Beszabadultak a csigák a házadba? Csigáktól megszabadulni, csiga a házban

hirdetes

Beszabadultak a csigák a házadba? Ezt tedd, hogy megszabadulj tőlük!

GE.
csiga

3. Utókövetés

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a csigafertőzést teljesen megoldottuk, rendszeres nyomon követési találkozókat biztosítunk. Ellenőrizzük a kezelési módszereinket, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy még mindig működnek, és elvégezzük a szükséges módosításokat.

Íme még néhány módszer, amellyel távol tarthatja a nyálkás betolakodókat otthonától és kertjétől:

Szüntesse meg a búvóhelyeket: A csigák elleni küzdelem a búvóhelyeik azonosításával és felszámolásával kezdődik. Vágja vissza a magas gyomokat és füveket, távolítsa el a laza szerves törmeléket a kertből és a telkéről, és szedje fel a ponyvákat, deszkákat és minden mást, ami sötét, nedves búvóhelyet teremthet a csigák számára.

Használjon csepegtető öntözést: A csepegtető öntözés csökkenti a páratartalmat és minimalizálja a nedves felületeket, ezáltal kevésbé vonzóvá téve a helyiséget a csigák számára.

hirdetes

Ültessen csigáknak ellenálló növényzetet: A csigák általában távol tartják magukat az aromás növényektől, a fás dísznövényektől és a díszfüvektől. Nem kedvelik továbbá a mákot, a hortenziát, a lantánát és a kaliforniai mákot.

Bár ezek a taktikák nem fognak megszabadulni a már meglévő csigáktól, hatékony módjai annak, hogy csökkentsék a jövőbeli csigapredációt és a tulajdonában okozott károkat.

Akadályok létrehozása: A hatékony csigaelriasztók közé tartoznak az akadályok. Ez a szerves csigák elleni védekezés azt jelenti, hogy a csigák útjába állítunk valamit, amit nem szeretnek.

A rézdrót, a vazelin, de akár csak a kifelé ívelt háló is segít elriasztani a kerti csigákat a növényektől. Most, hogy többet tud arról, hogyan lehet a kerti csigákat a kertjében ezekkel a hatékony csigaelriasztókkal és szerves csigakontrollal megfékezni, gondoskodhat arról, hogy ezek a nyálkás kis bogarak soha többé ne zavarják a növényeit.

hirdetes

Rejtekhelyek készítése: Egy másik csapda az, ha találunk egy lapos tárgyat, amely sötét, hűvös, nedves helyet biztosít. A csigák szeretik a sötét, hűvös, nedves helyeket. Használhatsz egy deszkát, egy darab szőnyeget vagy vastag ruhát, hogy megteremtsd ezt a környezetet.

Locsoljon meg egy területet, majd fektesse a tárgyat a nedves területre. Néhány nap múlva térjen vissza, és vegye fel a tárgyat. A rejtőzködő csigákat betakaríthatja és elpusztíthatja.

Ha csigák élnek a kertjében, akkor nagy valószínűséggel a közönséges kerti csigáról, más néven barna kerti csigáról van szó. A tudományos neve Helix aspersa. A közönséges kerti csigát barna, kerek héjáról és szürke testéről lehet felismerni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


14/2007. (III. 1.) FVM rendelet

a 2004. évi nemzeti hatáskörben nyújtott agrár- és vidékfejlesztési támogatások... Tovább

leukózis (leucosis)

mind a különféle emlősökben, mind madarakban a Retroviridae család Oncovirinae alcsaládjába... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok