Több mint 300 túlélő ma is a csernobili katasztrófa helyszínén él - ismerd meg kik is ők!

hirdetes

Csernobil elhagyott túlélői

vd
Ismerd meg z atomkatasztrófa túlélőit

Azonban az állatokat nem lehet menteni a zónákból sajnos, mivel bundájuk és bőrük is magas sugárzással bír. Ebből kifolyólag sajnos az átlag élethosszuk nagyjából 6 év, melynél nem sok állat él tovább. Azonban nem régiben hatalmas segítséget és egy második esélyt kaptak. A rendszeresen idelátogató idegenvezetők felvették a kapcsolatot egy amerikai non-profit szervezettel, a Clean Future Funds-al, mely ipari katasztrófa esetén nyújt segítséget az áldozatoknak. A segélyszervezet felfigyelt a mára már több mint 300 példányt számláló kutya populációra és a rendszeresen idelátogató idegenvezetőkkel együtt egészségügyi segítséget és ellátást nyújtanak az itt rekedt kutyáknak.

Mivel a kutyák teljesen szelídek, így az állatorvosok könnyedén tudják őket kezelni. Megkapják a szükséges oltásokat a veszettség ellen, valamint a kötelezően előírt kombinált oltást is, valamint a központokban ivartalanítják is őket, hogy csökkentsék a szaporulatot, hiszen a kutyáknak nincsen sajnos jövőjük az elhagyott városban, főleg, hogy ekkora számban is vannak. Ahhoz, hogy élelmet és megfelelő segítséget tudjanak számukra nyújtani mindenképpen csökkenteni kell a populáció létszámát, ehhez viszont elengedhetetlen az ivartalanítás. A kormány kifejezett tilalmat rendelt el, hogy a kutyákat a zónából kimenteni nem lehet, hiszen nagyon magas a sugárzás mértéke a bundájukban és az egész szervezetükben. Ezen is próbálnak segíteni a 3 felállított központban, mégpedig úgy, hogy folyamatos megfigyelés alatt tartják a kutyákat és rendszeresen mérik rajtuk a radioaktivitást is.

hirdetes

hirdetes


Ahogy egyre több munkás tér vissza az atomerőmű körüli munkálatok miatta, a kutyáknak egyre több társasága lesz, és így egyre közelebb kerülnek ismét az emberhez. A kutatók szerint a kutyákat nem lehet teljesen eltüntetni a zónából, de minden megtesznek azért, hogy a lehető legjobb életkörülményeket biztosítsák számukra. A segélyszervezet honlapján adakozni is lehet a kutyák segélyezésére, valamint bővebb információt is olvashat mindenki a kutyák helyzetéről.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-23

Ártalmas lehet a halak számára a kánikula, akár meg is fulladhatnak – mégis van rá megoldás!

Nemrég a Velencei-tó környékéről sokkoló hírt kaptunk – a vízből tonnaszámra szedték ki a haltetemeket, ami több kérdést is felvethet. Nézzük meg ezt az esetet!

2021-06-18

A fákat körülölelő növény – ismerd meg a kerti sarkantyúkát

A kerti sarkantyúka népszerű gyógynövény, mely piros vagy narancssárgás szépségével könnyedén körülöleli a fákat, növényeket. Most ismerd meg őt Te is!

2021-06-17

A fürtös, gyönyörű virág – ismerd meg a nyáriorgonát

Szeretnéd feldobni kertedet a nyár folyamán? Akkor ez a növény Neked is segíteni fog – mostani cikkünkből mindent megtudhatsz a nyáriorgonáról!

2021-06-15

Kertjeink kimagasló szépségei – ismerd meg Te is a díszhagymákat

A díszhagymák kertjeink olyan elterjedt növényei, amiket egyáltalán nem haszonnövényként ültetünk, mégis, lila „labdáikkal” remekül mutatnak területeinken.

2021-06-19

A krizantém gondozása – ezeket az aranyszabályokat érdemes betartanod

Szeretnél Te is meseszép krizantémot kertedben? Mostani cikkünkbe elmondjuk a krizantém nevelés aranyszabályait, ezeket Neked is érdemes betartanod!

2021-05-13

Hogyan gondozd cicádat - ez a 10 jel bizonyítja, hogy boldog

Mégis hogyan tudod, hogy cicád mennyire érzi jól magát környezetében? Amennyiben erre a 10 jelre figyelsz, biztos lehetsz benne, hogy kedvenced boldog.

2021-06-10

Kutyafajták – melyek idomíthatóak a legkönnyebben?

Te is szeretnél egy kutyust, de nem tudsz dönteni, milyet válassz? Mostani cikkünkben segítünk - mutatjuk melyek a legkönnyebben idomíthatóak, és melyek nem.

2021-05-25

10 növény, amivel légy óvatos lakásodban – megmérgezhetik kedvencedet

Amennyiben házikedvenceddel élsz együtt, fokozottan figyelj, hogy milyen növényeket telepítesz otthonodban - íme, 10 növény ami mérgező, így vigyázz velük!

További cikkek ebben a témában


meddőség (sterilitás, terméketlenség)

a szaporodási képesség hiánya, a meddő nőstény állatok képtelenek ivadékot világra hozni,... Tovább

általános forgalmi adó (ÁFA)

olyan -> hozzáadott érték típusú közvetett —>adó, amely az egyes termelési fázisokban... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek