Hogyan távolítsunk el egy darázsfészket

Hogyan távolítsunk el egy darázsfészket

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Hogyan távolítsunk el egy darázsfészket

Fogjunk egy szövetzsákot és húzzuk rá alulról a fészekre, majd gyorsan kössük össze legfelül, miután leválasztottuk azt a gerendáról vagy faágról, amiről lelógott. Ez után mártsuk a zsákot egy vödör vízbe és helyezzünk rá egy nehezéket, hogy ne tudjon felbukni a víz felszínére, lehetőleg teljesen takarjuk le az egészet. Amennyiben a fészek otthonunkban található, vagy darázsallergiás van a közelben, ne próbáljuk meg saját magunk eltávolítani a fészket! Kérjük szakember segítségét!

 

+Érdekességek a darazsakról

  • A méhek viszonylag csendesen és szinte aranyosan végzik munkájukat. A darazsak és sárgaméhek viszont hangosak és agresszívek. Az emberek nem szeretik őket, mert fészket raknak a házak közelében, és kárt tehetnek a bokrokban és fákban. Leginkább azonban fájdalmas csípéseiktől félnek az emberek.
  • De a darazsaknak hasznos céljuk van. A darazsak ádáz ragadozók, és szinte minden olyan rovarkártevőre vadásznak és megesznek, amely károsítja a termést.
  • A darazsak megeszik a szöcskéket, levéltetveket, legyeket és más méheket. Emellett nektárt, fa nedvet és gyümölcsöt is fogyasztanak. Egyes darazsak emberi táplálékot is esznek, ezért a piknikeken kellemetlenek lehetnek.
  • A darazsak az Antarktisz kivételével mindenhol élnek.
  • A darazsak újra és újra meg tudnak csípni.
  • A darazsak papírból készítenek fészket. Kéregcsíkokat rágnak szét, majd újra kiköpik, és durva papírt alkotnak belőle. Egyes darazsak pincékben, fészerekben vagy sötét, hűvös helyeken raknak fészket.
  • A királynő minden tavasszal új kolóniát alapít. Először néhány munkásdarazsat nevel fel, hogy a fészket nagyobbá tegye, és élelmet hozzon. Ezután elkezdi a tojások lerakását. Egy kolónia egy nyár alatt 50 000 darázsra is megnőhet.
  • Ősszel az összes darázs elpusztul, kivéve néhány új királynőt. Az új királynők a telet egy régi fatörzsben vagy odúban töltik. Tavasszal új kolóniákat hoznak létre.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

életképesség

az élőlények gen. alkalmassága élettevékenységük fenntartása, az alkalmazkodás... Tovább

Triton (Nord 1166)

Tavaszi zab Cél: élelmiszer és takarmány Leírás:A fajta növekedési típusa korai... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok