Mit szimbolizálnak az esküvőn a különböző virágok? - ez a jelentésük az esküvői virágoknak a csokrokban

hirdetes

Különleges dolgokat szimbolizálnak az esküvőn a virágok! - Ez a jelentésük az esküvői virágoknak

VN
Mit szimbolizálnak az esküvői virágok?

Hortenzia: hála, őszinteség, megértés

Ezek a virágok nagy, bőséges csokorban érkeznek általában, különösen nyári esküvőkhöz tökéletes választás, ráadásul még a jelentésük is nagyon szép. Ezeknek a virágoknak a neve a görög „víz” szóból, valamint a „korsót” vagy edényt jelentő görög szóból származik. A hortenzia a hálát, az őszinteséget és a mély megértést szimbolizálja – ezek pedig, legyünk őszinték, nagyon fontosak a házasságban.

Jázmin: Örök szerelem, jó szerencse, pozitivitás

Ahhoz, hogy egy gyönyörű fehér virág díszítse a menyasszony ruháját, a jázmint általában esküvői összeállításokban használják. Ennek a virágnak a neve a perzsa yasamin szóból származik, ami azt jelenti, hogy „Isten ajándéka”, így tökéletes választás egy vallásos pár számára. A jázmin jelentése feltétel nélküli és örök szerelem, jó szerencse és pozitív energia.

Orchideák: termékenység és elegancia

Meglepő módon az orchidea tökéletes választás lehet egy olyan pár esküvőjébe, akik abban reménykednek, hogy hamarosan családot alapítanak. Ezeknek a virágoknak a neve szintén egy görög szóból származik, mégpedig „herét” jelent, a virág gyökereinek alakja miatt. Nemcsak a termékenységet, hanem az eleganciát és a luxust jelenti, így, ha valaki ilyen témát szeretne a Nagy Nap, akkor mindenképpen ajánljuk az orchideát az asztaokra, meseszép díszeket lehet belőlük készíteni, de csokorban is jól mutatnak!

hirdetes

Szegfű: szerelem, csodálat, szerencse

A szegfű is igen gyakran előkerül, bármilyen eseményre kelljen feldíszíteni termeket, így az esküvőkön is gyakran használják ezeket a virágokat, amelyeknek egyébként nagyon esküvőre való jelentésük van. A virág nevének pontos kialakulása nem ismert biztosan, de sokan úgy vélik, hogy a „koronázásból” származott, mivel a szegfűt gyakran használták görög szertartási koronák készítésére. A szegfű a szerelmet, a csodálatot és a jó szerencsét szimbolizálja.

Napraforgó: imádat, hűség, hosszú élet

hirdetes

Késő nyári, kora őszi esküvő? Az élénk színű csodálatos virágunk, a napraforgó minden esküvőt különlegessé varázsol! A napraforgók nevüket -nem meglepő módon- arról a virágzás közbeni hajlamukról kapta, hogy megfordulnak és a nap felé nézzenek. Az imádatot, a hűséget és a hosszú életet jelentik, ami tökéletes passzolnak az esküvő napjára.

Levendula: tisztaság, nyugalom, kegyelem

A levendula hazánkban is egyre népszerűbb, ez nem lehet véletlen, hiszen nem csak színt, hanem csodálatos illatot is ad minden esküvői csokorhoz, és olyan jelentése van, amely jól illeszkedik az esküvőkhöz. A franciául és latinul „mosni” szóval elnevezett lavandula tudományos név arra utal, hogy a levendulát általában mosásban használják. A levendula a tisztaságot, a csendet, a nyugalmat és a kecsességet jelenti – sok olyan tulajdonság, amellyel a menyasszony rendelkezik, íg tökéletesen passzol hozzá.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-03-24

Tavaszi kopogtató inspirációk

A virágok és a tavasz lelkünket is táplálják, így hoztam pár inspirációs ötletet ajtókopogtatókhoz, amivel tavaszi hangulatba öltöztetheted otthonodat.

2022-03-31

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot!

2022-04-27

A legszebb anyák napi virágok, amik különleges jelentéssel bírnak

A különböző anyák napi virágok más és más jelentéssel bírnak, ami még különlegesebb anyák napi ajándékká teheti őket! Mutatjuk a legszebb anyák napi virágokat.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-03-24

Nincs Húsvét barka nélkül – mi a barka, milyen fajtái vannak és mikor virágzik?

Ha Húsvétról beszélünk, mindenki asztalán ott díszeleg a barka. De mi is a barka és miért köthető a húsvéthoz? Tudj meg többet cikkünkből a barka eredetéről!

2022-02-24

Ilyet még nem láttál: az egész Alcsúti Arborétumot beborította a hóvirág

Az Egész Alcsúti Arborétumot hóvirág fedi, érdemes most megnézni, mert valami elképesztően szép látvány, még annak is, aki nem éppen rajong ezért a virágért

További cikkek ebben a témában


zsugorodás

A talajok egységnyi tömege nedves állapotban ált. nagyobb térfogatú, mint szárazon,... Tovább

gravitáció (általános tömegvonzás)

az anyag legegyetemesebb kölcsönhatása: két pontszerű test egymásra tömegüknek szorzatával... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Kertészet Ünnep virág