Így díszítsd a karácsonyfádat, hogy teltebbnek tűnjön!

Hogyan tűnhet teltebbnek a karácsonyfa dekorációja – Egyszerű módszerek a hatás fokozására

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Szeretnéd tudni, hogyan lehet egy karácsonyfát teltebbé varázsolni dekorációval? Ezeket a stratégiákat kell követni a karácsonyfa díszítése során!

karácsonyfa díszítése

Így lesz teltebb a karácsonyfád dekorációja

Ha tudod, hogyan lehet egy karácsonyfát teltebbé varázsolni, akkor méltó fókuszponttá válik az ünnepi dekorációban. Akár mű vagy valódi fenyőt választunk, mindkettőnek lehetnek hátrányai, amelyek megakadályoznák a tökéletes karácsonyi dekorációnk kinézetét.A valódi fenyőfák természetüknél fogva egyenetlenek lehetnek, ráadásul még akkor is, ha nem vettünk ki egy igazi fát egyenesen a kertből, szállítása során összepréselődhetnek az ágak, és soványabbnak tűnik, mint amilyen valójában. A tizenegy hónapos tárolás pedig nem tesz jót a műfa ágainak.

Legyen szó fenyőről, jegenyefenyőről, lucfenyőről vagy műfáról, a karácsonyfa dekorációd a legjobban fog kinézni, ha kipróbálod ezeket a teltebbé varázsoló tippeket! Számos módszer létezik a hatás fokozására. Itt megosztottuk a szuper egyszerű és hatékony válaszokat arra, hogyan lehet a karácsonyfát teltebbé varázsolni.

HOGYAN LEHET TELTEBB A KARÁCSONYFA

1.    Az ágak beállítása

Az első számú stratégia, amikor egy karácsonyfát teltebbnek akarunk láttatni, az az ágak pihegése. Ez fontos, hogy a fa valódi vagy mesterséges, mivel az ágak összenyomódhatnak szállítás közben, vagy mesterséges fák esetében a tárolás során.

A bolyhosítás célja, hogy a fa minél szélesebb legyen, és ezáltal teltebb legyen. Először helyezze a fát a helyére, de minden díszítés előtt győződj meg róla, hogy formázható.

Fontos, hogy az egyes ágakat elválasztó egész fát körüljárjuk, hogy az a lehető legnagyobb területet foglalja el.

Ha szükséges, finoman hajlítsd meg egy valódi fa egyes ágait, hogy a legjobb általános formát is elérje. A friss fának inkább hajlékony, mint törékeny ágai lesznek.

2.    Használj szalagokat

Ne becsüld alá a karácsonyfa szalagos díszítését a karácsonyfa teltebb megjelenéséhez. Amellett, hogy beállítgatjuk a fa ágait, szalaggal teltebbé tehetjük a fát. Akár körbetekered, akár időnként masnikat készítesz, a szalag teltségérzetet kelt a fán. Alternatív megoldásként egyszerűen adj hozzá szalag masnit az ágak végéhez, hogy dúsabb fát hozz létre.

3.    Használj tükröződő díszeket

A megoldás részeként díszek is használhatók. Válassz egyszerű változatokat, például ezüst, arany és fehér árnyalatokban, és helyezd el őket a fa belsejében. Nem ezek a fő attrakciók, de elvégzik azt a feladatot, hogy kitöltsenek minden hiányosságot, mélységet teremtsenek és visszaverjék a fényt, aminek eredményeként a fa teltebbnek tűnik. Kiegészíthetők díszesebb mintákkal, és akár saját kezűleg is díszítheted a karácsonyi díszeket.

4.    Sok fény használata

A lámpák a dekoráció elengedhetetlen részét képezik, de akkor is segíthetnek, ha felmerül a karácsonyfa teltebb megjelenésének kérdése. Döntő fontosságú, hogy elegendő számban használjuk őket – a fa függőleges lábánként (30 cm) legalább 100 lámpa jó készenléti számítás.

Ahelyett, hogy kizárólag az ágak széle köré tekernénk, helyezzük el a lámpákat úgy, hogy azok a fa belsejéből is világítsanak, hogy mélység benyomását keltsék, és ezáltal egy teltebb fa megjelenését kelti.

Dísztárgyak vagy egyéb díszítések hozzáadása előtt helyezd fel a lámpákat, mert ezek akadályozzák. Miután a lámpák a fa körül vannak, kapcsold be őket, hogy ellenőrizd, hogy a fa belsejéből és körülötte is világítanak-e, és állítsd be helyzetüket a kiegyensúlyozott megjelenés érdekében.

5.    Díszítés téma szerint

A téma kiválasztásával a karácsonyfa teltebb lesz, és professzionális tervezői hatást ad neki. Ha egy színpalettán belül dolgozol, és ha rusztikusabb, hagyományosabb vagy klasszikusabb stílust választasz a fa öltözetéhez, akkor a fa teljes megjelenést kölcsönöz.

Ne fáradj a karácsonyfadekoráció különböző elemeinek kombinálásával a teljes megjelenés érdekében: a díszek, a füzérek, a fa teteje, a szalagok és a masnik egyaránt részei lehetnek a keveréknek.

Miközben díszeket akasztunk a fára, dolgozzunk felülről lefelé, hátrálva, hogy felmérjük az eredményeket, és szükség szerint módosítsuk. A gyémántforma meggondolása hasznos lehet, ha díszeket függesztünk fel, hogy egyenletesen kitöltsék a fát, és nagyobb díszeket helyezzünk a fa közepére, kisebb változatokat az ágak végére.

6.    Használj girlandot

Amikor az a kérdés, hogyan lehet egy karácsonyfát teltebbé tenni, a girland zseniális válasz. Az ágak szélei köré terítve növelik a szélességét, így jelentősebb teltséget biztosít. A lombozat stílusú girlandok használata finom módja annak, hogy a fát dúsabbá tegyük, de fontoljuk meg az élénk színű változatokat is, hogy különleges hatást jelenítsünk meg.

7.    Koncentrálj a fa tetejére is

A maximális teltség érdekében ügyelj mind a fa tetejére, mind a tövére. Válassz egy jó skálájú fát; a túl kicsi verzió rontja a teljes megjelenést. Ha a fa maximális magasságú a helyiségben, fontold meg egy nyúltabb csúcsdíszt, amely még mindig megszólal, de nem igényel helyet a fa teteje felett. És miután bevetetted az összes stratégiát, amelyekkel a fa teltebbnek tűnik, fejezd be karácsonyfa szoknya ötletekkel vagy gallérral. Elrejti a pörgős törzset vagy az állvány lábait, ami kiegyensúlyozatlanná teszi a hatást.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hasvízkór

a folyadékkilépés fokozódása v. a felszívódás hiányossága következményeként a... Tovább

bakteriémia (bacteriaemia)

a fertőzés helyéről a ->baktériumoknak kis számban a vérpályába való bejutása. Tovább

Tovább a lexikonra
Ünnep