Balaton-felvidéki mesefalvak: legszebb felvak a Balaton-felvidéken: Pálköve, Balatonhenye, Szentfalva

hirdetes

Mesefalvak a mesés Balaton-felvidék lankái között

VN, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ha meg kellene nevezni egyetlen csodaszép vidéket hazánkban, akkor sok napnyi töprengés után talán a Balaton-felvidéket nyögném ki. Nagyon sok szép vidék van hazánkban, ami megér sok-sok nézelődést, dicséretet, mesés fotót, de ezek közül az egyik legkülönlegesebb a Balaton-felvidék. Dimbes-dombos tájak megszínezve a balatoni habokkal, és az ehhez táruló páratlan hangulattal…keresétek fel ti is ezeket a mesés falvakat a Balaton-felvidéken, ha arra jártok.

Balaton-felvidéki mesefalvak

Miért a Balaton-felvidék?

A Balatont biztosan mindenki ismeri, volt már ott a legtöbbünk, megmártóztatta legalább a lábujjait, megállapította, hogy hideg a víz, elmajszolt egy lángost a parton, gyönyörködött egyet a tájban, talán még egy fröccsöt, vagy pohár bort is megivott, de a Balaton-felvidék varázslatos helyeiig nem biztos, hogy sokan eljutottak. A Balaton-felvidéke pedig egy nagyon különleges hely, amit a Balatont őrző Tanúhegyek lankái, a kanyargó szőlőültetvények, idilli borászatok, eldugott pincék, történelmi helyek, romosodó várak, bájos kápolnák, egyéb kulturális látnivalók, és az ott hétköznapinak számító bájos épületek tesznek igazán egyedivé. Tartsatok velünk, ugyanis most olyan bájos falvakat mutatunk be, amiket ti is imádni fogtok, tudjátok, ahol még a levegő is sokkal másabb, olyan lélekig hatoló.

Mesefalu a Balaton-felvidéken: Pálköve

Pálkövét imádom. Aki egyszer ellátogat ide, annak garantáltan belopja magát a szívébe ez a bájos település, ahol mintha megállna az idő. Egy pihentető nyaraláshoz, vagy egyszerű kikapcsolódáshoz keresve sem lehetne találni jobb helyet. Ez a hely igazából már a Káli-medencéhez tartozik, jól hangzik, igaz? Egy apró zsákfaluról van szó, ahol igazán nem zajlik az élet, a szó legnemesebb értelmében, nincsen a nyár legfelkapottabb napjain sem tömeg. Ha egy kis békességre vágysz, nyugodt fürdőzésre a Balatonban, akkor válaszd csak ezt a helyet! Retró kerítések, csíkos napernyők, hatalmas, árnyékot adó fák, madárcsicsergés, nyugodt partszakasz vár Pálkövén.

hirdetes

Mesefalu a Balaton-felvidéken: Balatonhenye

A Balaton-felvidéki mesefaluk élő legendája, ami pontosan olyan, mint amilyet a cím elolvasása közben elképzeltél. 19. századi kúriákkal, kis templommal, napraforgókkal és szűk utcácskákkal, bájos épületekkel, amiket látva neked is órákat andalogni támad kedved a rövid kis utcákon.  Itt található a Kenessey-, Körösényi-, Ágoston-ház, amiknek képével biztosan találkoztál már valahol, nézd meg hát most személyesen is, és szippants is kicsit a helyi levegőből, mert ez úgy az igazi!

hirdetes

Mesefalu a Balaton-felvidéken: Szentantalfa

A Nivegy-völgy „fővárosának” szokták nevezni ezt a mesés falut a Balaton-felvidéken. Van itt mindenféle szenzáció, ami egy ilyen faluba kell turizmus szempontból: méhészet, bioborászat, sőt még tehénfarm is. Ha valahova ki akarod rángatni a gyereket a nagyvárosi tv és számítógép képernyők elől, akkor megtaláltuk a legjobb ötletet. Amit itt mindenképpen meg kell nézni, az a falu határában található templomrom. A Szent Balázs-templomrom mellől kötelező letekinteni, és megcsodálni a mesefalu melletti mesepanorámát! 
 

Ha még egy plusz tiiept elfogadtok tőlünk, akkor azt tudjuk ajánlani, hogy foglaljatok szállást Ajkán, ugyanis az egészen közel van a Baalton-felvidék valamennyi mesés helyéhez, így könnyedén felfedezhettek sok-sok mindent. A négycsillagos Kristály Hotelben baráti áron foglalhattok, szuper szolgáltatásokkal, és istenien főznek az étteremben is, részletek, foglalási link: hotel Balaton

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

utóérés

az érett magvakban végbemenő fejl. folyamat. A talajjal való kapcsolat megszűntével a mag... Tovább

szaglószerv

az orrüreg felső hátulsó részében levő, a szagingerek felvételére differenciálódott... Tovább

Tovább a lexikonra
kert