Mit szimbolizálnak az esküvőn a különböző virágok? - ez a jelentésük az esküvői virágoknak a csokrokban

hirdetes

Különleges dolgokat szimbolizálnak az esküvőn a virágok! - Ez a jelentésük az esküvői virágoknak

VN, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mit szimbolizálnak az esküvői virágok?

Hortenzia: hála, őszinteség, megértés

Ezek a virágok nagy, bőséges csokorban érkeznek általában, különösen nyári esküvőkhöz tökéletes választás, ráadásul még a jelentésük is nagyon szép. Ezeknek a virágoknak a neve a görög „víz” szóból, valamint a „korsót” vagy edényt jelentő görög szóból származik. A hortenzia a hálát, az őszinteséget és a mély megértést szimbolizálja – ezek pedig, legyünk őszinték, nagyon fontosak a házasságban.

Jázmin: Örök szerelem, jó szerencse, pozitivitás

Ahhoz, hogy egy gyönyörű fehér virág díszítse a menyasszony ruháját, a jázmint általában esküvői összeállításokban használják. Ennek a virágnak a neve a perzsa yasamin szóból származik, ami azt jelenti, hogy „Isten ajándéka”, így tökéletes választás egy vallásos pár számára. A jázmin jelentése feltétel nélküli és örök szerelem, jó szerencse és pozitív energia.

Orchideák: termékenység és elegancia

Meglepő módon az orchidea tökéletes választás lehet egy olyan pár esküvőjébe, akik abban reménykednek, hogy hamarosan családot alapítanak. Ezeknek a virágoknak a neve szintén egy görög szóból származik, mégpedig „herét” jelent, a virág gyökereinek alakja miatt. Nemcsak a termékenységet, hanem az eleganciát és a luxust jelenti, így, ha valaki ilyen témát szeretne a Nagy Nap, akkor mindenképpen ajánljuk az orchideát az asztaokra, meseszép díszeket lehet belőlük készíteni, de csokorban is jól mutatnak!

hirdetes

Szegfű: szerelem, csodálat, szerencse

A szegfű is igen gyakran előkerül, bármilyen eseményre kelljen feldíszíteni termeket, így az esküvőkön is gyakran használják ezeket a virágokat, amelyeknek egyébként nagyon esküvőre való jelentésük van. A virág nevének pontos kialakulása nem ismert biztosan, de sokan úgy vélik, hogy a „koronázásból” származott, mivel a szegfűt gyakran használták görög szertartási koronák készítésére. A szegfű a szerelmet, a csodálatot és a jó szerencsét szimbolizálja.

Napraforgó: imádat, hűség, hosszú élet

hirdetes

Késő nyári, kora őszi esküvő? Az élénk színű csodálatos virágunk, a napraforgó minden esküvőt különlegessé varázsol! A napraforgók nevüket -nem meglepő módon- arról a virágzás közbeni hajlamukról kapta, hogy megfordulnak és a nap felé nézzenek. Az imádatot, a hűséget és a hosszú életet jelentik, ami tökéletes passzolnak az esküvő napjára.

Levendula: tisztaság, nyugalom, kegyelem

A levendula hazánkban is egyre népszerűbb, ez nem lehet véletlen, hiszen nem csak színt, hanem csodálatos illatot is ad minden esküvői csokorhoz, és olyan jelentése van, amely jól illeszkedik az esküvőkhöz. A franciául és latinul „mosni” szóval elnevezett lavandula tudományos név arra utal, hogy a levendulát általában mosásban használják. A levendula a tisztaságot, a csendet, a nyugalmat és a kecsességet jelenti – sok olyan tulajdonság, amellyel a menyasszony rendelkezik, íg tökéletesen passzol hozzá.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-26

Most kell elültetni a levendulát! Mutatjuk hogyan!

A levendula nemcsak csodaszép, hanem illata is remek, és számos gyógyhatással büszkélkedhet. Ültetni, gondozni nagyon egyszerű, most adunk néhány tippet.

2024-02-26

Így kell megmetszened a levendulát tavasszal

Azt szeretnéd, hogy idén nyárra még több meseszép virágot hozzon levendulabokrod? Akkor mutatjuk, hogyan kell megmetszened tavasszal - szakértői tanácsok.

2024-02-05

Igazi mesevilág: Ezek Európa legszebb virágfesztiváljai 2024 tavaszán

Mutatjuk Európa legszebb virágfesztiváljait 2024 tavaszára. Te hallottál mer ezekről a nagyszabású rendezvényekről? Meseszépek, mi választani sem tudnánk!

2024-02-26

Ezt az 5 pillangómágnes virágot ültesd el idén tavasszal!

Ezek a legszebb pillangómágnes virágok, amiket te is elültethetsz idén tavasszal. Varázsoljunk gyönyörű kertet, mutatjuk a kertészek tippjeit!

2024-02-15

Ezeket a virágokat ültesd tavaszi balkonládádba

A balkonládák tavasszal sem maradhatnak üresen! Milyen virágokat érdemes ültetni a tavaszi balkonládákba? Már mutatjuk is a mi kedvenceinket, amiket idén sem...

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

2024-02-13

Március elején ébresszük fel rózsáinkat téli álmukból

Kettőt pislogunk és itt a március, ideje a rózsáinkkal is foglalkozni és megmetszeni őket alaposan az alábbi tanácsok segítségével!

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

További cikkek ebben a témában


dísznövény Érdekességek Kertészet Ünnep virág