notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az uborkatermesztés fortélyai – Legyen akkora az uborkád végre neked is otthon, mint a dédnagymamámé!

Hirdetés

Az uborkatermesztés fortélyai – Varázslat néhány egyszerű lépésben

FO
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Ki ne szeretné az uborkát? Hát még ha jó sokat sikerül belőle termeszteni. Ha eddig csak kínlódtál, és valamiért sose sikerül szép nagyra növeszteni azokat a fránya uborkákat, most ezzel a régi, fantasztikus módszerrel garantáltan burjánzó uborkabokraid lehetnek!

Az uborkatermesztés fortélyai – Legyen akkora az uborkád végre neked is, mint a dédnagymamámé!

 

Emlékszem még kislány voltam, és sokat voltam a dédnagymamámnál, ő pedig állandóan a kertben kapirgált. Az egyik alkalommal, amikor megkérdeztem mit csinál, azt mondta uborkát vet. De az a fekete valami nem úgy nézett ki, mintha uborka lenne. Nem sokra rá, nem győzte elosztogatni, annyi uborkája volt! Azóta a nagymamám is így csinálja, és én is évek óta. A szomszéd meg csak sárgul az irigységtől. Próbáld ki ezt a nagyon régi módszert, és legyen neked is rengeteg uborkád! Mutatom, mi kell hozzá!

 

Amikre szükséged lesz:

 

-    a jó minőségű uborka vetőmagok

-    forró víz (de tényleg legyen forró)

-    humusz

-    hamu

 

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, de hidd el, működni fog. Fogjunk is hozzá!

Első lépésben csináljuk meg az ágyást az uborkának. Elég sok helyre lesz szükségünk, de ha sok uborkát szeretnénk, akkor ezen ne is csodálkozzunk. Legalább egy két méter hosszú ágyásban gondolkozzunk, persze ez tényleg attól függ, hány tövet szeretnénk. Az ágyás legyen 60-70 centiméter széles, ebbe mennem majd az ültető lyukak eltolva, vagyis az egyik legyen előrébb, a következő kicsit hátrébb és így tovább. A lyukakat nagyjából 10 centiméter mélyre kell ásni, és javaslom, hogy legalább 50 centiméter legyen közöttük majd. Ha készen vagyunk az ágyással, jöhet a többi.

Hirdetés
 

Lapozz a további részletekért!

 

Az uborkatermesztés fortélyai – Legyen akkora az uborkád végre neked is, mint a dédnagymamámé!

 

Jöjjön a varázslat!

 

Miután mindent előkészítettünk, mint egy jó recept hozzávalóit, fogjuk a fent felsoroltakat, és ballagjunk velük az ágyásunkhoz. Az ültető lyukak aljára fogjuk tenni a dolgokat. Először tegyünk mindegyik aljába egy marék humuszt. A humusz tápanyagban és szerves vegyületekben gazdag talaj, ami kiváló táptalajt nyújt majd a növényünknek. Ezután jöhet 2 evőkanál hamu mindegyik lyukba. Fontos kiemelni, hogy nem akármilyen hamuról van szó, kizárólag a fának a hamujával fog működni a dolog, szóval rendes fahamura lesz szükségünk. Ha ez is megvolt, keverjük össze egymással ezt a két dolgot, majd mindegyikre öntsünk forró vizet, és hagyjuk állni 10 percig. Ez a művelet azért fontos, mert a fahamuval a talaj pH-ját tudjuk növelni, ami az uborkának kifejezetten jót tesz, valamint sok kálciumot is tartalmaz, ami vízben oldódva jól fel tud szívódni. Ezt a módszert azonban ne használjuk minden növénynél, mivel nem mindegyik kedveli a magasabb pH tartalmú talajt. Azokat, amik a kifejezetten savanyú talajokat szeretik, tilos hamuval felszórni!

Hirdetés

Ha meg volt a 10 perces áztatás, akkor ideje a vetőmagokhoz nyúlni, és 5-10 szemet vetni mindegyik gödör aljába. Ezután a szokásos módon fedjük be a gödröket, viszont NE öntözzük meg többször! Ha váratlanul meglep minket egy kései fagy, vagy erősebb lehűlés, takarjuk le az ágyást egy fólia segítségével éjszakára. A magokat azonban ne öntözzük még másnap sem! Legkorábban 2 nap múlva adjunk nekik vizet, és inkább az esti órákban, napnyugta után érdemes.
 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-11-11

Készíts adventi koszorút saját kezűleg – Példák és instrukciók szakértőktől!

Adventi koszorú készítése saját kezűleg, mostani cikkemben remek adventi koszorúötleteket mutatok nektek, de még azt is elmondom, hogyan készíthettek adventi koszorút!

2019-11-11

A héja a legértékesebb – Ne dobd ki te se, inkább használd fel!

Az almahéj a gyümölcs legértékesebb része, ezt azonban sokan nem tudják. Mostani cikkemben elmondom, hogyan használhatjátok fel az almahéjat, próbáljátok ki minél hamarabb!

2019-10-31

Hasznos tudnivalók az édesburgonya termesztéséről, felhasználásáról

Az édesburgonya az egyik legsokoldalúbban felhasználható, legegészségesebb zöldség az egész világon, mostani cikkemben mindent elmondok nektek az édesburgonya termesztéséről!

2019-10-29

Örökzöldek betegségei és az ellenük való védekezési módok

Az örökzöldeket is szükséges permeteznünk, mivel sajnos ezeket a növényeket is megtámadják a különböző betegségek. Nézzük, melyek az örökzöldek betegeségei!

2019-10-31

Minden, ami gyömbér – A gyömbér termesztése, jelentősége és felhasználása

A gyömbér a világ egyik legjobb gyógyító csodaszere. Mostani cikkemben elmondom nektek, hogyan termeszthettek gyömbért otthon és hogyan használhatjátok fel a gyömbért.

2019-10-29

Cékla minden mennyiségben – Céklafelhasználási tippek mindenkinek!

A céklát sokféleképpen felhasználhatjuk, mostani cikkemben megmutatom nektek az általam leginkább kedvelt céklás recepteket! Remélem, hogy ti is szeretni fogjátok.

2019-10-15

Elfeledett szuperzöldség – Szegények eledele, a csicsóka

A csicsóka egy nagyon különleges finomság, amit mindenkinek érdemes lenne megkóstolnia. Régen a szegények eledele volt, viszont tele van számos fontos vitaminnal és tápanyaggal, ami mindenki számára szükséges.

2019-09-26

Igazi ínyencségek – Zöldséglekvárok készítése receptekkel!

Készítsünk együtt isteni finom zöldséglekvárokat, mostani cikkemben összesen három zöldséglekvár receptjét mutatom be nektek, mindegyik zöldséglekvár isteni finom!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
210 563
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 794 738
Közösség

ivóvíz

ivásra, itatásra, háztartási v. élelmiszeripari célokra felhasználható, eü.-leg megfelelő... Tovább

állandó legelő

folyamatosan, váltás nélkül legeltetett gyepterület. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 5.0

Házi kert kert Növénytermesztés Zöldség