtti udvart is felfedezhetjük és a parkot is jelentősen használták a forgatások során. A Festetics Kastélyban már számtalan film és sorozat készült, de még eddig egy filmben sem lett ilyen láthatóan megmutatva az épület és annak belső terei.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csupasz búza

a —>búza nemzetség egyik alakja. Termesztett búzáink főleg csupasz búzák. Abban tér... Tovább

függesztett munkagépek

az erőgép hidraulikus emelőszerkezetéhez úgy csatlakozó munkagépek, hogy azok teljes tömege... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek